ועוד שאלה הייתי היום בים להשת
ועוד שאלה הייתי היום בים להשתובבות קלה ויצא לי להציל זוג מבוגר שהצליח להתלבד על סלע ענק עם צ''רוקי V8 חדש לגמרי. בכל אופן אחר כך שאלו אותי כמה לקחתי .... ובכן .. האם נהוג לבקש תשלום על חילוצים כאלה בשטח ?
גיא שלום , לא יודע בקשר למודעה
גיא שלום , לא יודע בקשר למודעה הקודמת אבל אם אני יורד לסוף דעתך , אז ככה - בסאמוראי בסיקס וברוב רכבי השטח לא קיים דיפרנציאל מרכזי , לעומת זאת ברכבים בעלי הנעה קבועה 4 על 4 לדוגמא - פראדו , לנדרובר לסוגיו סובארו אימפרזה טורבו וניבה , קיים דיפ מרכזי על ציר האורך וזה מאפשר חלוקה לא שווה של העברת הכוח לסרנים או חלוקה שווה של מומנטים בדיוק כמו שקורה בין שני גלגלים על אותו סרן , מה שמאפשר נסיעה על כביש . ברכבי השטח שבין הנ''ל קיימת נעילה לדיפרנציאל המרכזי שמבטלת אותו למעשה ואז הרכב מתפקד לצורך העניין כמו רכב נטול דיפ מרכזי , אל תבלבל את הנעילה הזאת עם נעילה רוחבית .
גיא שלום. תשלום עבור חילוץ מזד
גיא שלום. תשלום עבור חילוץ מזדמן בשטח הוא גם לא מוסרי וגם לא חוקי. לא מוסרי - כי אולי יום אחד תהיה באותו מצב ולנצל מצוקות של אנשים זה לא יפה. לא חוקי - כי אין לך רשיון גרר/חילוץ, ובמידה ויפגע משהו או מישהו במהלך החילוץ תהיה חשוף לתביעה פלילית ו/או אזרחית. אם אתה מתעורר באמצע הלילה ונוסע 200 ק''''מ כדי לחלץ מישהו, זה סיפור אחר, אבל אם אתה נוסע בשטח ומישהו מבקש ממך עזרה - תפגין קצת ישראליות טובה כמו שעשית. ובא לציון גואל!
התכונתי לרכבים בלי מעילה מרכזי
התכונתי לרכבים בלי מעילה מרכזית האם גלגל אחד באויר (קידמי לצורך העניין) גורם לכך שכל הגלגלים עומדים והגלגל שבאויר מסתובב במרץ על חשבון כל השאר ?
התשובה היא לא רכב כמו שלך ימש
התשובה היא לא רכב כמו שלך ימשיך להתקדם גם עם גלגל אחד באויר
גיא התשובה של שחר נכונה בתנאי
גיא התשובה של שחר נכונה בתנאי שהסרן האחורי לא מצליב או שיש לך נעילה על סרן זה.
תודה רבה לכל העונים
תודה רבה לכל העונים
גיא, כשאתה כותב ''''רכב ללא מע
גיא, כשאתה כותב ''''רכב ללא מעילה מרכזית'''' אתה, מן הסתם, לא מתכוון לג''יפ של אריה דרעי... לעניננו, כאשר יש לך גלגל באוויר ברכב ללא נעילות, יתכו מאוד שהרכב לא יתקדם מכיוון שהגלגל שנמצא באלכסון לגלגל שבאוויר גם הוא לא יושב חזק על הקרקע וסביר שהוא יפרפר את עצמו לשווא. כבר עניתי לך, רק היית צריך לחפש קצת הלאה:
אהא ... קראתי והבנתי ! והתחל
אהא ... קראתי והבנתי ! והתחלתי לחשוב על זה גם תודה