לדרור כספי: ראיתי את הכתבה של
לדרור כספי: ראיתי את הכתבה שלך, היא מעניינת מאוד, רק שהיה חסר לי שם מספרים כלומר ''''ויפל קוסט'''' באידיש, ''''האו מאטש'''' באנגלית, ''''קדש'''' או ''''אדש'''' בערבית, ''''קומביין''''-בצרפתית, ''''קוונדו קוסטה''''-באיטלקית או ''''תכלס כמה זה עולה'''' בעברית.
הערה קטנה: הרחבת בסיס הגלגלי
הערה קטנה: הרחבת בסיס הגלגלים לא תתרום לשיפור זווית הגלגול בסיבוב. מה שהיא כן תתרום זה מניעת התהפכות.
ליוסי בוקר טוב - לא התיחסתי ל
ליוסי בוקר טוב - לא התיחסתי להתקנת המערכת מכיוון שפשוט אין לי פ''אגרו אבל כמו שכתבתי ומהכרת המערכת על רכבים רבים היא בהחלט מספקת את הסחורה אם אתה לא מחפש דברים קיצוניים. וזו גם תגובה לרן שמתייחס לשיפור בצורה קיצונית , לא כל שיפור חייב להפוך את הרכב לרכב מרוצים וכו, ישנם שיפורים סולידיים כגון זה שמתאימים לסגנון נהיגה רגוע יותר (לא שזה רע לסוע מהר) אבל הקיט בהחלט טוב והטענות כלפיו הם רק בקצה של הסקלה. בלי קשר מיגון גחון ואחרים לא באים במקום החלפת בולמים או קפיצים.
יוסי. אני לא נכיר את הפג''רו
יוסי. אני לא נכיר את הפג''רו כ''''כ טוב. העדיפות שלי לגבי שיפורים (בכללי, ממה שהזכרת) היא: 1) מתלים 2) מיגונים 3) מדרגות צד (שמתאימות להיי ליפט !!) כננת הייתי משאיר ליותר מאוחר (בתנאי שאתה לא מטייל הרבה לבד). כל זאת בתנאי שיש לך צמיגי שטח (או כביש-שטח לפי בחירתך) טובים לירון, יש לזכור דבר מאוד חשוב, והוא יחס עלות-תועלת. כאשר אנשים מתייחסים לשיפורים בקצה הסקלה ואומרים ששיפור זה או אחר לא עונה על כל המצבים, אז: א. לפעמים זהו מידע שחשוב למי ששאל. ב. אם אותו קונה לא צריך את קצה הסקלה, אז בדר''''כ יש דברים פחות טובים שעולים הרבה פחות, שעונים על מרכז הסקלה. ג. ככל שנוסעים יותר בשטח, הנסיון משתפר ובדר''''כ מחפשים עוד. אז אתה עלול להגיע למצב ששיפור יקר שהוספת לא מספיק, ואם היית חושב קצת קודם, היית מוסיף עוד קצת לשיפור יותר טוב, אבל עכשיו זה להחליף הכל מחדש. והדבר הכי חשוב. כל מה שנאמר פה זו דעתם הפרטית של אנשים וכל אחד יכול וצריך (!!) לסנן את מה שנאמר לו. .
יוסי שלום, רנצ''ו לא מתאימים
יוסי שלום, רנצ''ו לא מתאימים לפאג''רו זו הערה מעניינת אך מי שאמר לך את זה או שהוא לא מרוויח כנראה מספיק על רנצ''ו או שהוא הסתכסך עם היבואן. אם היית רושם שהוא אמר שיש בשוק בולמים יותר טובים לפאג''רו זה היה הרבה יותר הגיוני. מה בדיוק לא מתאים ברנצ''ו לפאג''רו? אני מזמין אותך לנסיעה על הפאג''רו שלי ותחליט לבד אם יש שיפור או לא. שוב, לא מדובר על השיפור האולטימטיבי לנסיעת ראלי או בשביל טריאלים - אבל בשביל נסיעת כביש יומיומית וטיולים אחת לשבועיים (בכל רמות הקושי) השילוב של מתיחת מוטות הפיתול, החלפת הבולמים והספיראלות האחוריות לפרוגרסיביות הן שיפור משמעותי לרכב זה לעומת המקורי. ''''מומחים'''' אחרים יגידו שזה השילוב האולטימטיבי לפאג''רו אבל שוב בהסתייגות. עד שלא תרגיש על בשרך את ההבדל לא תדע. יובל. נ.ב. יש הבדלים בשיפורים אלו בין מרכב קצר וארוך!
ליוסי תגיד לעידו כהן שלא יזיין
ליוסי תגיד לעידו כהן שלא יזיין את המוח.היחידי שאומר כאיילו שטויות זה עידו כהן היות והוא מביא את הבולמים שלטרייל מסטר.מה שייך קיט הגבהה למיגונים.יש בארץ לפחות 200 פאגרויים שנוסעים עם קיט הגבהה של טי גי הם. ובולמיי ראנצו וכולם מבסוטים.אפשר לחשוב מה אתה קונה דירה מטוס הליקופטר.בסך הכול קיט הגבהה במחיר מצחיק. יש פיתגם חכם שאומר על תישאל בעל מיקצוע תישאל בעל ניסיון. .
יוסי שלום. אני מתמודד עם הדילמ
יוסי שלום. אני מתמודד עם הדילמה שלך גם כרגע לגבי הפראדו. עקרונית, המערכת של ראנצ''ו טוב מאוד והמחיר בסדר, אבל הבנתי שזהו מחיר ללא מדחס, מה שאומר שכל פעם שרוצים לנצל את האופציה הייחודית של ראנצ''ו של שינוי מצב הבולם צריך לרדת מהאוטו ולהתעסק עם הבולמים. מהר מאוד תתעייף מהעניין ותשאיר אותם על מצב אמצעי - 3. שיפור משמעותי יותר יחול אם תחליף את הקפיצים האחוריים לארוכים יותר, תבצע את השיוני במוטות הפיתול ותחליף את הבולמים - אני מעדיף את הקיטים האוסטרליים של TJM או של OLD MAN EMU, שבניגוד לראנצ''ו מוכרים קיטים מוכנים לפי דגמים. שיפור כזה ישפר את נוחות הנסיעה, יגביה את האוטו בכ-5 ס''''מ ויתרום לעבירות הכללית. הבעיה של אולדמן היא זמינות מערכות בארץ - אני ממתין לשלי שתגיע, בעזרת השם ורוני, רק עוד כ-5 שבועות.
שלום יוסי, קודם כל לגבי המח
שלום יוסי, קודם כל לגבי המחירים. אני לא חושב שזה הוגן כלפי גיא לפרסם את המחיר. אבל זה פשוט ביותר לברר אותו, כמו שאני עשיתי: תתקשר או תשלח פקס לכמה מהמתקינים המובילים ותבקש הצעה! תגלה, בין השאר, שהמחירים אצל כולם דומים. גם תקבל דיעות מבעלי מקצוע ותוכל להשוות. עכשיו דבר אחר: רוץ מהר ודבר ראשון הרכב לך מיגונים לרכב. לפני כל שיפור אחר! לפחות תדע שהשלום שתחתית הרכב אומרת לסלעים למטה ייגמר, כנראה, רק ברעש. אומנם בפג''רו, יחיסית למקובל ברכבים כאלה יש מעט מאד פלסטיקים, אבל המיגון המקורי שלו לא ממש חזק. אחר כך, אם תרצה, לך להגביה את הרכב. עוד דבר: אצלי הורכבו בהתחלה בולמי TJM והם היו קשיחים מאד, לכן החלפתי אותם. ובנוסף: את החלק הקידמי של הרכב ניתן להגביה רק במעט, כי מהלך המיתלה המוגבל פשוט ייגמר על ידי ההגבהה. אני גם הרכבתי גלגלים בקוטר גדול יותר, מה שהגביה את הרכב בין השאר. דרור
יוסי, אהלן טוב, עכשיו אתה ה
יוסי, אהלן טוב, עכשיו אתה הרבה יותר ממוקד לגבי מה שאתה רוצה, וכמו שהבנתי זה 3 דברים עיקריים: 1. הגבהת מרכב הרכב למניעת מכות מכל סלעון בשטח 2. הגדלת מהלך המתלה לשיפור האחיזה 3. שיפור נוחות הנסיעה אז להלן תשובתי, שלדעתי רק תבלבל אותך יותר, ולאחר שתקרא אותה תתייחס היטב לשורה האחרונה בתשובתו של זאביק: 1. הגבהת מרכב הרכב- פתרון טוב הוא הרכבת צמיגים גדולים יותר, קח בחשבון שיציבות הרכב נפגמת במקצת(העלית את מרכז הכובד) וגם יש את האספקט החוקי 2.הגדלת מהלך המתלה - מקדימה אתה די מוגבל בכל מקרה בגלל מוטות הפיתול, מאחורה אפשר לשפר את הענין במקצת, דרור טיפל בענין וראה מסקנותיו, ראיתי ונהגתי גם על הקיט של ג''יפ טריפ(יובל) שמאד הרשים אותי(קפיצי TJM וראנצו) 3. נוחות נסיעה - תרשה לי להניח שאת הנוחות של פורד טאורוס לא תוכל לשחזר...נוחות זה אספקט של פשרה באוטו שטח, בייחוד עם מערכת מתלים כמו של הפאגרו, אתה חייב בולם שמרסן היטב מצד אחד את הקפיץ ומצד שני אתה רוצה שהאוטו יהיה נוח ויספוג היטב את המהמורות... בעיה קשה. את הרנצ''ו אני לא אוהב. זה קיט מאד בינוני ביכולות שלו, בהחלט כמו שנאמר, לאמצע הסקלה. הבעיה שלי עם הקיט הזה הוא שבשביל אמצע הסקלה אני לא צריך לשלם אלפי שקלים. השאלה היא אם זו גם הבעיה שלך? אולי זה מה שייתן את הפתרון ברמה מסויימת לבעיה 3, אבל יש לקיט מגבלות רבות, אתה צריך לבדוק היטב, לפני מה שאתה עושה... ושוב, תרשה לי לחזור על משהו...הדעות, הרעיונות של כל אחד מהפונים בד''''כ שונים ולמה זה? כל אחד נוהג בצורה אחרת, עם סגנון מקובע משלו, משפר אצל מישהו מסויים שהמליץ על משהו מסויים, רוצה שהאוטו שלו יתנהג ככה ולא אחרת ובקיצור, כל אחד מנסה ללבוש את החליפה האישית שלו. לכן, מה שתוכל לקבל פה, זה, גג, המון דעות ואף תשובה ישירה וברורה. בגלל זה, אתה הוא זה שצריך להחליט וזה מאד קשה כשאתה לא יודע בדיוק מה אתה רוצה. עצתי לך, עשה מחקרון קטן כמו דרור, שהגדיר דרישה, ישב,למד, חקר , התייעץ, הגיע למסקנה וביצע. זו הדרך הטובה ביותר להגיע למה שאתה רוצה. בהצלחה.