פורומים

- שטח 4x4

דיפרנציאל מוגבל החלקה - מה זה?

06 בדצמבר 2000 ב 21:26 11 תגובות 6743 צפיות joseph
שלום וברכה למומחים השונים ברצוני לברר מספר פרטים טכניים א. מה זה דיפרנציאל מוגבל החלקה ב. האם יש הבדל בביצועים של הדיפרציאל מוגבל ההחלקה ברכבים השונים ג. כיצד משתמשים בו ואיך מוודאים את תקינותו
הוספת תגובה
  • 1. רמי לימון 06 בדצמבר 2000 ב 20:57

שלום לשואל ! ראשית חשוב להבין

שלום לשואל ! ראשית חשוב להבין מה הוא דיפרנציאל ואחר כך מה זה מוגבל החלקה. דיפרנציאל היא יחידה שיש לה שני תפקידים עיקריים 1)להפוך תנועה אוריכת לרוחבית 2)לאפשר כמות סיבובים שונה בין הגלגלים בזמן סיבובעל אותו סרן. יש לו חסרון אחד גדול: בזמן איבוד אחיזה על גלגל אחד כל התנועה או הכוח יעברו לאן שקל, ואז הרכב יאבד את יכולת התנועה שלו. דיפרנציאל מוגבל החלקה הוא דיפרנציאל שיצרן הרכב קבע שלא כל הכוח יעבור אל הגלגל שקל לו אלא רק בחלקו ,ושאר בכוח עדיין יופעל על הגלגל שיש לו אחיזה. וע''''י זה הרכב ימשיך בתנועה ולא יעצר. יחסי ההגבלה נקבעים ע''''י היצרן לפי שיקול דעתו. מקווה שעזרתי במשהוא בכבוד רב רמי לימון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 06 בדצמבר 2000 ב 22:08

אז יש לי גם שאלה. הנעילות

אז יש לי גם שאלה. הנעילות המפורסמות של הדיפרנציאלים זה בעצם נעילות של 100 אחוז ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 06 בדצמבר 2000 ב 22:17

דיפ מוגבל החלקה-ספק טריק שווקי

דיפ מוגבל החלקה-ספק טריק שווקי וגימיק ספק אביזר שבאמת עובד ומסייע זה מעין חצי נעילת דיפרנציאל .. פועל חלקית ומסייע לפעמים לא צריך להסיבר מה זה בדיוק כי זה כברמ וסבר למעלה .. בקיצור חצי נעילה לחצי ג''יפ .. לעולם לא תמצא בג''יפ אמיתי אלה רק בעירוניים למינהם

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 07 בדצמבר 2000 ב 01:47

וכן הנעילות המדוברות הן מאה אח

וכן הנעילות המדוברות הן מאה אחוז שיש אוטומטיות(גירלס,אי זי לוק וכו) ויש את היקרות והנשלטות(עדיף)ששמן בישראל הוא ARB לא מדברים על דיפ מוגבל החלקה מפאת העובדה שזה מבחינת צעצוע ופוגשים בו בדרך כלל ברכבי כביש שטח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. זאביק 07 בדצמבר 2000 ב 09:14

דיפ'' מוגבל החלקה (כמו שנאמר)

דיפ'' מוגבל החלקה (כמו שנאמר) לא נותן לכוח כולו לעבור לגלגל שקל לו, אלא רק לחלק (בדר''''כ 70:30). ה-LSD (Limited slip Diff עובד יפה מאוד ברכבים חדשים. הבעייה היא שהוא בנוי מדיסקיות החלקה (כמו קלאץ''), אבל בניגוד לקלאץ'' הן נשחקות כל הזמן = בלאי גבוה. לאורך זמן ה-LSD מתפקד פחות ופחות טוב, עד שהוא מפסיק לתפקד. אז צריך להחליף דסקיות, והוא ממשיך לתפקד. בטרופר רואים שהוא עובד יפה מאוד ברכבים חדשים. לא ראיתי רכבים ישנים ומה קורה שם. זאביק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אריק2 07 בדצמבר 2000 ב 09:34

אני רק רוצה להוסיף שבכל מוגבלי

אני רק רוצה להוסיף שבכל מוגבלי ההחלקה הנ''''ל, (והם מוגבלים) יש בעייה שכשאחד מהגלגלים עלאותו סרן מאבד אחיזה אזי השני לא יתן 20 או 30 אחוז אלא 0 - משמע כאשר אין אחיזה באחד מהגלגלים הדיפרנציאל מוגבל ההחלקה מתפעל כפתוח לחלוטין. אגב ישנה שיטת מעקף שאומרת שאם ניתן לחיצות קלות על הברקס, נדמה אחיזה חלקית של הגלגל ללא האחיזה וכך הדיפרנציאל המוגבל כן ימשוך אותנו הלאה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 07 בדצמבר 2000 ב 09:48

זאביק, שכחת את הטרו-טראק שבו ה

זאביק, שכחת את הטרו-טראק שבו החיכוך הוא בין גלגלי השיניים ולא עם דיסקיות קלץ'' אז אין בו בלאי של רכיבים והוא מתפקד יפה לאורך שנים. לא להתבלבל, אני לא ממליץ עליו ולא על שום דיפ'' החלקה מוגבלת אחר, אבל אם מדברים על מוגבלי החלקה אז הוא היה שווה איזכור.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. יוסי דבש 07 בדצמבר 2000 ב 10:09

הסיבה בכלל שמייצרים דיפרנציאל

הסיבה בכלל שמייצרים דיפרנציאל כזה נובעת מהעובדה שנהיגה בכביש כאשר הדיפרנציאל נעול לגמרי יכולה לגרום נזק לדיפרנציאל במיוחד בסיבובים, להערכתי הדבר קיים ברכבים שהם באופן קבוע 4X4 כמו הספורטאג'' או הקאיה אבל יש פה מומחים ממני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. פרסום 07 בדצמבר 2000 ב 10:18

לא הבנתי, יוסי.

לא הבנתי, יוסי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. זאביק 07 בדצמבר 2000 ב 14:59

צודק, חנן, לגבי הטרו-טרק. אני

צודק, חנן, לגבי הטרו-טרק. אני הנחתי שמדובר בדיפ'' מוגבלי ההחלקה שקיימים ברכבים שונים (כמו טרופר וכו''). דבר נוסף, אם כבר מוסיפים נעילה, עדיף ללכת על נעילה 100\\%, כי יש מצבים שנעילה מוגבלת החלקה לא עובדת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. joseph 07 בדצמבר 2000 ב 17:35

תודה לכל מי שטרח להתייחס ברצינ

תודה לכל מי שטרח להתייחס ברצינות וסייע

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול