24 בנובמבר 2000 ב 16:18 9 תגובות 431 צפיות אורח/ת
אני לא יודע אם קבלת את ההודעות שלי כי הם נעלמו מהפורום. אם לא אז הנה הם שוב: 1. החלפת מיסבי הפניון הקידמי כולל חלקים מחזירי שמן שמנים וכו - 2000 ש"ח כמעט ועכשיו אני יודע איך לעשות את זה לבד. לא ממש ממש מסובך. 2. שאלה ששאלתי בקשר לנעילות דיפרנציאל - היו פה לפני כמה ימים תמונות של סיקס עם נעילות כשגלגל קידמי שמאלי באויר ויש לי שאלה על זה. עד כמה שהבנתי אין קשר בסיקס וגם אצלי בסמוראי בין הציר הקידמי והאחורי כלומר אם גלגל קידמי עולה לאויר אז הכוח שבורח אליו הוא רק מהגלגל הקידמי השני ולא בורח מהגלגלים האחוריים שום כוח ? נכון או לא נכון ? ואם אני צודק אז בעצם התמונות שהיו פה אפשריות גם עם אין נעילות דיפרנציאל כל עוד הגלגלים האחוריים שניהם נוגעים ברצפה. נכון או לא נכון ? תודה ושבת שלום לכולם
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 14:22

ועוד שאלה הייתי היום בים להשת

ועוד שאלה הייתי היום בים להשתובבות קלה ויצא לי להציל זוג מבוגר שהצליח להתלבד על סלע ענק עם צ''רוקי V8 חדש לגמרי. בכל אופן אחר כך שאלו אותי כמה לקחתי .... ובכן .. האם נהוג לבקש תשלום על חילוצים כאלה בשטח ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. ניר ל 24 בנובמבר 2000 ב 16:59

גיא שלום , לא יודע בקשר למודעה

גיא שלום , לא יודע בקשר למודעה הקודמת אבל אם אני יורד לסוף דעתך , אז ככה - בסאמוראי בסיקס וברוב רכבי השטח לא קיים דיפרנציאל מרכזי , לעומת זאת ברכבים בעלי הנעה קבועה 4 על 4 לדוגמא - פראדו , לנדרובר לסוגיו סובארו אימפרזה טורבו וניבה , קיים דיפ מרכזי על ציר האורך וזה מאפשר חלוקה לא שווה של העברת הכוח לסרנים או חלוקה שווה של מומנטים בדיוק כמו שקורה בין שני גלגלים על אותו סרן , מה שמאפשר נסיעה על כביש . ברכבי השטח שבין הנ''ל קיימת נעילה לדיפרנציאל המרכזי שמבטלת אותו למעשה ואז הרכב מתפקד לצורך העניין כמו רכב נטול דיפ מרכזי , אל תבלבל את הנעילה הזאת עם נעילה רוחבית .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. גדי מאיר 24 בנובמבר 2000 ב 17:59

גיא שלום. תשלום עבור חילוץ מזד

גיא שלום. תשלום עבור חילוץ מזדמן בשטח הוא גם לא מוסרי וגם לא חוקי. לא מוסרי - כי אולי יום אחד תהיה באותו מצב ולנצל מצוקות של אנשים זה לא יפה. לא חוקי - כי אין לך רשיון גרר/חילוץ, ובמידה ויפגע משהו או מישהו במהלך החילוץ תהיה חשוף לתביעה פלילית ו/או אזרחית. אם אתה מתעורר באמצע הלילה ונוסע 200 ק''''מ כדי לחלץ מישהו, זה סיפור אחר, אבל אם אתה נוסע בשטח ומישהו מבקש ממך עזרה - תפגין קצת ישראליות טובה כמו שעשית. ובא לציון גואל!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 18:07

התכונתי לרכבים בלי מעילה מרכזי

התכונתי לרכבים בלי מעילה מרכזית האם גלגל אחד באויר (קידמי לצורך העניין) גורם לכך שכל הגלגלים עומדים והגלגל שבאויר מסתובב במרץ על חשבון כל השאר ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. שחר 24 בנובמבר 2000 ב 18:18

התשובה היא לא רכב כמו שלך ימש

התשובה היא לא רכב כמו שלך ימשיך להתקדם גם עם גלגל אחד באויר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. חגי 24 בנובמבר 2000 ב 19:09

גיא התשובה של שחר נכונה בתנאי

גיא התשובה של שחר נכונה בתנאי שהסרן האחורי לא מצליב או שיש לך נעילה על סרן זה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 19:22

תודה רבה לכל העונים

תודה רבה לכל העונים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. פרסום 24 בנובמבר 2000 ב 19:36

גיא, כשאתה כותב ''''רכב ללא מע

גיא, כשאתה כותב ''''רכב ללא מעילה מרכזית'''' אתה, מן הסתם, לא מתכוון לג''יפ של אריה דרעי... לעניננו, כאשר יש לך גלגל באוויר ברכב ללא נעילות, יתכו מאוד שהרכב לא יתקדם מכיוון שהגלגל שנמצא באלכסון לגלגל שבאוויר גם הוא לא יושב חזק על הקרקע וסביר שהוא יפרפר את עצמו לשווא. כבר עניתי לך, רק היית צריך לחפש קצת הלאה:

http://www.4x4.co.il/faq/deatail.asp?id=3589&cat=101

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 24 בנובמבר 2000 ב 19:48

אהא ... קראתי והבנתי ! והתחל

אהא ... קראתי והבנתי ! והתחלתי לחשוב על זה גם תודה

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול