בוקר טוב גיא, תוכל לתאר מה ע
בוקר טוב גיא, תוכל לתאר מה עשית ברגע שראית את מכסה המנוע מתחיל לצוף? - שיטת ההתחמקות מהטביעה. חוץ מזה, סתם בשביל הידע, איפה האגם המדובר. תודה ולהתראות, עופר.
דבר אחד ששכחתי לספר זה שהיה שם
דבר אחד ששכחתי לספר זה שהיה שם קטע אחד מצחיק עד דמעות שאחרי ניסה לעבור טמבל אחד עם סובארו ג''סטי ישנה :) מה שהיה זה שעצרתי עם ההנדברקס והמשכחתי להחזיק הרבה גז גל החזית עבר את המכסה מנוע אבל למזלי וזה עניין של מזל בלבד לדעתי לא נשאב למסנן אויר שנמא מאחורי מגן בתוך המנוע מין שובר גלים ואז כשהאוטו האט והגל ירד מהמכסה מנוע ועדיין היה גבוה מאד מעל לפנסים אם אתה מכיר את הסמוראי ופשוט נסעתי לאט והייתי מוכן נפשית כבר לצאת יחף מהאוטו :))
הכשיב האמור עם האגמון שלו נמצא
הכשיב האמור עם האגמון שלו נמצאים בין קיבוץ כפר מסריק ואיזור תעשיה קרית ביאליק בכביש הקטן הפנימי איפה שיש זונות בימים יבשים יותר
אם כך אז יצאת משם ברוורס? או ש
אם כך אז יצאת משם ברוורס? או שכבר היתה בתחתית ומשם כבר המשכת לצידו השני של האגם? מה קרה לגסטי? היא צפה שם עד עצם היום הזה? חבל שאי אפשר לראות תמונות. ביי, עופר.
אני לא חזרתי רוורס המשכתי ועבר
אני לא חזרתי רוורס המשכתי ועברתי. חשבתי לעצמי .. מה כבר הכי גרוע יכול להיות ? שאני ארטב ואצא לדחוץ את האוטו ואז להתקשר לחבר שיבוא לעזור נראה לי שהיום אחרי העבודה אני הולך לבדוק איך מצב השלוליות בוץ בשדות
תקיעה זה לא הדבר הכי גרוע שיכו
תקיעה זה לא הדבר הכי גרוע שיכול לקרות... אם מים יכנסו אל המנוע דרך מסנן האוויר, המנוע, במקרה הבאמת גרוע, יעצר בבת אחת (זוכר מפיזיקה? גז דחיס, מים לא) ואז שמח, טלטלים מתעקמים, בוכנות נשברות, בלוק נסדק ועוד. זה אופיני יותר למנועי דיזל עם יחס דחיסה גבוה אבל בתנאים מסוימים זה יכול לקרות גם למנוע בנזין. לי זה קרה עם ניסן טרנו דיזל, טלטלים עקומים ובעצם טוטל לוס של המנוע, 15000 ש''''ח נזק.
תגיד חנן, מנועי בנזין בכלל ומ
תגיד חנן, מנועי בנזין בכלל ומנוע של סמוראי בפרט - יכולים לשחות? כלומר אם יש שנורקל כמובן, האם יש מגבלה לכניסה למים עמוקים? תודה, עופר.
בעקרון אבל רק בעיקרון עם יש שנ
בעקרון אבל רק בעיקרון עם יש שנורקל המנוע יכול להיות טבול כולו במים אבל : 1. אם המאוורר לא חשמלי יכול להיות בעיה כאשר הוא ינסה לדחוף מים 2. יתכן והמנוע לא אטום לחלוטין ואז מים יחדרו 3. ישנם חלקים במנוע שלא יוהבו את הטבילה במים הקרים (צוק אוטומטי לדוגמה) 4. ישנם עד מבחר בעיות של נשם דפרנציל גיר ועוד אפשר לטפל בכל הבעיות האלו ואז באמת מקבלים רחב שיכול להכנס מטר וחצי במים (פעם ראתי אתר של אחד שעשה זאת עם גיפ) אבל ביננו האם התירחה שווה זאת. כמה מומות יש בארץ בו תצתרך להכנס מטר וחצ במים. אף על פי כן שנורקל הוא דבר רצוי והוא בהחלט הפריט הבא ברשימת השיפורים שלי. אגב חנן כאן הקריאה לך לפרסם כמה תמונות של השנורקל שלך.
עכשיו שאני יודע ... לא הייתי נ
עכשיו שאני יודע ... לא הייתי נכנס שוב .. ממש הלחצתם אותי אבל אתמול לא ידעתי אז היה כיף ....
גיא, העיקר שנהנת ושמת לצחוק מש
גיא, העיקר שנהנת ושמת לצחוק משאיות, אוטובוסים וגסטי... :-)
חנן, יוסי נגר עדיין בוכה על מה
חנן, יוסי נגר עדיין בוכה על מה שאתה ואייל עשיתם לטראנו המהולל של צוות 1. זכור לי גם מקרה נסיון ההנעה באתר שפוצץ את המנוע.
א. לא נורא אם יוסי נגר בוכה.
א. לא נורא אם יוסי נגר בוכה. ב. אני לא נהגתי, אני רק צילמתי, והמנוע עשה הידרולוק כתוצאה מהזנחה של תיקון פחחות שיוסי התקמצן לבצע אז מגיע לו (ולמי ששואל מה הקשר בין תיקון פחחות להידרולוק זה כבר שווה תגובה נפרדת). ג. לא זכור לך ניסיון ההתנעה כי לא אתה נהגת ולא היית נוכח באירוע. ד. ההתנעה עוד היתה הפשע הקטן שבאירוע הנ''''ל...
סמוראי יכול לעבור מעברי מים שמ
סמוראי יכול לעבור מעברי מים שמכסים לחלוטין את מכסה המנוע. כל מערכת החשמל בסמוראי נמצאת מאוד גבוה, המפלג נמצא הכי גבוה ומאחרי המנוע, והגל שנוצר בנסיעה אינו מגיע למערכת החשמל. מיקום יניקת האויר ניתנת לבחירה, האם מתוך המנוע או מתא הנוסעים כך שאין צורך בשרוול ( עד שתא הנוסעים מתמלא...), בסמוראי שלנו יניקת האויר כל החורף היה מתא הנוסעים וגם אותי זה הציל ברגע של הפתעה. רק אך תשכחו, לא לעצור כדי שישאר הגל ומכלולי החשמל ישארו יבשים.
צחי, שאיבת האוויר למנוע הסמי ל
צחי, שאיבת האוויר למנוע הסמי לא נעשית מתא הנוסעים אלא מתא מיוחד שנוצר בין הכנף הימנית הקדמית לקיר תא המנוע הימני והתא הזה מאפשר הגנה משפריצים של מים ומקטעים קצרים שבהם גובה המים מעל גובה שאיבת האוויר. זה נדמה כאילו הוא הולך אל תא הנוסעים כי הצינור מגיע מהמסנן כמעט עד קיר האש אבל אם תשים לב טוב הוא שובר לפני קיר האש ב90 מעלות אל התא שדיברתי עליו.
OK אכן לא בדקתי את הקצה, ולצער
OK אכן לא בדקתי את הקצה, ולצערי אני נטול סמוראי לבדוק, כשאפגוש את החבר שלי הנושא יבדק. ואני חשבתי שהכרתי את הרכב שהיה לי.....