שלום לך. אז ראשית בו נעשה סדר.
ברכבים שאינם 4X4 קבוע אין דיפרנציאל מרכזי. כאשר אתה משלב 4X4 יש תיבת העברה (טרנספר) שמחברת גם את הגלגלים הקדמיים.
דבר שני, אני לא בטוח שלטרנו יש דיפרנציאל מגבל החלקה, על זה יוכל לענות לך רני פלג.
בכול מקרה, הגבלת החלקה זה מנגנון מכני, שנמצא בתוך הדיפרנציאל וזה, מונע הפרש גדול במהירות סיבוב הגלגל בין ימין, לשמאל, המנגנון מאפשר הפרש של עד 30% .
לטראנו אכן דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה. על רגל אחת, דיפ' מוגבל החלקה ישפר את כושר התנועה כאשר הרכב עדיין נע, אבל מעמידה במקום הוא מתנהג כמו דיפ' פתוח. לגבי הדיפ' המרכזי בטראנו, אז זהו שאין כזה, אלא תיבת העברה פשוטה המעבירה בדיוק אותו מספר סיבובי קדימה ואחורה, כלומר כמו דיפרנציאל מרכזי נעול
ראשית כל תודה על התגובה המהירה.. מה שאני מבין אם כך זה שבמידה ואני כבר ניתקעתי לא יעזור לי הרבה הימצאות דיפרנציאל מוגבל החלקה אבל הוא אמור לסייע לי מראש לא להתקע? או במילים אחרות אם כבר אני מבין שאני עומד להכנס למצב כמו הצלבה פשוט לא להסס ולהמשיך בתנועה אחרת עצירה מתוך היסוס תגרום לי להשאר שם עקב ריצה חופשית של הדיפרציאל לאחר העצירה?
אכן כן
שמירה על רצף תנועה היא הבסיס של נהיגה בשטח. כדי להגיע לכך צריך לקרוא את השטח היטב, לתכנן קו התקדמות ולאתר מבעוד מועד מקומות עייתיים, אותם צריך לשפץ לפני המעבר