האם הרכב צריך להיות רשום ברשיון על שם בעל הרכב או יכול להיות על שם חברה ? בתודה, יורם
האם הרכב צריך להיות רשום ברשיון על שם בעל הרכב או יכול להיות על שם חברה ? בתודה, יורם
רישום הרכב
הרכב חייב להיות רשום על שם הנהג שמוציא אותו מישראל, אלא אם הנהג שמוציא את הרכב מישראל מציג אישור מבעל הרכב (בעברית ובאנגלית) המאשר לנהג הספציפי להוציא את הרכב מישראל, ועל האישור חתום עו''ד כמאשר חתימה. הנוהל נכון גם לרכב ליסינג, לרכב שקיים ברשיון שעבוד לבנק או כל הגבלה אחרת - היכולה לגרום לאנשי המכס לחשוב כי הנהג מנסה להבריח את הרכב מישראל ללא אישור בעליו או בעלי זכויות כאלו ואחרות על הרכב.
שאלה לגבי המעבר
אנו מתכננים לצאת לירדןושמענו שאם מגיעה כמות של יותר מ-7 או 11 אנשים יש לצרף שוטר ומדריך ירדני. אם כן - מאיזו כמות? האם צריך לשלם על-כך ? האם צריך לתאם זאת מראש ? תודה זיו
גודל הקבוצה
קבוצה מאורגנת חייבת בויזה ובלווי מדריך מוסמך מטעם משרד תיירות ירדני ושוטר ממשטרת התיירות. בודדים אינם חייבים בכך. בכניסה - אם אתם נכנסים כבודדים ואתם לא טיול מאורגן - כל רכב עובר את תהליך המעבר כבודד. אחר כך אין מניעה לנסוע יחד לטייל.
האם רכבים סטנדרטיים יעמדו במסע?
אני בעליו של טנדר מגנום במצב תקין ובעל כל הציוד הבסיסי שדרשתם אך ללא כל שיפורים( צמיגים,הגבהות וכו) האם רכבי ואני נוכל לעמוד במסע בגבורה?
ןעוד שאלה...
כמה אנשים מומלץ שיהיו בכל רכב-האם זה נתון לשיקולינו,האם יש מס מקס או מינ'? מודה מראש
מסע עם רכבים רגילים
המסעות לירדן נועדו לרכבים רגילים, בכל מסע מגיעים גם רכבים משופרים עם יכולת גבוהה יותר אך עדיין עיקר המשתתפים מגיעים עם רכבי 4X4 רגילים. מכיוון שרב הנסיעה היא על משטח חולי אין המסע מחייב הילוך LOW ואנו מסתדרים ועוזרים לרכבים ללא הילוך כוח במספר קטעי עבירות. גם המשתתפים שמגיעים למסעות הם אנשים רגילים שבאים לחוות את המסע וללמוד לנהוג בחול, בדיונות ובשאר השטחים. עופר
מספר אנשים ברכב
אני ממליץ על מינימום 2 (למרות שיש כאלו שבאים ''לנקות את הראש'' לבדם). ומקסימום 4.
סובארו פורסטר
רציתי לדעת באופן יותר ספציפי האם סובארו פורסטר עם מיגון תחתי אך ללא הגבהה יתקל בקשיי עבירות מיוחדים במהלך טיול שכזה. גיל.
סובארו פורסטר בירדן
במסע הקלאסי לירדן - זה שחוצה את ירדן מדרום לצפון ועיקרו דיונות וחולות סובארו פורסטר תככב! עופר אוגש
האם אפשר לשכור רכב מצאים במעבר גבול ?
שכירת רכב במעבר הגבול
במעבר הגבול אין נציגות לחברות השכרת רכב.
על מנת שרכב יחכה לך במעבר הגבול יש לשכור רכב מראש ולבקש מחברת ההשכרה להביאו לגבול (בדרך כלל זה גם בתוספת מחיר).
מפות
האם צריך להביא מפות, אם כן באיזה קנ"מ ואיפה אפשר לקנות?
תודה,
סרגיי
מפות לטיול בירדן