פורומים

- שטח 4x4

זקוק לעזרה בתכנון טיול קצר בכרמל למחר

25 בדצמבר 2007 ב 11:31 3 תגובות 1662 צפיות dodka
הבטחתי לקרובי משפחה מארהב סיבוב קצר קפה בשטח. אני אוסף אותם מחיפה ואחרי הטיול ממשיכים לכיוון השרון ולכן באופן טבעי האזור המיועד הוא הכרמל, רצוי התחלה וסיום בכביש הישן. אני מחפש מסלול עם כמה שפחות סכנות בוץ למיניהן כי אני נוסע לבד. מצד שני, עליות/ירידות בינוניות מבחינה טכנית לא מרתיעות - יש ניסיון ואני נוהג בדיסקברי מוגבה וממוגן.

הטיול אמור להיות קצר - בערך שעתיים נסיעה נטו, בתוספת עצירה לקפה במקום נחמד אם מישהו מכיר.

הטיול הוא מחר ולכן רצוי שהמסלול לא יעבור בשטחי אש ואם כן - איך ניתן לתאם את זה?

תודה,

אמיר
הוספת תגובה
  • 1. פו 25 בדצמבר 2007 ב 10:05

טיול ביערות הכרמל

dodka כתב/ה:
    "
    הבטחתי לקרובי משפחה מארהב סיבוב קצר קפה בשטח. אני אוסף אותם מחיפה ואחרי הטיול ממשיכים לכיוון השרון ולכן באופן טבעי האזור המיועד הוא הכרמל, רצוי התחלה וסיום בכביש הישן. אני מחפש מסלול עם כמה שפחות סכנות בוץ למיניהן כי אני נוסע לבד. מצד שני, עליות/ירידות בינוניות מבחינה טכנית לא מרתיעות - יש ניסיון ואני נוהג בדיסקברי מוגבה וממוגן.

הטיול אמור להיות קצר - בערך שעתיים נסיעה נטו, בתוספת עצירה לקפה במקום נחמד אם מישהו מכיר.

תודה,

אמיר
    "
    הי אמיר, ממליץ על טיול דרך נוף הכרמל . איך מגעים? פונים בצומת אליעקים לכיוון דליה אל כרמל, ולאחר כ-6 קמ, פונים ימינה לדרך אפר המתחברת למוחרקה.(יש שילוט חום) בדרך תוכל לעצור להפסקת קפה. ניתן להמשיך את המסלול עד לאוניברסיטה, ומשם לרדת דרך כביש בית אורן עד לצומת עתלית ,כביש מס. 4 -מסלול יפה עם אווירות קלה מאד. אורך המסלול עד לאוניברסיטה אורל כ שעתיים. יום נעים ברונו    

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. zorobin 25 בדצמבר 2007 ב 11:36

שני מסלולים אפשריים

dodka כתב/ה:
    "

תודה,

אמיר
    "
    אמיר שלום.
    מסלול ראשון מתחיל בחניון הזיתים (על הכביש המוביל למושב עופר), פנייה שמאלה לאורך מסלול כחול, משם ממשיכים מזרחה מאחורי החממות של הישוב לכיוון בת שלמה. זה סיבוב של שעה וחצי בערך ובבת שלמה אפשר להמשיך לסיבוב בהר חורשן.
    מסלול שני יוצא גם הוא מהכביש לעופר, פנייה ימינה לסימון שחור יקח אותך דרומה לאורך רכס הכרמל המשקיף על הים, מקום לעצירה אפשרי במערת הפעמון. המסלול מסתיים בכפר הנוער שפייה. גם מסלול זה לוקח בערך שעה וחצי.

שני המסלולים ללא סכנות סכנות בוץ (אלא אם ירד גשם באותו יום)

מקווה שעזרתי.
    לכל שאלה אתה מוזמן להתקשר: 054-6344591
    זוהר
    רוח צפונית

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. dodka 27 בדצמבר 2007 ב 12:12

תודה רבה לכם

היה אחלה טיול. התחלנו בנחל מערות, משכנו דרומה לקפה במצפה עופר, אחר כך נסענו על השביל הכחול שיוצא לסיבוב מעגלי שם בסביבה והמשכנו בשביל השחור לכיוון מאיר שפיה (כביש ואדי מילק). סה"כ שעתיים נסיעה, השביל השחור בוצי בחלקים מסויימים עד כדי חוסר אפשרות לעבור בו. הכרמל מדהים וירוק ושווה כל רגע. תודה רבה רבה לכם.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול