פורומים

- שטח 4x4

שוב צמיגים לסמוראי, לחנו ולמבי

28 בנובמבר 2000 ב 15:08 15 תגובות 1025 צפיות אורח/ת
היי אנשים, אם אני שם על הסמוראי שלי (מוגבה מאד) צמיגים 235 על 75 ברדיוס 15 מה זה אומר מבחינת מהירות סופית, שחיקת המנוע, כוח ממצב עמידה ועוד. תודה מראש על הערותכם והארותכם, עופר.
הוספת תגובה
  • 1. נמרוד 28 בנובמבר 2000 ב 13:29

עפר שלום, אם כרגע מותקנים אצלך

עפר שלום, אם כרגע מותקנים אצלך צמיגים במידה 195/75/15 ואתה עובר למידה 235/75/15 אתה עובר לצמיגים עם קוטר גדול יותר ב8 אחוזים. מבחינה מעשית אתה מאריך את יחס ההעברה הסופי באותם 8 אחוזים, ולכן תקבל מהירות גבוה יותר ב8 אחוזים בסל''''ד נתון, ותאוצה גרועה יותר ב8 אחוזים. מהירות סופית תלויה לא רק ביחסי ההעברה ובהספק אלא גם בגרר, ולכן לא בטוח שתקבל את מלוא השיפור במהירות הסופית, אבל בכל מהירות נתונה, אתה תשייט בסל''''ד נמוך יותר ב8 אחוזים. בשטח, הארכת יחס ההעברה הסופי ב8 אחוז יורגש, לרעה כמובן, בהתחשב בכך שגם ככה הLOW של סמי לא מספיק נמוך (לטעמי כמובן).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 28 בנובמבר 2000 ב 13:43

שלום נמרוד, תודה על המידע אבל

שלום נמרוד, תודה על המידע אבל אם תוכל גם להסביר אייך הגעת ל- 8\\% דווקא אני אודה לך עוד יותר. עופר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. נמרוד 28 בנובמבר 2000 ב 13:49

בצד הפלוס תקבל הגבהה של קצת יו

בצד הפלוס תקבל הגבהה של קצת יותר מאינץ'' (שתיים וחצי סמ), וסוליה רחבה יותר שתשפר את האחיזה בתנאי שטח רבים. יהיה שינוי מסוים בתחושת ההיגוי, יפתח שיש לו נסיון גם עם צמיגים במידה כזו על הסמוראי יוכל לספר יותר. בכל מקרה אני מניח שתעבור לפרופיל בוץ, זה יעזור לך יותר מאשר עצם שינוי גודל הצמיג. השפעה על המנוע? אני לא חושב שתהיה השפעה מצטברת משמעותית כלשהיא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. נמרוד 28 בנובמבר 2000 ב 14:00

הסבר: קח את רוחב הצמיג (235 מ

הסבר: קח את רוחב הצמיג (235 מ''''מ) ותכפיל בחתך (0.75) קיבלת את גובה ''''קיר'''' הצמיג , במקרה זה 176 ממ. עכשיו בשביל לקבל את הקוטר ניקח את קוטר החישוק 15 אינץ'' כפול 25.4 ממ באינץ'' , נותן 368 ממ. הקוטר הכולל של הצמיג הוא קוטר החישוק פלוס פעמיים גובה הקיר, כלומר 733 ממ. אותו חישוב לצמיג 195/75/15 נותן קוטר של 674 ממ. חלוקה של שני אלו נותנת יחס של 1.08 ומשהו, כלומר בין 8 ל9 אחוז. אין מה לדייק יותר מדי, כי זה ממילא לא ממש מדויק, והקוטר האמיתי תלוי מאד בלחץ האויר בצמיגים (הבדלים של סנטימטרים שלמים). התאוצה והמהירות הסופית עומדים ביחס ישר לשינוי בקוטר הגלגל, וכאן תצטרך להאמין לי או לבדוק בכל ספר של פיזיקה תיכונית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אמיר הסמוראי 28 בנובמבר 2000 ב 14:29

נמרוד, אני עדיין לא מבין אולי

נמרוד, אני עדיין לא מבין אולי תוכל לבוא בשישבת לכרכום ולתת הסבר יותר מקיף??? :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. יקי1 28 בנובמבר 2000 ב 15:46

כבעל סמוראי שהתנסה עם צמיגי 23

כבעל סמוראי שהתנסה עם צמיגי 235 וחווה שטח, חול וכביש והיום אני נוסע על 215 קבל את המסקנות הבאות א. נסיעת כביש פחות בטוחה עקב חוסר שליטה של מערכת ההיגוי על הצמיגים ב. נסיעת חול מהירה בצורה משמעותית מאשר עם 215 ג. לגבי מהירות סופית, לדעתי אין הבדל אלא אם אתה קורע את המנוע ואת זה לא בדקתי ד. ביצועי שטח שופרו פלאים! אין מה להשוות, עם ה 235 פשוט האוטו עגלה בשטח לעומת ה 215 ה. מראה חיצוני עם ה 235 הרבה יותר מרשים אולי שכחתי כמה פרטים אבל שורה תחתונה - יש לך סמוראי מכוון שאתה נוסע הרבה בשטח (אחרת קח פרייבט למה לסבןל) - צמיגי 215 שיפרו לי את ביצועי השטח בצורה שלא תאמן בהצלחה יקי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. Samorai.com 28 בנובמבר 2000 ב 18:34

כמו יקי גם אני עברתי מ235 ל215

כמו יקי גם אני עברתי מ235 ל215 לגבי השטח אני מסכים עם יקי לגבי הכביש לא כל כך הרכב רגיש הרבה פחות למים (רגיש הרבה פחות זה עדיין רגיש מאוד), לגבי מהירות סופית עליה של 10\\% לגבי צריכת דלק ירידה של 20\\% (!!!) לגבי מראה חיצוני אני תמיד אבל תמיד יפה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. חגי 28 בנובמבר 2000 ב 19:42

לי יש על הסמוראי צמיגי 195 וה

לי יש על הסמוראי צמיגי 195 והם כמובן רשומים ברישיון שאלתי היא האם נתן לרשום ברישיון צמיגי 215 הסמוראי מודל 88

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. נמרוד 28 בנובמבר 2000 ב 20:42

חברים תשתדלו להיות ברורים, ציי

חברים תשתדלו להיות ברורים, ציינו אלו צמיגים בדיוק היו לכם, ובמיוחד איזה פרופיל. כמו כן לא ברור לי עם אילו צמיגים היה חסכון של 20\\% בצריכת הדלק, ועליה במהירות הסופית? הגדולים או הקטנים?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. ניר 28 בנובמבר 2000 ב 22:06

ל-SMORAI.COM אתה בטוח שצריכת

ל-SMORAI.COM אתה בטוח שצריכת הדלק השתפרה ? 20\\% זה המון !! אתה צריך לקחת בחשבון שאחרי המעבר לצמיגי גדולים יותר גם הספידומטר שלך יזייף מבחינת מהירות וגם המד - אוץ שלך יזייף , מה שאומר שקשה הרבה יותר עכשיו לאמוד את צריכת הדלק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. צחי 29 בנובמבר 2000 ב 07:45

כבעל סמוראי שלעבר עם צמיג 235,

כבעל סמוראי שלעבר עם צמיג 235, אוסיף 2 דברים על הנאמר: מרווח הגחון שלך יעלה מ- 26 ס''''מ ל- 30 . קוטר הצמיג גבוהה ב 8 ס''''מ . בסגירה מלאה הצמיג משתפשף בבית הגלגל.. לא מאוד רציני, יש לקחת בחשבון שיכולים להיות חתכים בצמיגים כתוצאה מהמגע מהשפשוף.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 29 בנובמבר 2000 ב 08:15

לי יש 205/75 פרופיל כביש ואני

לי יש 205/75 פרופיל כביש ואני חושש שהם די גמורים גם ככה ואני גם אצטרך להחליף בקרוב. אז באמת מה כדאי ? אני חושב שאני אשאר עם 205 כי זה מה שרשום לי ברשיון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. פרסום 29 בנובמבר 2000 ב 09:25

צחי שלום! אני חושב שמכשיר המד

צחי שלום! אני חושב שמכשיר המדידה שאיתו מדדת לסמי מרווח גחון של 30 ס''''מ עם צמיגי 235 דורש כיול דחוף... גובה צמיג 235 כאשר הוא לא מועמס הוא 73 ס''''מ. נוריד מזה פעמים מרווח הגחון שאתה טוען 30 ס''''מ ונקבל שהגובה הכולל של הדיפ'' הוא 13 ס''''מ...בעליל לא מציאותי ועוד לא דיברנו על ההעמסה של משקל הרכב על הצמיג. נדמה לי שנמרוד מדד לסמי עם צמיגים 205 23 ס''''מ מתחת לדיפ''. אני מדדתי מרווח גחון מתחת לטרנספר של הסמי של נמרוד (שאקלים ארוכים, צמיגים לא מקוריים) והיו שם 31 ס''''מ. הדיפ''ים הרבה הרבה יותר נמוכים מגשר הגיר של הסמי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. צחי 29 בנובמבר 2000 ב 13:25

חנן שלום בניגוד ל CJ , בסמורא

חנן שלום בניגוד ל CJ , בסמוראי 2 הדיפרנציאלם בצג ימין. הדבר מקנה לך את היכולת להעביר מכשול גבוהה לצידו של האקס. ולכן, המדידה בוצעה עד לאקס ולא לדיפנציאל. ב CJ הדיפרנציאל האחורי במרכז מה שיוצר בעיתיות להעביר מכשול עד לגובה האקס בקו ישר מתחת לכל הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. פרסום 29 בנובמבר 2000 ב 13:29

או קיי, עכשיו זה נשמע יותר הגי

או קיי, עכשיו זה נשמע יותר הגיוני.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול