פורומים

- שטח 4x4

טסט ללא מאכרים-- לאמיצים בלבד.

24 בנובמבר 2000 ב 13:11 6 תגובות 888 צפיות יפתח
לרגע חשבתי שניתן לעבור טסט עם סופה בארץ בדרכים כשרות אך אבוי לטעות כנראה שאין ברירה אלא לשלם למאכר הנכון ולחסוך המון... כאב ראש והוצאות. מדובר בסופה עירומה ללא שיפורים(לחודש הקרוב) בטסט ראשון ניכשלתי על חופש בגלגל כבל סיפדומטר, שכמובן לא קיים בסופה, ועלה שבור . שינסנו מותניים חנן ואני ופירקנו את הקפיץ והעפנו את העלה השבור, כמובן שצבעתי את העלים בשחור יפה. ומשם מחוסר ברירה נסעתי לחמיס להחליף את הנבה על מנת ליפתור את בעית החופש בגלגל. כך גיליתי שגם לחמיס אין כנראה רשיון מןסך (להזכירכם הוא יושב במשרד הרישוי בחולון) לכן קיבלתי ממנו אישור מוסך לתיקון ממוסך שכן. בכך כמובן לא תמו תלאותי. טסט -2 בטסט עברתי את בדיקות המכונאות אך הפעם ניכשלתי על זיהום אוויר ועל מחסור בכיסאות נוסעים (כן יש דבר כזה) ברשיון הרכב רשום 6+1 ויש סך הכול 4 מושבים לכן יש צורך להגיע למשרד הרישוי בחולון ולשנות את הרישום ברשיון. לשימחתי לא ניכנעתי, קצת צעקות אף פעם לא מזיקות ואת הסעיף הנל הורידו. נו ומה עם זיהום האויר הנורא- טוב אז כך גיליתי לצערי שחיישן החמצן שלי לא מחובר וחיישן חדש עולה 850 ש"ח לכן החלטתי לפרק את החיישן של זאביק ולעבור סוף סוף את הטסט. טסט 3 הגעתי לטסט שמח ועם חיוך של גאווה שהפעם אני יעבור את הטסט (להזכירכם ללא תשלום אגרת מאכר) בחשש רב חיכיתי לתוצאות הבדיקה של ה CO שהפעם הראה 0.53 במקום הדרוש 0.5 כמובן שזה עדיין לא הספיק להם, ואז לשימחתי הופיע אביר על סוס לבן ולחש לי לתת מכת גז ולעזוב , הצעתו עבדה וכך הצלחתי להגיע לרמת CO של 0.3 וסוף סוף עברתי את הטסט. מסקנות ... לא אוהבים במכונים רכבים תוצרת הארץ לא אוהבים שניסיתי לפגוע בפרנסת המאכרים.. וכמובן המסקנה החשובה ביותר בשנה הבאה אשלם את עמלת המאכר כדי להגיע לגיל 30 ללא התקף לב..
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 15:32

יפתח גם אני שייך לאמיצים שנ

יפתח גם אני שייך לאמיצים שניסו לגשת לטסט בלי מאכר וחטפו לום חש''''ן בראש. אני נכשלתי על זה שיש לי פדלים של ספארקו ועל זה שהצמיגים שלי היו 31.10.5.15 (מאושרים - אבל בולטים מהגוף) ועוד מלא שטויות מטומטמות. כמוך, גם אני כתבתי כאן את כל הסיפור ונדהמתי לגלות שזה בסדר גמור מבחינת רוב האנשים פה ועדיף לשלם פעם בשנה למאכאר. יאללה...שיהיה. מעניין מה יהיה בטסט הבא שלי: האם כיסאות הספארקו מירוץ שלי שעומדים בתקני ה FIA והצילו אותי מפגיעה חמורה בהתהפכות האחרונה יכשילו אותי בגלל שאינם עומדים בתקן של משרד התחבורה או שמא רתמות המירוץ שלי שמספיקות למר טומי מאקינן אבל לא לבוחן הדביל של מכון הרישוי ומה עם כלוב ההתהפכות שמילא את תפקידו נאמנה אבל מהווה שינוי מבנה שלא ניתן לעשותו ברישוי.. אבל מה אני מדבר??? אני בטוח נכשל על אסתטיות (ויש כאלו שבאמת נכשלים על זה...:)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. גלעד ל 24 בנובמבר 2000 ב 16:16

גם אני שייך לאידיוטים שניסו את

גם אני שייך לאידיוטים שניסו את מזלם בטסט לסופה ללא מאכרים, רק שלי שיחק המזל ויצאתי רק עם החלפת תפוחי הגה. את הצמיגים העברתי לג''נטים המקוריים כדי שלא יבלטו החוצה ולמחרת החזרתי אותם לג''נטים הרחבים(20 ש''''ח החלפה לגלגל). המעשה היה לפני חודש באשדוד. לפעמים הולך טוב בחיים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אבי שוע 24 בנובמבר 2000 ב 17:23

ח''ברה, באמת, אני לא מאמין...

ח''ברה, באמת, אני לא מאמין... אני כאן הצעיר, ולא אתם אמורים לעשות שטות כמו לנסות להעביר את האוטו טסט ללא מאעכר... אני אישית, אחרי ששמעתי סיפורים מחבר עם סובארו שיש לו דפיקה בפח של הדלת, שלא מפריעה להזיז חלון ולא שום דבר משמעותי, נכשל על ''''אסטתיות'''', ומישהו אחר שאני מכיר שנכשל בגלל שלא היה לו פח זבל באוטו, לא ניסיתי אפילו להעביר את הסמוראי בדרך הרגילה, כשבאותה תקופה לא היה לו מד מהירות, חלון אחד לא נפתח, ואין פח זבל... - ומי יודע עוד איזה שטויות היה מוצא הבוחן. כמובן, ששכחתי להזכיר, שהיו עליו צמיגי 205x75xR15, כשברישיון היה מאושר עד 195x75xr15. הייתי עד במו עיני, שעבור סכום של 2 ארוחות דאבל מק רויאל כשימון לטסטר, הגיעה מדבקה ורישיון בלי שהנ''''ל נגע בידיו העדינות בסמוראי הצהוב. ושכחתי להזכיר - קיבלתי אישור לצמיגים עד 215x75xr15, דבר נדיר להשגה בסמוראי, ללא תשלום נוסף (חוץ מהאגרה כמובן). ככה ששילמתי עבור דמי שימון, אגרת החלפת גודל צמיגים ברישיון, ובדיקת ברקסים (שעשיתי עם אותו מאעכר, אבל אותה באמת עשיתי), סכום שמשאיר אפילו ממשכורת צבאית עודף נאה... שווה או לא? ולכל המתממים שטוענים שזה לא חוקי או מוסרי או אני לא יודע מה, הם צודקים, אבל, וזה אבל גדול, לפי מה ששמעתי, הטסטרים פחות מתעניינים בצדדים בטיחותיים, אלא יותר באיך להכשיל ולעשות כמה שקלים מהצד. דוגמא - בספר הטיפולים של היינס מצויין כי יש לבדוק את כיוונון האורות הקדמיים של האוטו, כדי שלא יסנוור את הנהג שבא ממול, וכי הדבר הכרחי לפי התקנות בארה''''ב. לא ידוע לי שבודקים דבר כזה בארץ, אבל כן בודקים אם יש לך פח זבל. כמו שאומרים , זה היה just my 2 cents... (בתור חייל, אין לך הרבה יותר מזה :-) אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. שחר 24 בנובמבר 2000 ב 17:42

לםי דעתי אתם מגזימים אולי ככה

לםי דעתי אתם מגזימים אולי ככה זה באיזור המרכז אבל בחיפה העברתי כבר כמה פעמים את הסופה שלי, עם צמיגים 31 בולטים, בלי שום בעיה ובלי שום תשלום למאכר. כולכם מוזמנים לבוא להעביר את הרכבים שלכם כאן טסט!!! ודרך אגב כן עושים בדיקה לאורות רגילים וגבוהים ואפילו מכוונים ללא תוספת תשלום

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 19:30

עכשיו הפחדתם אותי נורא. שחר א

עכשיו הפחדתם אותי נורא. שחר איפה עשית טסט ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. eial 28 בנובמבר 2000 ב 13:31

היי יפתח אין לי ספק שמה שאת

היי יפתח אין לי ספק שמה שאתם כותבים נכון עד כאב אולם כנארה שכמו הרבה דברים אחרים גוש דן שונה גם בטסט לאוטו. את הטסט לסופה הקודמת שלי העברתי בפעם שניה כי מה לעשות באמת לא היו ברקסים בגלגלים האחוריים והבוחנים היו בסדר גמור. אגב עשיתי את הטסט קרוב למוסך של ארנון כך שרצתי מיד להחליף את המשאבות ברקס. ואם בארנון עסקינן אז מומלץ מאוד למי שמחפש מוסך נהדר, אמין וכיפי לג''יפים סעו לשלום אייל

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול