פורומים

- שטח 4x4

ניתוק ABS בפראדו

24 בנובמבר 2000 ב 12:11 5 תגובות 974 צפיות aviq
האם ניתן לנתק ABS באמצעות ניתוק פיוז? האם ניתוק הפיוז מנתק צרכני חשמל אחרים ? ואיזה
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 10:32

לא הייתי מציע לך להתעסק עם נית

לא הייתי מציע לך להתעסק עם ניתוק פיוזים ברכב כמו הפראדו,לפחות לא על דעת עצמך לפני שתדע מה קורה תמצא את עצמך מסתבך במערכת המחשב ואם בפראדו המחודש מדובר הרי לך התעסקות עם מערכת בקרת המשיכה(שמחוברת לאי בי אס)..אם כבר אתה מנתק לך למומחה חשמל שיתקין לך איזה כפתור .. אגב הפעלת נעילת הדיפ האחורית החשמלית מנתקת את האי בי אס ..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. יפתח 24 בנובמבר 2000 ב 10:37

בזמנו העברתי הדרכות במגרש החלק

בזמנו העברתי הדרכות במגרש החלקה ולצורך התרגול ללא ABS הוצאנו את הפיוז של המערבת,לא זכורה לי בעיה עם הנושא (מדובר בטויוטות של משטרת התנועה)אבל שווה ליבדוק לעומק לגבי המערכת הספציפית בפראדו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אבי שוע 24 בנובמבר 2000 ב 11:19

אוקי, בטויוטות אני לא מבין גדו

אוקי, בטויוטות אני לא מבין גדול, אבל טיפ טיפה יש לי מושג בחשמל - לא יכול להיגרם שום נזק לאורך זמן (הכוונה נזק שלא יעלם כשתחזיר את הפיוז) מהוצאת פיוז, בגלל העובדה הפשוטה שפיוז, כשמו כן הוא, הוא רכיב שמיועד שישרף כשיש תקלה. הוצאת פיוז זהה לכך שהוא נשרף, וכמו שכולנו יודעים, לא נגרמים נזקים למחשב רכב או כל שאר המערכות החשמליות כאשר פיוז נשרף. המקסימום שיכול לקרות לפי דעתי זה שתהיה מערכת חשמלית שלא תעבוד כשהפיוז לא נמצא, והמערכת תחזור לפעול כשהפיוז מוחזר. בכל מקרה, זה יכול להיות רעיון טוב לפתוח ספר רכב או משהו כזה, כדי לדעת איזה פיוז להוציא... אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. גדי מאיר 24 בנובמבר 2000 ב 17:22

אבי שלום. כבעל פראדו, לא הייתי

אבי שלום. כבעל פראדו, לא הייתי מציע לך להתעסק עם הפיוזים. עקרונית, לא נתקלתי בבעיה על ה-ABS של הפראדו בשטח, גם בירידות בשיפועים מפחידים מאוד. יחסית לכלי רכב אחרים, המערכת פחות רגישה, ונראה לי שכשנועלים את הדיפרציאל המרכזי הרגישות שלה יורדת. תמיד ניתן גם לנעול את הדיפ'' האחורי ואז היא מתבטלת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אבי שוע 24 בנובמבר 2000 ב 17:32

ח''ברה, ברור שהנכונות למשחק בא

ח''ברה, ברור שהנכונות למשחק באוטו כמו הפראדו שהוא יקר היא נמוכה, אבל כל מי שטוען שלא כדאי להתעסק עם הפיוזים, יכול אולי להסביר למה? הרי כל נהג אמור לדעת להחליף פיוז שנשרף. אין שום סיכוי שבעולם שמהנדסי טויוטה תיכננו את מערכת החשמל ככה שאם נשרף פיוז, אז חסרונו יכול לגרום נזק. פיוז ממוקם בצורה שהוא אמור להישרף במקרים מסוימים, והעובדה שהוא איננו שם לא גורמת נזק למערכות, אלא מנתקת מערכת כלשהיא. סתם לשם ידע כללי, אולי מישהו יוכל לתת תשובה יותר מקצועית, איזה נזק לדעתו יכול להיגרם כשאין פיוז? תשובה כמו ''''לא כדאי להתעסק'''' הייתי מבין כשמדברים נניח על נגיעה במכלולים שלא מיועדים שכל נהג יגע בהם, פיוזים מיועדים להחלפה על ידי כל אחד, לא רק מכונאי. אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול