פורומים

- שטח 4x4

שאלת צמיגים

25 בנובמבר 2000 ב 13:07 2 תגובות 572 צפיות חגי
ברצוני לרכוש צמיגים לסמוראי אילו צמיגים אתם ממליצים בהתחשב שהרכב לא נועד לשימוש יום יומי אלא לטיולי שטח בילבד האם אתם ממליצים צמיג דיאגונלי ? ואם כן היכן ניתן לרכוש צמיג כזה ומה טווח המחירים?
הוספת תגובה
  • 1. גדי מאיר 25 בנובמבר 2000 ב 16:40

השמיים הם הגבול. אם הסמוראי מש

השמיים הם הגבול. אם הסמוראי משמש רק לטיולים ולא לנסיעה יומיומית הייתי שוקל התקנה של צמיגים רדיקליים לשטח כמו ה-super swamper או ה-bogger של TSL. ראיתי שאצל עידו מסתובבים כמה סטים, אבל במידות גדולות מדי בשביל סמוראי, והדבר דורש הגבהות והחלפת חישוקים, אבל אם אני הייתי בונה סמוראי לנסיעות שטח בלבד, הייתי הולך על האופציה המופרעת והיקרה הזו. בחירות יותר הגיוניות - יוקוהמה MUD DUELLER במידות 235/75 יכולים להכנס על החישוקים המקוריים, יוקוהמה Geolander במידות האלה, BFGOODRICH MUD-TERRAIN טובים מאוד - יש לי נסיון של נסיעה של 100,000 ק''''מ עם רביעיה כזאת. מחירם של רוב הצמיגים שפרטתי נע בסביבות 600-700 ש''''ח לצמיג.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 25 בנובמבר 2000 ב 18:56

חגי שלום, תזכור שצמיג גדול מ

חגי שלום, תזכור שצמיג גדול מעבר ל215/75/15 ידרוש סדרת שינויים סמוראי כדי שהאוטו יתפקד היטב. צמיגים במידה 235/75/15 כבר מתחילים להפריע כאשר מתקינים אותם על סמי סטנדרטי, מבחינת יחסי העברה, היגוי קשה יותר, ופגיעה בגוף. בארה''''ב מקובל להתקין צמיגי 31 אינץ'' ואפילו מעט יותר על סרני סוזוקי מקוריים, אבל בהכרח מגביהים את האוטו מאד, בד''''כ ע''''י ספרינג-אובר, ועוד יותר בהכרח מקצרים יחסי העברה או בסרנים או בטרנספר או בשניהם. בסמוראי החלש זה הרבה יותר קריטי מאשר בג''יפים עם מנועים גדולים. מקובל מאד גם לעשות הסבה להגה כח. בסמוראי סטנדרטי אני ממליץ על צמיג במידה 215/75/15 בתוספת הגבהת מתלים קלה כלשהיא. כמובן שעל פרופיל MT אמיתי, ויש בשוק מבחר צמיגים כאלו במחירים החל מ500 ש''''ח. אם תרצה לשמוע עוד, אשמח לעזור, שלח אי-מייל.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול