אריק תמונות יפהפיות...סוף סוף
אריק תמונות יפהפיות...סוף סוף רואים את הסופה בפוזות מרשימות!!! הערה קטנה שאתה בטח מודע לה...אני רואה שאתה מגיע עם הגלגלים למעלה, אז שים לב שבנחיתה לא תיתן גז ועדיף גם ללחוץ קלאץ כי אחרת קל מאד לגזור את הציריה הקדמית או לחילופין - יותר טוב לבוא עם פחות גז - הרי אתה כבר נעול:(
תמונות יפות מאד.
תמונות יפות מאד.
ושאלת תם. עד כמה שהבנתי, ברכב
ושאלת תם. עד כמה שהבנתי, ברכבים שלא עם 4*4 קבוע אין קשר בין הציר האחורי והציר הקידמי. מכאן השאלה. נניח רכב בלי נעילות דיפרנציאל. נניח במצב של התמונות האלה, למה הוא לא ימשיך לנסוע ? הכוח של הגלגלים הקידמיים בורח דרך הגלגל שבאויר ולכן הגלגל הקידמי שעדיין על הריצפה לא יעיל. אבל לפי התיאוריה של חוסר קשר בין הקידמיים לאחוריים שני הגלגלים האחוריים שנוגעים שניהם בריצפה אמורים לא להיות מושפעים מזה שכוח בורח מהגלגל לקידמי שבאויר. לא ? ואם לא אז למה זה קורה בבקשה ?
גיא, לא בדיוק הבנתי את שאלתך א
גיא, לא בדיוק הבנתי את שאלתך אבל אני אנסה לענות: אני פשוט הייתי במצב ששני גלגלים קדמיים היו ללא אחיזה בקרקע (מכאן נובע שלא משנה אם אני ב4 על 4 או בהנעה אחורית) עכשיו, אחד מהאחוריים היה עם אחיזה מינימאלית (או אף לרגעים אחדים ללא אחיזה כלל - הרכב רק נשען על דופן הגלגל) ואז ע''''י גלגל אחד עם אחיזה הרכב יכול היה להתקדם קדימה - בגלל הנעילה. מקווה שזה ענה.
גיא, ברגע שגלגל בפינה אחת של ה
גיא, ברגע שגלגל בפינה אחת של הרכב באוויר, גם הגלגל בפינה האלכסונית לגלגל המדובר יהיה במגע חלש מאוד עם הקרקע או בכלל לא. הסיבה היא שכרגע הרכב משמש כמעין נדנדה שציר הנדנוד שלה הוא הקו שהולך בין שני הגלגלים שהם לא אלכסוניים לגלגל שבאוויר, במקרה של התמונה של אריק ציר הנדנוד יהיה בין הגלגל הימני קדמי והשמאלי אחורי. עכשיו, זה שהגלגל האחורי ימני נוגע בקרקע, זה לא מספיק ברכב ללא נעילות. הוא גם חייב להיות לחוץ חזק אל הקרקע בשביל שכח המנוע לא יגרום לו להסתחרר. ואגב, אם היה לאריק גם נעילה קדמית אז גם הסרן הקדמי היה יכול, גם במצב הזה, לתרום למאמץ משיכת הרכב קדימה.
איך מגיעים לבור הזה ?
איך מגיעים לבור הזה ?
אם אני זוכר נכון - תום. יש
אם אני זוכר נכון - תום. יש באתר המרכז לסיור הסבר מדויק (רק תעשה חיפוש בפורום שם)