פורומים

- שטח 4x4

דיפרנציאל מוגבל החלקה בטראנו

10 בנובמבר 2007 ב 21:22 4 תגובות 1007 צפיות ronisfn
שלום לכולם הייתי מאד שמח אם מישהו היה יכול לתת לי הסבר קצר בנושא הדיפרציאל בניסאן טראנו. מבדיקה במקומות שונים קיבלתיי אינפורמציה די סותרת... האם אכן לטראנו דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה? ואם כן מה לגבי הדיפרנציאל המרכזי,האם בעת איבוד אחיזה באחד הגלגלים הקידמיים הוא יעביר את כל ההנעה לגלגל זה או שהוא מפריד ביניהם וזה שגלגל אחד בדיפרנציאל אחד יחליק  לא ישפיע על גלגלי הדיפרנציאל השני? תודה רבה  
הוספת תגובה
  • 1. profile image גלעד4X4 11 בנובמבר 2007 ב 07:47

שלום לך.  אז ראשית בו נעשה סדר.
    ברכבים שאינם 4X4 קבוע אין דיפרנציאל מרכזי. כאשר אתה משלב 4X4 יש תיבת העברה (טרנספר) שמחברת גם את הגלגלים הקדמיים.
    דבר שני, אני לא בטוח שלטרנו יש דיפרנציאל מגבל החלקה, על זה יוכל לענות לך רני פלג.
    בכול מקרה, הגבלת החלקה זה מנגנון מכני, שנמצא בתוך הדיפרנציאל וזה, מונע הפרש גדול במהירות סיבוב הגלגל בין ימין, לשמאל, המנגנון מאפשר הפרש של עד 30% .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. רני פלג 11 בנובמבר 2007 ב 07:50

לטראנו אכן דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה. על רגל אחת, דיפ' מוגבל החלקה ישפר את כושר התנועה כאשר הרכב עדיין נע, אבל מעמידה במקום הוא מתנהג כמו דיפ' פתוח. לגבי הדיפ' המרכזי בטראנו, אז זהו שאין כזה, אלא תיבת העברה פשוטה המעבירה בדיוק אותו מספר סיבובי קדימה ואחורה, כלומר כמו דיפרנציאל מרכזי נעול

כתבה על דיפרנציאלים

כתבה על נעילות דיפרנציאל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ronisfn 11 בנובמבר 2007 ב 11:13

ראשית כל תודה על התגובה המהירה.. מה שאני מבין אם כך זה שבמידה ואני כבר ניתקעתי לא יעזור לי הרבה הימצאות דיפרנציאל מוגבל החלקה אבל הוא אמור לסייע לי מראש לא להתקע? או במילים אחרות אם כבר אני מבין שאני עומד להכנס למצב  כמו הצלבה פשוט לא להסס ולהמשיך בתנועה אחרת עצירה מתוך היסוס תגרום לי להשאר שם עקב ריצה חופשית של הדיפרציאל לאחר העצירה?  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. רני פלג 11 בנובמבר 2007 ב 19:15

אכן כן

שמירה על רצף תנועה היא הבסיס של נהיגה בשטח. כדי להגיע לכך צריך לקרוא את השטח היטב, לתכנן קו התקדמות ולאתר מבעוד מועד מקומות עייתיים, אותם צריך לשפץ לפני המעבר

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול