פורומים

- שטח 4x4

בעיות לחץ שמן בסיג''יי

29 בנובמבר 2000 ב 16:49 10 תגובות 656 צפיות אורח/ת
חברים את הבעיה של התחממות המנוע פתרתי אחרי שקרבתי את הרדיאטור למאורר... הוא פגע ברדיאטור עקב מכה בגיר שהרימה אותה והסיתה את הטרמוסטט של המאוורר לרדיאטור ז"ל. כעת יש לי רדיאטור חדש ומאוורר מחובר ישירות ומקורב בצורה הגיונית יותר, בנוסף עקפתי את קו המים לחימום הקבינה וחיברתי ישירות לסעפת, כי ראיתי שהרדיאטור של החימום הפנימי כנראה סתום לגמרי. המנוע לא מתחמם ופועל מצויין. לא יודע מה קרה לג'יפ המעצבן שלי!! שמתי שמן 10-40 ותוסף ולחץ השמן היה נמוך כל הזמן. לחץ השמן לא עבר את ה40 פי אס איי כשהוא קר וכשהתחמם הגיע לפחות מ 20. בנוסף לוקח איזה 6 שניות להצתברות לחץ בהתנעה. החלפתי כעת את השמן (ל20-50) והבעיה נשארה למעט שאני מרים טורים הלחץ יורד פתאום לאפס. עוד לא נסעתי עם השמן החדש. בטורים סרק המנוע נימצא בלחץ נורמאלי לרכב קר אני חושב. אני לא חושב שזה שעון לחץ שמן כי בהתנעה קרה שומעים את המרימים לא מקבלים לחץ. חוץ מזה המנוע פעל על השמן 10-40 טוב ורגיל (שעון מראה על לחץ נמוך מאוד). מה יכולה להיות הבעיה????
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 29 בנובמבר 2000 ב 15:10

ערן, אני מקווה שמישהו יותר מקצ

ערן, אני מקווה שמישהו יותר מקצוען ממני יענה לך אבל אם לא, אז אולי התשובה שלי תעזור לך. כל מה שתיארת (למעט התופעה של לחץ שמן יורד לאפס כשאתה נותן גז, שזה נשמע יותר כמו בעיה בשעון) מצביע על בלאי במיסבים של הקרנק ושל הטלטלים ואולי גם של הקמשפט. אצלי היה אותו דבר ואחרי ששיפצתי את המנוע לחץ השמן חזר לרמה נורמלית של 50 PSI ב1600 סל''''ד עם מנוע חם וכ20 PSI ב800 סל''''ד גם כן עם מנוע חם. אם שעון הלחץ תקין אז הנתונים שהמנוע אמור לעבוד בהם הם כ35 PSI בסל''''ד עבודה וכ 13 ליברות בסרק, הכול עם מנוע חם. אם המנוע שלך לא נותן לחצים כאלה אז זה הזמן לחשוב על החלפת קסוות מיסבים. זה סיפור לא מסובך ולא יקר במיוחד של כ 450 ש''''ח. יש דרך לבדוק אם מספיקה החלפת מיסבים או שיש צורך לחרוט אנדרסייז בקרנק, אם תרצה עוד פרטים, תכתוב. בכל מקרה, לפני שאתה עושה צעדים קיצוניים תבדוק את לחץ השמן עם שעון חיצוני מכויל שתחבר ליציאת השמן מהבלוק. שעוני לחץ השמן בCJים ידועים בחוסר דיוקם. בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 29 בנובמבר 2000 ב 15:15

יש עוד פתרון שלא יתקן את התקלה

יש עוד פתרון שלא יתקן את התקלה המדוברת אבל לפחות ידאג שהמנוע יקבל לחץ שמן בריא למרות התקלה. יש אצל ינוביץ'' משאבת שמן הבי דיוטי, עולה משהו כמו 350-370 ש''''ח וכמובן יותר קל להחליף משאבת שמן מאשר להחליף מיסבים. הפתרון, כמובן דומה לגירוד אוזן שמאל עם יד ימין דרך העורף, אבל הוא קיים ומאפשר למנוע להמשיך לחיות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 29 בנובמבר 2000 ב 17:32

תודה על התשובות המדאיגות. לאח

תודה על התשובות המדאיגות. לאחר בדיקה נוספת התברר לי שבעמידה בסיבובי סרק הלחץ מראה כ 20 פסי. כאשר אני מרים את הסל''''ד הלחץ עולה בעדינות למעט יותר וככל שהסל''''ד עולה עוד הלחץ יורד יותר. כשהטורים שוב יורדים הלחץ עולה עד לנקודה מסויימת ושוב יורד בהתאם לסל''''ד ללחץ שניראה לי נורמאלי בסרק. כשדיברת על המחיר של החלפת המיסבים, דיברת על החלקים עם או בלי העבודה? אני פשוט לא יודע על איזה מיסבים מדובר. איני מתמצא בחלקים הפנימיים של המנוע או כל חלק אחר שעדיין לא פרקתי. שאלה נוספת היא האם תגובת המנוע, ההספק ותצרוכת הדלק צריכים להשתנות עקב לחץ שמן לא תקין?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. פרסום 29 בנובמבר 2000 ב 18:30

