לדעתי ישנם המון דעות על הניבה.
לדעתי ישנם המון דעות על הניבה...לכן אתה צריך לכוון אותנו מה אתה רוצה שהיא תעשה (למה אתה מיעד אותה ומול מה אתה מתחר אותה...סמוראי לדוגמא, האם אתה מוגבל תקציבית וכו וכו...)
אתה צודק ! אני מעוניין לדעת א
אתה צודק ! אני מעוניין לדעת איך הרכב בשטח,עלויות אחזקה ונוחות סבירה על הכביש. כמובן שאני לא משווה אותה לסיקס בשטח או לפגרו על הכביש היה לי סמוראי והוא נהדר בשטח וזוועה על הכביש. לעומת זאת עם הניבה אין לי הכרות כלל,לכן אני מעוניין לשמוע מכם,תודה.
ברח אחי, ברח אם חייך יקרים לך.
ברח אחי, ברח אם חייך יקרים לך.... הייתי - לצערי - בעלים של גרוטאה רוסית שכזו, שהופכת אותך למכונאי שעסוק כל היום ב''''איך להחזיק את ערימת הגרוטאות הזו במקשה אחת''''... היום בדיעבד, אם הפרוטה לא היתה מצויה בכיסי, הייתי קונה סיקס. לגבי נוחות ??? אתה בטח צוחק.. סביר להניח כי עניין הנוחות לא יטריד את מנוחתך, כי תתמקד ברעשים והקירקושים של העגלאדה... רעש מנוע של משאית ז''יל, ורעשים וקירקושים של כל מיני חלקים אשר מחליטים עצמאים כי סבלו מספיק..בקיצור אחי, גם אני התשעשעתי ברעיון, אבל בפועל, אתה הולך לשלם הרבה כסף, ולסבול עוד יותר.....רד מהרעיון
מראש אני אומר, אין לי שום ניסי
מראש אני אומר, אין לי שום ניסיון עם לאדה וראיתי אותה רק פעם אחת מקרוב (הספיק לי) אבל בכל זאת אני רוצה להוסיף קצת שמן למדורה. לטעמי האישי, רכב שטח רציני חייב להיות מסוגל לסובב ארבעה גלגלים בכל מצב וזה אומר שרכב שטח רציני חייב להיות בעל שתי נעילות דיפ'' רוחביות 100\\%. ללאדה אין אופציה כזו והייתי יורד מהרעיון רק מהסיבה הזו שלא לדבר על הסיבות האחרות שאמיר העלה כאן.
חנן.... בעניין זה אתה טועה בע
חנן.... בעניין זה אתה טועה בעיני לחלוטין כשהחל עידן הגיפים,בשלהי מלחמת העולם השנייה לא חשבו כלל על מושג הנעילות,ולרכבים היתה עבירות מדהימה. גם כיום לרוב הרכבים אין נעילות כסטנדרט,הנעילות בעיני הן לוקסוס של ''''מחפשי עליות בשבתות'''' עם הגיפים היפים והממוזגים. לדוגמא : הסמוראי-שאין לו נעילות ומצטייןבעבירות נהדרת. הסיקס המיתולוגי- שאין משתווה לו כמו כן הגפס הצבאי- שאין שני לו אם יודעים לנהוג ולנתח את הנתיב ב95 אחוז מן המקרים לא צריך כלל לנעול.
נדב, אני עם CJ שהיה כשקניתי או
נדב, אני עם CJ שהיה כשקניתי אותו ללא נעילות והיום הוא עם שתי נעילות אוט'' 100\\%. תצטרף לשבת אחת של אתגרים איתנו ואני מבטיח לשכנע אותך שרכב בלי נעילות לא עולה היכן שרכב עם נעילות עולה בקלילות ולא חשוב אם זה יהיה סמוראי, סיקס, האמר או דיפנדר. מצורפת תמונה של הCJ עולה בקלילות את מעלה מחמל.
באותה עליה סופה עם נעילה אחורי
באותה עליה סופה עם נעילה אחורית 100\\% ונהג שברקורד שלו כמה סיקסים לא הצליחה להגיע אפילו אל הקטע הקשה באמת. סמוראי עם נהג מנוסה שהיה שם לא העיז לנסות בכלל ושני הסיקסים שנעולים מקדימה ומאחורה עלו די בקלילות.
התמונה יפה אין מה לומר אך....
התמונה יפה אין מה לומר אך....כמה עליות יש בנגב שמשתוות למעלה מחמל אולי עוד אחת והיא מעלה זיק ואני חושב שאחרי שטחנו אותנ ב''''שבתות אתגרים'''' למיניהם גם עם 10 נעילות היא עדיין קשה. אין לי ספק שכשיש נעילה יותר קל אך אני חושב שבשביל מספר מקומות בודדים אין הצדקה ואם כן אז נעילה אחורית בהחלט מספיקה. כמו כן אני לא חושב שמדד לרכב שטח הוא נעילות. בעניין ההזמנה לשבתות:אני נמנה עם זן הולך ונעלם של מטיילים של כמה ימים,נסיעה של יום וחצי היא לא לטעמי מנגד אני מזמין אותך לטיול של כמה ימים...לטיול לא לחפוש עליות.
נ.ב נעילה בגלגלים הקדמיים טובה
נ.ב נעילה בגלגלים הקדמיים טובה במקרים של עלייה ישרה וחדה(כמו מחמל) אך מה קורה אם דרושה יכולת תמרון רצינית יותר? .....סופה בעיני היא הכלאה פרי דמיונו של ישראלי משועמם,חוץ ממנוע טוב ,איני רואה בה דבר....שלא נדבר על המחיר.
נדב, גם אני חושב שנעילה זה לוק
נדב, גם אני חושב שנעילה זה לוקסוס אבל זה כל-כך מקל, גם בסמוראי שמטבעו הוא בעל עבירות נהדרת, כך שזה מאד מאד מומלץ גם לבעלי רכבי שטח-שטח.
תודה על ההזמנה. אם כי הרעיון ש
תודה על ההזמנה. אם כי הרעיון של טיולים של כמה ימים לא זר לי (הסיקס לקח אותי ואת אישתי לטיול של שבוע בקפריסין, בין שאר הטיולים והDR600 לקח אותי לטיול ארוך במעמקי סיני) הרי שמחויבויות העבודה לא מאפשרות לי לוקסוס כזה. עדיין, אני מנסה לשלב בכל טיול, ארוך או קצר, לפחות פלפל אחד או שניים בצורת אתגר קשה יותר או פחות, ועדיף יותר. לי זה נותן בכל טיול ערך מוסף גדול מאוד וזה בהחלט לא משהו שהייתי מסווג בתור ערך צדדי. אבל טוב שלא כולנו אותו דבר ועדיין אם לקנות רכב אז למה שלא יהיה רכב עם פוטנציאל?
אין שום בעיה גם עם מקומות מפות
אין שום בעיה גם עם מקומות מפותלים יותר ממעלה מחמל כמו מעלה דקלים, מעלה עוזי ועוד. הנעילה היא אוטומטית והיא משתחררת כשיש צורך אז אין מה לדאוג. והסופה היא JEEP YJ עם בסיס גלגלים ארוך להגיד שמישהו ישראלי המציא אותה זה להתעלם מהקרדיטים שמגיעים למהנדסי JEEP.
אני רוצה להאמין שאתה צוחק בקשר
אני רוצה להאמין שאתה צוחק בקשר לנעילות במעלה דקלים. חשבתי שאתה רציני :) לעניני הסופה: הרי כל חלק שלה מיוצר במקום אחר והרכבה נעישית בארץ, במקרה יצא לי לראות את הסופות דיזל שנתנו לרשות שמורות הטבע להלן דוגמא: כאשר מקפלים את החלון הקדמי ,מגלים ש''''שכחו'''' להבריג במפעל את כל הברגים..... ...כונס האוויר של הרדיאטור היה מבייש אוטוביאנקי אני נותן את כל הקרדיט למהנדסי גיפ,הם הוציאו תחת אמתחתם כלים לתפארת...חבל שלא הרכיבו גם את הסופה....
מעלה דקלים ועוזי לא היה דוגמא
מעלה דקלים ועוזי לא היה דוגמא למעלה קשה שמחייב נעילה אלא למעלה שמשולבים בו סיבובים שגם בהם הנעילה הקדמית עובדת יפה. לגבי הסופה המכלולים שלה הם זהים לYJ הן במקום הייצור והן במפרט הטכני למעט שינויים קלים כמו דנה30 ללא אפשרות ניתוק ציריה, דנה60 במקום דנה44 או דנה35 שזה שינוי שאין מה לקטר עליו. המנוע אותו מנוע, מערכת ההזרקה היא אותה מערכת, הגיר אותו גיר, המצמד אותו מצמד עם אותה הפעלה, הטרנספר אותו טרנספר והשילדה כולל הקפיצים למעט האורך היא אותה שילדה. אני לא מדבר על על הסופה דיזל, הן מהסיבה שאני לא מכיר אותה והן מהסיבה שזה באמת לא משהו שנלקח מJEEP. השינויים הקלים שאותם תמצא בדרך מהYJ לסופה הם חלקי פח ועוד כל מיני שטויות וכמובן איכות הרכבה לקויה, הבסיס הוא עדיין טוב.
נדב !!!!!!!!!!!!!! נראה לי ע
נדב !!!!!!!!!!!!!! נראה לי על פי התשובות שקיבלת, שאפשר לוותר על הניסוי??!! לגבי יתרת הוויכוח,,נעילות,,,מעלות,,תסביר בבקשה למתווכחים (מחליפי הדעות!!( כי ג''יפ אמיתי נוסע גם על שלושה גלגלים!!!! אביך הקשיש..
השמשוני..... אין לי בעייה לוו
השמשוני..... אין לי בעייה לוותר על הניסוי... אבל זה אומר שתצטרך ופרק את הגיפ מזיוודו ולהעבירו אלייי למשמרת
אותו דבר נוסה גם עם סופה נעולת
אותו דבר נוסה גם עם סופה נעולת סרן אחורי... היא יצאה משם...מחוברת לרצועת גרירה...
תאמר לי חנן אתם גם נוסעים לדר
תאמר לי חנן אתם גם נוסעים לדרום האמיתי (אתה יודע ...זה שמדרום למצפה) :) !!!!עבירות קשה היא לא עניין של מעבר מכשול עבירות בעיני היא נסיעה ארוכת טווח (10,20,30....)בדרך לא עבירה כמו שאמרת כל אדם מהרחוב יכול לתת גז ולעלות עליייה הכל נמדד בפונקצייה של השקעה באותו(נעילות וכו)ובפונקצייה של ימי מוסך למחרת.
לא :-( בעיקר מסיבות כואבות של
לא :-( בעיקר מסיבות כואבות של דלק ועצלנות, לנסוע חצי יום לכל כיוון לטיול של יום וחצי, יומיים עושה את הטיול לטיול כביש יקר ולא בטיולים כאלה עסקינן.
חנן תבקש מהמדריך שלוקח שמוביל
חנן תבקש מהמדריך שלוקח שמוביל אתכם לקחת אתכם לראות קצת ''''ארץ בראשית'''' בנגב ושלא יעשה את אותם מסלולי ''''מועדונים'''' שהם חסרי תכלית למעט עלייה רצינית שמצריכה נעילה:) חבל על הרכב שלך ...מקומו לא בשיירה ארוכה שמשתרכת על כביש באר-שבע -מצפה .מקומו בפרא הדרומי אשמח להמליץ על מסלולים
רק תיקון קטן לגבי הסופה...
רק תיקון קטן לגבי הסופה... בזמנו, הסופה כלל לא היתה נעולה. לא בעלייה למחמל ולא בכניסה לסדק שממנה משכנו אותה עם רצועה. מה שכן היו לה ריבולברים ישראליים ( שנשברו...) עם זאת, אין בכלל ספק שנעילות משנות לחלוטין את עולם הנהג והאתגרים שלו...לפעמיים בצורה קיצונית מדי ןאז יש הרגשה שהנעילות בכלל מבטלות חלק גדול מהאתגר של הנהג להיות טוב. ועוד משהו...הסופה לא יכולה להשתוות לעבירות של סיקס גם אם תהיה נעולה בשתי נעילות...זה פשוט אוטו שנולד למהירות, ליכולת סיור מהירה, להחלקות זנב ולשאר ריגושים מצמררים שמלטפים אותך במהירות אימתנית.... מה שעליתי בקלילות עם הסיקס נתקל בקשיים מרובים וגם כשלונות עם הסופה. לעומת זאת, כשאני לוחץ על הגז בשבילים ובשטחים קשים מעט יותר, אני מתקדם מהר מאד....טרייד אוף
תודה על ההמלצה, אני לא שייך לש
תודה על ההמלצה, אני לא שייך לשום מועדון ואין לי מדריך ואני לא נוסע בקבוצות מאורגנות של עשרות רכבים. אבל תמשיך לנסות לאבחן אנשים באמצעות האינטרנט...
רן, אופס, מתנצל על הטעות. אני
רן, אופס, מתנצל על הטעות. אני חייב דחוף יומן של השיפורים שלך...לא עומד בקצב...
חנן היקר לא התכוונתי להעליב ר
חנן היקר לא התכוונתי להעליב רק להביע דעה. אני שמח שאתה לא שייך ל''''זן ההוא'''' .. טוב שכך בנוגע לניתוח אנשים באינטרנט...זה יכול להיות סטארט אפ מטורף...לא..??
חברים יקרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חברים יקרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ראשית נסיעה בשלושה גלגלים הכוונה ב-3 גלגלים,, הגלגל הרביעי איננו!!!!!!!!!!!!! ולג''יפ אין!! נעילות. שנית, נדב הג''יפ שלי לא מתפרק מזיוודו -- יש כרטיסייה של אגד (חחחחחחחח(. לבסוף... החברה כאן חושבים כפי הנראה שצחקתי שאמרתי ''''אביך הקשיש'''' חברה זאת האמת,, זה מה שקורה שלוקחים ילד הרבה הרבה שניםלטייל בשטח.....ויקום המלפפון וירביץ לגנן...
עשיתי בחולות סי אנד סאן בדיקה
עשיתי בחולות סי אנד סאן בדיקה קטנה והשוויתי בין הפראדו החדש לבין ה4ראנר שלי בקירות שם איפה שיש בורות, אין מה להשוות!!!! איך שהנעילה בפראדו עוזרת ומעלה אותו בקלילות מה שהפוראנר מתאמץ בגלל שאין לו נעילות בעקבות בדיקה זאת בערך בחנוכה יהיו לי נעילות בפוראנר
אם הבנתי נכון, הבקשה היתה המלצ
אם הבנתי נכון, הבקשה היתה המלצות לניבה. לצערי, היתה לי עגלה כזאת כשנתיים, ואני מזהיר את כל מי שחושב להיכנס לצרה הזאת: לזנוח מהר את הרעיון הזה! בלי להכנס לבעיות אין סופיות של תקלות, המנוע זה הדבר הכי עלוב שאפשר לעלות על הדעת, בעיקר בעליות מתונות וארוכות על הכביש, כמו למיצפה או לראש פינה. אף פעם לא תגיע בזמן שחשבת. זה גם גורם לצריכת דלק כמו של CJ. המזגן הלא מקורי הוא סימלי בלבד. הדבר הטוב היחידי שיש לי לומר זה ה4X4 התמידי.