אחת. על ברגים שמוברגים אל ראש
אחת. על ברגים שמוברגים אל ראש או בלוק המנוע עבוד עם ידית מומנט, אם אין לך, קנה או שאל ממישהו. שתיים, ראיתי באוטו קליניק כמה פעמים סמוראי עם מנוע ויטרה, זה לא חוקי אבל תמיד תוכל למצוא את המעכר שיעביר לך את זה.
חוץ מזה, לא הבנתי למה אתה צריך
חוץ מזה, לא הבנתי למה אתה צריך לפרק בשביל לבדוק או לנקות. לבדוק נזילות אתה יכול לבדוק בעין, לא צריך לפרק כלום בשביל זה. לבדוק מצב צינורות אתה יכול על ידי מעיכה כיווצ''וץ'' וקיפול שלהם, אם אתה רואה סדקים בצינור, תחליף. לנקות אתה שם חומר לניקוי מערכת קירור, נותן למנוע לעבוד 10 דקות עם זה ואז פותח את חיבור הצינור התחתון לרדיאטור ונותן לכל הג''יפה להתנקז. אחרי שהמנוע התקרר אתה יכול גם להכניס צינור מים זורמים אל פתח הרדיאטור, לסתום את הפתח התחתון של הרדיאטור ולהמשיך לשטוף את המערכת.
אז ככה את שלב הכיווצוצים עברת
אז ככה את שלב הכיווצוצים עברתי כבר ויש/ הייתה דליפה מהחיבור בין הצינור פלסטיק והברזל רציתי לשים שם קצת סיליקון אבל מה ? בשעת הפירוק ראיתי שהכל שם כבר רקוב למחורר או שאני חיררתי את זה בעצמי. בכל אופן עכשיו צריך לקנות כמה חלקים. יש שם חלק מתכת אחד שהוא מחובר לבלוק. וניראה לי שצריך הרבה דברים לפרק עד שאני אגיע אליו בכלל
תגיד חנן, יש מנוע שאפשר להחליף
תגיד חנן, יש מנוע שאפשר להחליף לסמוראי באופן חוקי? בנוסף, כמה לדעתך עולה מנוע של ויטרה? תודה מראש, עופר.
אין לי מושג, אבל אני יודע שאוט
אין לי מושג, אבל אני יודע שאוטו קליניק התעסקו עם הדברים האלה הרבה אז תנסה את הסבלנות שלהם לשאלות של לקוחות.
גיא שלום, לשאלתך הראשונה - נז
גיא שלום, לשאלתך הראשונה - נזילות חיצוניות רואים, כשהמנוע עובד. אם אתה לא בטוח, אז פשוט תחליף את חלק או כל הצינורות, לא מסובך ולא הרבה כסף. גם את כיסויי הברזל, פלאנג''ים למיניהם, כדאי להחליף אם הם ממש רקובים ומחוררים, ושוב לא מדובר על עבודות מסובכות, פשוט פרוק והרכבה, ובכל מקרה ספר טיפולים כבר יש לך (מה לא?!). חוץ מזה שטיפה כמו שחנן תיאר, נוזל קירור חדש 50-50 מים ואנטיפריז, ואפשר גם את אחד מהמיצים האלו שסותמים דליפות קטנות, הם יכולים לעזור ובכל מקרה לא מזיקים. לגבי מנוע, אם אתה בטוח שהמנוע גמור, אז יש אפשרויות החלפה, אני החלפתי מנוע לפני שנתיים וחצי, פה בחיפה, לשביעות רצוני . אם תרצה עוד פרטים תתקשר בערב 053942779. החלפה למנוע 1600 אפשרית, אבל לא חוקית ובעיקר יקרה יותר. אתה צריך להחליט אם דווקא על זה אתה מעדיף להוציא את הכסף.