ההתנהגות שאתה מתאר של שינוי לח

ההתנהגות שאתה מתאר של שינוי לחץ לא לינארי מוזרה ויתכן שמצביעה על שעון דפוק. בשביל להיות בטוח אני חושב שכדאי שתבדוק עם שעון חיצוני אמין יותר. את כל הבדיקות תעשה רק אחרי שהשמן בטמפרטורת עבודה, לא מספיק שהמים יהיו בטמפרטורת עבודה, זה אומר כחצי שעה עבודה של המנוע לפחות קודם לבדיקה. התנהגות המנוע לא תשתנה לדעתי כתוצאה מלחץ שמן לא תקין, הדבר היחד שישתנה זו בריאות המנוע. מחירי החלפים הם כמובן ללא עבודה כי ג''יפאי אמיתי עובד בעצמו על הג''יפ. אם אני זוכר נכון העלות של מיסבי הקרנק והטלטלים זה כ200 ש''''ח ביחד, אטם קרטר כ60 ש''''ח ומיסבי קמשפט כ200 ש''''ח אבל אותם לא הייתי מחליף בשלב ראשון. העבודה כמו שכתבתי לא גדולה מדי ועם ליווי של ספר גם לא מסובכת, לדעתי, כמובן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 29 בנובמבר 2000 ב 18:54

הממ... אז אולי אני אעשה בדיקה

הממ... אז אולי אני אעשה בדיקה של לחץ השמן ובמקרה, שהוא כנראה הבעיה, צריך לעשות את העבודה יהיה אפשרי לקבל הדרכה ועזרה ממישהו?? אני מאוד חושש לעשות את העבודה לבד. דרך אגב, זאת לא יכולה להיות משאבת שמן דפוקה או משהו?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 29 בנובמבר 2000 ב 19:56

אולי התוספים ששמתי בשמן דפקו א

אולי התוספים ששמתי בשמן דפקו את העסק... היה טיפשי לשים תוספים בכלל. לעולם אני לא שם עוד

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 30 בנובמבר 2000 ב 06:21

ערן, בוקר טוב! תבדוק קודם עם

ערן, בוקר טוב! תבדוק קודם עם שעון חיצוני ואז תתחיל לחשוב קדימה. לגבי המשאבה שלא כמו בחלק מהמנועים האחרים של JEEP היא עשויה מברזל ולא מאלומיניום והנטיה שלה להשחק היא קטנה יותר. בכל מקרה ניתן לפתוח את משאבת השמן ולבדוק את כל הטולרנסים שלה. יש תיאור טוב בספר של היינס איך לעשות את זה אם כי אני מודה שאני לא התחלתי עם מדידות אלא החלפתי למשאבה חדשה (250 ש''''ח) כשעשיתי את האוברול, מה שבטוח, בטוח. אם תחליט שאתה הולך על החלפת מיסבים תוודא שיש ברשותך ספר טיפולים של היינס או צ''ילטון ותקבל ממני עוד צילום של הדפים הרלבנטיים מספר שיש אצלי של ווילי וורת''י (גורו ג''יפים ידוע) שמראה איך לעשות את זה בשיטה שלא כתובה בספרים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 01 בדצמבר 2000 ב 07:47

תודה על התשובות חנן. אני חושב

תודה על התשובות חנן. אני חושב שאני הבנתי מה הבעיה והיא לא בשעון או בחלק ברכב אלא בפילטר שמן. אני חושש שלא שמתי את פילטר השמן הנכון בגלל שהבעיה התחילה במקביל עם החלפת הפילטר, כאשר הפילטר הקודם לא היה אותו האחד ולאחר שהסוחר שנתן לי את הפילטר נתן לי את הלא נכון לפני זה. דרך אגב כשבאתי אליו שוב לפני כמה ימים לקנות פילטר חדש עם הפרטים של הפילטר הקיים אצלי הוא נתן לי שוב פילטר לא מתאים כלל. אני חושב שזאת הבעיה. הוא פשוט לא יודע כלום מהחיים שלו ודופק לי את הרכב! בדיוק כמו בבלאגן עם הכבל ספידומטר שלמרות הסברים מדוייקים ודוגמא הוא היה טיפש מידי והביא לי את הלא מתאימים עד שהתייאשתי והלכתי להכין אחד בחנות ''''סטופר''''. אני הולך היום למוסך לשים את השמן מחדש עם הפילטר המתאים שתקווה שיהיה טוב..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 01 בדצמבר 2000 ב 14:46

טוב, עוד סיפור תם ונישלם. הפיל

טוב, עוד סיפור תם ונישלם. הפילטר היה הפילטר הנכון דווקא, אך הוא לא היה תקין משום מה. איזה מזל נאחס. בסוף שילמתי ביוקר על החלפת שמן פעם נוספת ופילטר בדיוק מאותו הסוג ועכשיו הלחץ מצויין והכל טוב. לא קרה נזק ככל הניראה והכל תקין. חנן, תודה על העזרה והייעוץ. מקווה להפגש אתך באיזה טיול ושיהיה מוצלח כמו הטיול בנחל דימונה..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 01 בדצמבר 2000 ב 14:46

טוב, עוד סיפור תם ונישלם. הפיל

טוב, עוד סיפור תם ונישלם. הפילטר היה הפילטר הנכון דווקא, אך הוא לא היה תקין משום מה. איזה מזל נאחס. בסוף שילמתי ביוקר על החלפת שמן פעם נוספת ופילטר בדיוק מאותו הסוג ועכשיו הלחץ מצויין והכל טוב. לא קרה נזק ככל הניראה והכל תקין. חנן, תודה על העזרה והייעוץ. מקווה להפגש אתך באיזה טיול ושיהיה מוצלח כמו הטיול בנחל דימונה..

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול