פורומים

- שטח 4x4

בודי ליפט

21 בנובמבר 2000 ב 10:23 24 תגובות 980 צפיות יוסי שנהב
מצטער על הבורות, אבל משהו יכול לתת כמה מילים שאני אבין, מה זה בודי ליפט?
הוספת תגובה
  • 1. השמשוני 21 בנובמבר 2000 ב 08:51

ניתוח פלסטי שבדרך כלל נשים עוש

ניתוח פלסטי שבדרך כלל נשים עושות על מנת למצוא חן בעיני הגברים.....

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 09:05

אני חושש שאני בור כמוך בדיוק

אני חושש שאני בור כמוך בדיוק אבל אני חושב שיש שתי שיטות להגביה אוטו. שיטה ראשונה זה לשים לו קפיצים ובולמים ארוכים יותר ושיטה שניה זה לשים הפרדה אני חושב מסיליקון בין השילדה והגוף של האוטו ולהשאיר את המזקום במצבו הטיבעי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 11:22

אהלן, דבר ראשון, להרכיב בודי

אהלן, דבר ראשון, להרכיב בודי ליפטים אפשר רק ברכבים עם גוף ושלדה נפרדים (ג''יפ, סופה, סמוראי אני חושב גם) אבל לא על רכבים שנקראים יוניבודי שבהם השלדה היא חלק בלתי נפרד מהגוף (לדעתי רוב הרכבים המודרנים הם כאלה) ובכן, ברכבים בעלי הבודי הנפרד (מישהו יזכיר לי איך הם נקראים?) הבודי מתחבר לשלדה על ידי ברגים, כאשר בין הבודי לשלדה יש עיגולי גומי קשיח. בודי ליפט זה בגדול מעיין גלילים שמרכיבים בין הגוף של הרכב (הפח) לבין השלדה. במקום/בנוסף לתושבות הגומי המקוריות. הגלילים האלה יכולים להיות עשויים מכל מיני חומרים, כאשר החומר הנפוץ, לדעתי, נקרא אוקולון. (זה מעיין פלסטיק קשיח) הבודי ליפט בסך הכל מרחיק את הגוף של הרכב מהשלדה. זה לא באמת מגביה את הרכב לצורך עבירות כי השילדה נשארת בדיוק באותו הגובה. הסיבה המקורית שלשמה המציאו את הליפטים האלה, זה למקרים בהם מרכיבים גלגלים מאד גדולים שפשוט לא נכנסים כמו שצריך מתחת לכנף, או כשיש מהלך מתלה קיצוני, ואז הגלגלים יכולים לפגוע בבודי. כמובן שמייד החלו להרכיב את הבודי ליפטים גם כפריט פוזה (שיו איזה ג''יפ גבוה! רוצה לצאת איתי?). יש דיונים ארוכים (אותם תוכל למצוא גם כאן בפורום) לגבי היתרונות והחסרונות של העסק הזה. לא ציינתי, אבל יש גם שיטות אחרות לעשות את הליפט הזה באופן שאמור להיות פחות מזיק. בגדול זה העסק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 11:33

אהלן בודי ליפט פשוטו כמשמעו

אהלן בודי ליפט פשוטו כמשמעו, הרמת גוף הרכב משילדתו. ברכבים עם שילדות סולם, הבודי עצמו מחובר במספר מקומות לשילדה. ע''''י הכנסת חומר קשיח כמו אוקולון לדוגמא בחיבורים בגובה של מספר סנטימטרים מוגבה הבודי בצורה משמעותית. יש לזה יתרונות וחסרונות בעיקר אבל זה כבר ענין למאמר...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 11:38

יופי של סיכום רן. :)

יופי של סיכום רן. :)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 11:44

אהלן שי רק תיקון אחד ברוב רכבי

אהלן שי רק תיקון אחד ברוב רכבי השטח יש שלדה נפרדת מה שאומר שהגוף נפרד גם הוא ואפשר לעשות להם בודי לייפט אני ראיתי אפילו טנדר איסוזו עם בודי לייפט שכזה מה אתה אומר על הפתיחה בתמונה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 11:47

נאה ביותר... אבל גם הסגירה של

נאה ביותר... אבל גם הסגירה של הקדמי יפה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 11:52

שי זווית קצת שונה...שים לב גם

שי זווית קצת שונה...שים לב גם לגלגלים הקדמיים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 11:57

או. קיי. אז הג''יפ הוא cj-5 וא

או. קיי. אז הג''יפ הוא cj-5 ואני מעוניין לשפר עבירות - הבנתי שבודי ליפט זה לא זה, אז מה אני כן צריך לדעתכם?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 12:00

משום מה לא עולתה התמונה...

משום מה לא עולתה התמונה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 12:30

בגדול יש לך שתי אפשרויות. יש כ

בגדול יש לך שתי אפשרויות. יש כאלה שיגידו שעדיף אחד לפני השני, ויש כאלה שיגידו ההפך (חפש בפורום אחורה ותבין) - שיפור מתלים: החלפה או שינוי של רכיבים שונים של מערכת המתלים. בגדול מדובר על קפיצים אחרים, ואו בולמי זעזועים אחרים (כדי להשיג שינוי מהותי צריך את שניהם) כמובן שיש המון המון סטאפים שונים שאתה יכול לכוון אליהם. - נעילות דיפרנציאל: נעילות דיפרנציאל, בגדול, יקטינו את המצב שגלגלים מסטובבים ללא אחיזה. נניח שגלגל אחד באוויר או כשאחד בבוץ עמוק. אל תשכח שרוב השינויים שעושים לרכב מוציאים אותו מהאיזון המקורי שלו. כלומר, אתה יכול לשפר למשל מהלך מתלה, אבל בו בזמן אתה מוריד מהיציבות של הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 12:38

מסטובבים=מסתובבים

מסטובבים=מסתובבים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 13:19

אהלן אורי מדובר ברכב נוסטלג

אהלן אורי מדובר ברכב נוסטלגי בשבילי...הגיפ הראשון שלי. יש המון דברים לעשות אבל קודם כל צריך לברר את המפרט הטבני: המנוע: האם זה הוריקן 2200 סמ''''ק או 6 טורי 258/232? איזה סוגי אקסים מורכבים לך מאחורה וקדימה? גיר ותיבת העברה מסוג? בעקרון בארה''''ב מקובל להרכיב עליהם מנועי וי 8, דנה 44 משני הצדדים, נעילות דיפרנציאל, מערכות מתלים משופרות - השמיים הם הגבול... תלוי מה אתה רוצה לעשות עם האוטו וכמובן האם אתה רוצה להשקיע כל כך הרבה באוטו שהמחירון שלו לא קיים וקרוב יותר לאספנות

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 13:52

רן, לבקשתך... בודי של cj-5.

רן, לבקשתך... בודי של cj-5. מנוע 6 צילינדרים, 3800 סמ''''ק. גיר 3 הילוכים + רוורס (של cj-6). טרנספר של cj-6. לגבי האקסים: אולי תגיד לי איך בודקים איזה הם (עם כתוב או לפי סימנים מסוימים). ד''''א הוא היה שייך לילד שקבל אותו כדי ליסוע לבתי ספר וחזרה ובקוב יהיו גם תמונות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 13:56

תגיד, מכפר סבא במקרה?

תגיד, מכפר סבא במקרה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 13:58

ד''''א הפסקה האחרונה - למי שלא

ד''''א הפסקה האחרונה - למי שלא הבין נועדה להסביר שהוא לא נסע בשטח והמאמץ הכי גדול שלו היה במדרכות בהרצליה פיתוח :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 14:08

אל תהיה בטוח... רכב בגיל כזה ב

אל תהיה בטוח... רכב בגיל כזה בטח עבר הרבה ידיים... לי פעם היה ג''יפ שנת 66 ואני היתי היד ה-16.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 14:14

הוא היה שייך לח''''א וישב החרו

הוא היה שייך לח''''א וישב החרום במשך 22 שנה ואז הועבר למי שכבר ציינתי ואני היד השלישית - תודה שזה נדיר בטרוף!!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 14:17

החרום = בחרום

החרום = בחרום

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. שי ש 21 בנובמבר 2000 ב 14:21

וואלה! איזה מזל יש לך...

וואלה! איזה מזל יש לך...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. יוסי שנהב 21 בנובמבר 2000 ב 14:25

תראה הכל שם מקורי ונקי, אז יצי

תראה הכל שם מקורי ונקי, אז יצירת מופת כזאת קשה אפילו להכניס לשטח אבל עם אתה אומר מזל אז אתה צריך לשמוע את זה: באותו היום שקניתי אותו - הלך האלטרנטור ורק ביום שישי יצא לי להגיע למוסך לבדוק את זה אז הוא ''''מושבת'''' בינתיים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. אורח/ת 21 בנובמבר 2000 ב 17:45

וואלה, אם אכן הבודי של 5 אז יש

וואלה, אם אכן הבודי של 5 אז יש לך מזל גדול. המנוע שלך הוא AMC 232 טיפטיפונת יותר חלש ממנועי הסיקס משנות ה80(258) לגבי האקסים מקדימה אני מעריך שיש לך דנה 25/30 השאלה היא מאחורה... הייתי מהמר על MC20 וכדי לראות אם זהו האקס תסתכל על החיבור של הציריה לנבה. אם מדובר בקונוס משונן שעליו יושבת הנבה אז זה זה. קשה לי להאמין שעל רכב כזה כבר תמצא דנה 44... עכשיו, מה לשפר: לא צריך להחליף מנוע, גיר וטרנספר. אלו מכלולים מעולים ואמינים ביותר. דבר ראשון, תחליף מתלים ושים צמיגי שטח 31. אני בטוח שהצמיגים יבלטו מאד מצידי הרכב ותצטרך לשים גם כנפונים או להתעסק עם המשטרה...אח''''כ אפשר להתחיל לדבר על נעילה אחורית... טוב, זהו שוב תחילתו של ויכוח בהקשר למה לשים קודם, נעילות או לשפר מתלים, אז את דעתי שמעת כבר. ד''''א קשת התהפכות שלך במצב טוב או זה מין צינור דקיק ומצוקמק כי אם הוא כזה דבר ראשון - תעשה קשת טובה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 23. יוסי שנהב 22 בנובמבר 2000 ב 06:37

קשת ההתהפכות שלי - זוועה, ולכן

קשת ההתהפכות שלי - זוועה, ולכן זה צעד ראשון, אחר כך מדרגות להיי ליפט ואחר כך נראה... - בינתיים האלטרנטור דפוק אז רק בסוף השבוע הוא יראה פעם ראשונה בחייו שטח.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 24. אריק2 22 בנובמבר 2000 ב 07:27

שלום אורי, טוב אז גם אני מצטרף

שלום אורי, טוב אז גם אני מצטרף להבעת הדעות... ברשותי סופה, בזמנו גם אני שאלתי את השאלות הללו...אז דבר ראשון - זה מעגל בלי סוף לאחר קבלת עצות רבות אני החלטתי ללכת על סט בולמים קפיצים לפני הכל (וזה אצלי טיפה שונה כי בסופה, המתלים המקוריים לא בדיוק משמשים כמתלים) לאחר ההתקנה (רנצ''ו-פרוקומפ במקרה שלי) ופירוק המוט מייצב השתפר לי לאין ערוך מהלך המתלה, ופה חשוב לציין שמהלך מתלה מחפה (עד רמה מסוימת) על חוסר בנעילת דיפרנציאל (ואני אסביר - כאשר מהלך המתלה גדל, פוחתים במקצת המקרים בהם גלגל מאבד אחיזה - שאת זה פותרת נעילה) בשלב מאוחר יותר גם התקנתי נעילה אך אין לי ספק שהסדר בו אני פעלתי היה הנכון: בטיחותית, אם תתקין נעילה ויהיה לך מהלך מתלה עלוב, ירבו המקרים בהם גלגל אחר (ציריה אחת..וכו) יניע את הרכב שזה מאמץ אדיר לפעמים על המכלולים, שכנראה יקרסו מתישהו... לסיכום, היום לאחר שכבר עשיתי את כל הרשום מעלה, אני חושב במקצת על בודי ליפט מינימאלי (וזאת מכיוון שבעת פתיחת מתלה, הגלגל שלי נעצר על הכנף הפנימית (ואת זה בין היתר, בודי ליפט פותר). * מינימאלית מכיוון שהאוקולונים האלה שמגביהים לך את המרכב, נתפסים ע''''י ברגים, שככל שהם (או ההגבהה) ארוכים יותר, הם נוטים להתכופף ואף להישבר.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול