אריק, הבולם עובד ככוח נגדי ל
אריק, הבולם עובד ככוח נגדי לקפיץ (ספירלה/מוט פיתול/עלים) - אלו מפעילים כוח כלפי מטה על המתלה מה שגורם לדחיפת הגלגלים על המשטח. תפקיד הבולם להאט ולהקשיח את הפעולה ההפוכה של הקפיץ, כלומר לבלום את קפיצתו למעלה בעקבות תיקול הגלגל עם כל מכשול שהוא בשטח (או בכביש). אם לא היו בולמים, הרכב היה מתנהג כמו סירה שקופצת על גלים ומאבד אחיזה על כל גלגל שמקפץ לו ועד שיואיל בטובו לשוב ולאחוז בקרקע. ככל שהבולם חזק יותר כך תנועת המתלה מהירה יותר בחזרתה כלפי מטה לכיוון האחיזה בקרקע - הכל כך חשובה לנו בשטח. גם במהירות איטית (יש תמיד את מגבלת כוח הרכב במהירות הזחילה) ישנם תיקולים פתאומיים של הגלגלים עם תנאי השטח ועל כל בור שגורם להצלבה ואיבוד אחיזה עד שהגלגל יחזור למקומו ובגלל שכל שנייה חשובה בתאוצת הרכב במעבר מכשול - אני אישית חושב שכדאי גם בתנאי שטח טכניים, ובכלל בשטח, לעבוד עם מתלים קשיחים שכן אחיזת הקרקע בשטח אינה כמו על כביש. בקיצור (לא הלך לי קיצור הפעם) - ככל שמקדם החיכוך של השטח קטן יותר רצויים בולמים קשיחים יותר. יובל.
אריק .יפה אמרת. . אני גם בדעה
אריק .יפה אמרת. . אני גם בדעה שבעבירות במהירות זחילה עדיף בולם רך. על מנת לתת לסרן לנוע בחופשיות.בולם ראנצו בדרגה 1 או 2 עושה את העבודה כמו שצריך.
תפקידו של הבולם, בקצרה, הוא לר
תפקידו של הבולם, בקצרה, הוא לרסן את פעולת המתלים. לכן, בולם קשיח מאד ירסן בצורה מהירה יותר את תנועת המתלים ויצמצם את אלמנט הקופצניות... דעתי היא, שהבולמים הרכים פשוט נועדו לאלו שהגב כואב להם. מבחינתי, עדיף בולם קשיח ככל האפשר.
טוב, כפי ששיערתי לעצמי הדיעות
טוב, כפי ששיערתי לעצמי הדיעות חלוקות ולכן כל אחד ינהג כפי שנוח לו. כמובן שבכל רכב ובכל צורת נהיגה הבולם מתנהג קצת אחרת ומשפיע אחרת על הרגשת הקפיצות והיציבות שלו.
אנשים יקרים, אני מדגיש שאני מד
אנשים יקרים, אני מדגיש שאני מדבר על שטח טכני, בו מתבצעת תנועה איטית מאד - עד כדי זחילה ! למה אנו צריכים בולם חזק וקשיח ? שיירסן מה ? מה שיקרה הוא שבסך הכל כאשר ישנו באמפ או בור, הסרן לא יספיק לנוע ביחד איתו... אין לי שום ספק לעומת זאת שהמהירות עולה, הצורך בבולמים קשיחים גודל. ותחשבו על זה שוב...
אריק אתה נשמע כמו אחד שמנסה למ
אריק אתה נשמע כמו אחד שמנסה למצוץתשובות בכח כדי להגיב עליהן אז כך עוד אחת בשטח טכני קלאסי בו המהירויות שואפות לאפס הבולמים בכלל לא עובדים לא מעלה ולא למטה ולא בשום כוונון כי יש להם עומסי עבודה ומהירות מינימאליים אתה לא מאמין?? תעשה את אוטו מסלול טכני עם בולמים שבא לך עליהם ואחר כך תסיר אותם לגמריי וספר לנו איך היה :)))))))
צביקה''לה אתה כבר ענית קודם פש
צביקה''לה אתה כבר ענית קודם פשוט ההודעה ההיא נעלמה... בינתיים אתה מוזמן לרשום מאמר על עבירות נטו בין מיצובישי מגנום לבין ניסן פטרול...(בהנחה ששניהם לא שלך)
אהלן אריק! בתור אחד שנסע בלי
אהלן אריק! בתור אחד שנסע בלי בולם, אני יכול לספר לך, שגם במהירות זחילה החיסרון מורגש... למשל כשהגלגל נופל מסלע (לא תעזור נסיעה איטית אם יש לסלא שיפוע שלילי) אז אתה בהחלט מרגיש גם את המכה המאד חזקה כשהגלגל נחבט בקרקע וגם איך הוא קופץ שוב למעלה. אם כך, דעתי היא שחובה לשים בולמים. מאד מאד רכים לשטח המדובר.