פורומים

- שטח 4x4

רעש מיותר במנוע, מי יודע?

24 בספטמבר 2007 ב 08:37 2 תגובות 868 צפיות golanozery
לפני שבועיים לאחר טיפול 15000, הבחנתי שהמנוע לא נשמע כתמול שלשום.
הדרך הטובה ביותר לנסות להעביר לכם את הרעש, היא שהמנוע נשמע כמו פורד טרנזיט של פ-----עם. מעין דפיקות טקטקטקטק שמתגבר כמובן עם הגברת הסלד.
עמ לוודא שלא מדובר בתקלה רצינית במנוע וכחובב דציבלים נמוכים, רצתי למוסך, שם דבר ראשון החליפו לי את כל השמן ואת המסנן שמן (החדשים!) ביותר חדשים (850 שח!).
משגילו שקצת נוזל משובח בגרון לא החזיר את הטנור לכשירות לאופרה, החלו בדיקות שטחיות קצרות כשבסופן הדיאגנוזה היא חד משמעית: עליי להשאיר את הרכב לארבעה(!) ימי עבודה בהם יפרקו את המנוע וינסו לאתר את הגורם לרעש. מניסיון קודם סיפור כזה יעלה לי כמה אלפי שקלים עוד בטרם נגיע לבעיה שעלולה להיות (עפי אבחנתו הנבואית של אחד הבעלים במוסך) מנוע גמור או לפחות אוברול (לרכב עם 195000 קמ).
אציין כי הרכב לא מתחמם, אין עשן ואין שום פגם בנסיעה. רק רעש של מנוע דיזל ישן כמו ששומעים ממוניות ישנות, גם הסמיכות של הופעת הרעש לטיפול אמורה לרמוז משהו, לא?
מאז הספקתי לגמוע עוד כ 1000 קמ, הרעש לא התגבר ואין שום שינוי לרעה בנסיעה. ייתכן שזה לא חכם מצידי, אך יש לי סיבה מוצקת למה לא לשמוע בעצת המוסך, ולהמתין למומחה שיתן לי אבחנה קצת יותר מדוייקת או בדיקה קצת יותר קצרה וזולה או שניהם יחד.
אשמח להמלצות, ואם זה נשמע כמו בלוג עצוב.... לא התכוונתי.
הוספת תגובה
  • 1. אלדד מ. פורום 24 בספטמבר 2007 ב 07:18

רעש במנוע

אני מניח שגם תצרוכת הדלק שלך עלתה אז ככה לי זה נשמע כמו אינגקטור שלא עובד טוב אבל בהחלט ההיתי הולך לעוד מוסך לקבל חוות דעת נוספת לא ציינת איזה רכב זה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image גלעד4X4 24 בספטמבר 2007 ב 18:54

חוות דעת נוספת

הכי חכם יהיה לפנות למוסך אחר ואולי אפילו לשניים ולקבל חוות דעת נוספת כי הגורמים לרעשים יכולים להיות רבים והמחירים בהתאם.
    בהצלחה

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול