שניר איש יקר ... אני אישית חוש
שניר איש יקר ... אני אישית חושב שאם נכנסים לסרט של שינויים במנוע של ההילקס אני הייתי משקיע כמה לירות יפות ומביא לו מנוע של פראדו ... עדיף חדש .. לפי מה שהבנתי מרוני מתאים לרכב בלי בעיות מיוחדות ... ותחשוב על זה ...
שניר, אינטרקולר ללא טורבו לא י
שניר, אינטרקולר ללא טורבו לא יוסיף לך כלום, חוץ מעוד אלמנט שהאוויר הנשאב יצטרך לעבור דרכו ולמנוע יהיה קשה יותר לקבל את האוויר שהוא זקוק לו. בשביל זה צריך להבין למה יש אינטרקולר. הטורבו דוחס את האוויר כדי שמנוע בנפח של ליטר יוכל לקבל, נגיד, ליטר וחצי אוויר וכך המנוע יהיה בעל הספק כמו של מנוע ליטר וחצי. הבעיה היא, שבדחיסת האוויר הוא מתחמם ומתפשט כתוצאה מהחום וכך כמות מולקולות החמצן שיש בליטר וחצי היא נמוכה יותר ובעצם חלק מהרווח של הטורבו הולך לאיבוד. כאן נכנס האינטרקולר שהוא בעצם רדיאטור אוויר לאוויר שמקרר חזרה את האוויר לטמפרטורת הסביבה וכך מאפשר לטורבו להתבטא בצורה מלאה. אם תנסה לקרר אוויר שהטמפרטורה שלו היא כטמפרטורת הסביבה באמצעות רדיאטור שמתקרר מאוויר הסביבה, ברור שתכשל במשימה.
שניר תוספת אינטרקולר יכולה להו
שניר תוספת אינטרקולר יכולה להוסיף כ 10\\%להספק מנוע וזה תלוי בסוג הטורבו, בהילקס קיים טורבו לחץ נמוך ואני לא בטוח עם זה כך בקיט בכל מיקרה הדבר יפגע בודעות באחריות, ואין עימו שום בעיה בטסט כל עוד לא יקום במשרד התחבורע איזה חכם חדש
תודה לכול העונים חנן,אני אולי
תודה לכול העונים חנן,אני אולי לא הכי חכם אבל אל תעשה אותי טיפש גמור ..אני יודע שאיטרקולר ללא טורבו לא עושה כלום התכוונתי איטרקולר בלבד מכיוון שבמנוע ההילקס החדש קיים טורבו בניגוד לדגמים הישנים שלהם מוצע הקיט של טורבו+אינטרקולר שאלתי אם יש איטרקולר בלבד לטורבו הקיים בהיילקס.. אבל תודה על ההתיחסות החלפת המנוע למנוע פראדו זה כבר יותר מדי יקר ובמחיר שזה יגיע אליו אפשר כבר לקנות טראנו חדשה ולדגמה...בערך .. (למרות שאין מקום להשואה בין השנים) בכל מקרה תודה עכשיו מאוחר בלילה חזרתי מאיזה מסיבה דפוקה ואני רק רוצה להוסיף שנמאס לי כבר מהבנות האלו נ-מ-א-ס !!!!!
שניר .... לדעתי זה לא מגיע למח
שניר .... לדעתי זה לא מגיע למחיר של טראנו חדש ... ואפילו לא משומש ... תבדוק ותראה שלא ...עוד איזה כמה חודשים כשיחזור רוני מהמילואים תשאל אותו על זה ...
רוני מוסר ד''''ש, ושהו חוזר בי
רוני מוסר ד''''ש, ושהו חוזר ביום חמישי הקרוב.
טויוטה היילקס חדשה-150 אלף שקל
טויוטה היילקס חדשה-150 אלף שקל החלפת מנוע למנוע פראדו כמו שהוצא 30 אלף שקל לא כולל עבודה(לפי מה ששמעתי בעבר)ועוד הפסד המנוע החדש לגמרי אלה אם כן יש מה לעשות איתו. טראנו ארוך חדש עולה 180-190 אלף.. קרוב