כאשך מרתכים מוט פלדה , ישנו מעבר של פחמן מאזור הריתוך, המקום בו מתרכז הפחמן הופך להיות שביר , את זה אני מבין. כיצד משפיעה צורת הקרור על התופעה הזאת ?
כאשך מרתכים מוט פלדה , ישנו מעבר של פחמן מאזור הריתוך, המקום בו מתרכז הפחמן הופך להיות שביר , את זה אני מבין. כיצד משפיעה צורת הקרור על התופעה הזאת ?
לענין מוט העזר להיי ליפט
ההצעה נראית לי בגדר אילתור מסוכן: נקודת המשען של המוט על לשונית ההיי-ליפט אינה מקובעת ואינה מעוגנת באופן כלשהו (כך לפחות רואים בתמונות) ולפיכך עלולה להחליק מנקודת ההישענות שלה על לשונית ההרמה, תוך גרימת פציעות קשות ו/או נפילת הרכב! חוץ מזה, האם מישהו חישב את מומנט הפיתול העלול להיגרם לחישוק (ג'נט) כאשר הלחץ עליו בצד אחד בלבד עלול לעקם אותו או אף לשבור אותו (המיוחד כשמדובר בחישוק מסגסוגת אלומיניום)? אולי מוטב היה לייצר מוט בצורת האות T (עם חיזוקים אלכסוניים במידת הצורך): החלק העליון (המאוזן) של ה-T יותאם להכנסה לחישוק בשני חורים - בעליון ובתחתון (לא במאוזן אלא במאונך!) ואילו ''הרגל'' של ה-T (החלק המאונך) תיבנה באופן כזה שניתן לרתום אותה בבטיחות ללשונית של ההיי-ליפט מבלי שתחליק ממנה, ולדוגמא: ע''י ריתוך / חיבור שאקל רציני אליה והשחלת הלשונית לתוכו, או בניית כל מתאם אחר שיימנע החלקת המוט מהלשונית בזמן ההרמה, כמו האות ''ח'' שיישב על הלשונית ויימנע תזוזה ממנה. נזכור שגם מציע הרעיון הבהיר כי ניסה זאת רק על משטחים ישרים ויציבים. עבודה בשטח, מן הסתם, אינה מבטיחה משטח ישר, קשיח ויציב לבסיס ההיי-ליפט ו/או להחלקת הרכב עצמו על האדמה בעת ההרמה, ולכן יש קודם כל לדאוג לבטיחות המשתמש ולבטחון אלה שבסביבתו. והערה אחרונה (מה לעשות, זה חלק מהמקצוע שלי אישית...): תאונה או פגיעה בנפש או ברכוש שהן תולדה של שימוש בכל אלתור מסוג זה עלולים להפקיע את הכיסוי הביטוחי, הן זה של הרכב והן זה של המשתמשים (גם אם יש להם ביטוח תאונות אישיות), שכן אינו בגדר שימוש רגיל וסביר בציוד שלשמו נועד הדבר, ושלא הועבר הליכים של תקינה מתאימה. זה כשלעצמו מצדיק את המאמץ להרים את הרכב עוד חצי מטר באוויר בגלל הקפיצים וכו', במקום לקלל אח''כ את הרגע שאילתרנו משהו.... למען הזהירות יודגש כי מובן שאין באמור לעיל כדי להוות יעוץ משפטי או מקצועי כלשהו, אלא הבעת דיעה אישית בלבד. יוסי שלף, עו''ד
מתקן עזר להייליפט
מתקן עזר להייליפט
כל הכבוד רעיון נחמד ביותר האמת שמזה זמן לא רב אמנם שאני משתמש במאין קלמרה של נגרים שניצמדת לחישוק הרכב ומשמשת להרמה אמנם נראה פחות חזק אך עובד גם