פורומים

- שטח 4x4

בעית רעידות בסמוראי - שוב

14 בדצמבר 2000 ב 16:57 11 תגובות 5745 צפיות חגי
הסמוראי שלי רועד מעוד במהירות בין 55 ל 80. זה לא מהגלגלים כי החלפתי צמיגים ואיזנתי אותם. ,הרעידות ממשיכות גם שהרכב בניוטראל. ידית העברה ל-4 על 4 רועדת , גם במהירויות קטנות יותר . בדרדור איטי נשמע מין קול ציקצוק - - - - מכוון תחתית הרכב. במהירויות גדולות מ- 80 נישמע רעש נמוך מעוד כמו של סאב-וופר. ותאמינו לי אין לי מערכת ברכב וזה לא רעש צמיגים. אשמח לקבל התיחסויות לבעיה ועד כמה היא חמורה . תודה מראש . חגי
הוספת תגובה
  • 1. חגי 14 בדצמבר 2000 ב 15:27

אני חושב שעליתי על הבעיה. למו

אני חושב שעליתי על הבעיה. למוט(דריישאפט) שמחבר בין הסרן הקידמי לטראנספר יש חופש קל בחיבור שלו עם הטראנספר. האם זאת הבעיה יש לציין שהרעידות הם בזמן נסיעה ב- 2 על 4. וגם בניוטראל. האם הדריישפט הקידמי מסתובב בנסיעת 2 על 4? בגלל תשובות קודמות בפורום החלפתי גם ג''אנטים שוב תודה חגי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. זאביק 14 בדצמבר 2000 ב 16:04

חגי, הדריישפט הקדמי לא אמור ל

חגי, הדריישפט הקדמי לא אמור להסתובב בזמן נסיעה ב-2X4. אם הוא כן מסתובב זו אחת משתי בעיות: 1) הלוקרים לא שוחררו (או לא השתחררו), ואז בנסיעה סיבובי הגלגלים הקדמיים גורם לסיבוב הדריישפט 2) יותר נדיר - למרות שהידית במצב 2X4, הטרנספר עדיין תקוע ב-4X4 ולכן המנוע מסובב את הדריישפט. דרך לבדוק זאת היא לנסוע לאט ב-2X4 (בערך 15 קמ''''ש) ואז תוך כדי נסיעה להעביר בעדינות (!!!) ל-4X4. דגש על בעדינות. במצב רגיל אמורים להישמע חריקות הידית לא תעבור ל-4X4. אם הדריישפט הקדמי מסתובב אז הכניסה תיעשה חלק. במצב נור

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. רונן ק 14 בדצמבר 2000 ב 16:25

לא מזמן נפתרתי מבעיה זהה, אך ז

לא מזמן נפתרתי מבעיה זהה, אך זאת בעקבות טיפול גדול. הגורמים שכניראה גרמו לדבר הם 2 ראשית צלב חופשי (כמעת שבור) בין השפט הראשי לטרנספיר, זה המביא כוח מהגיר, הוא כתוצאה מהצלב יצא ממירכוז והכניס יופי של רעידות. בנוסף, חוסר עיזון משמעותי בגלגלים בנוסף לבולמי זעזועים לא מתפקדים גרמו לרעידה משמעותית בטווח מהירויות מצומצם 70-80 , שבו נכנסו לתהודה. את הצלב קשה ליבדוק בלי לפרק את הדרייב שפט הכדמי שיושב מתחתיו. לגבי שאלתך על השפט הקדמי- הוא מסתובב ב 2*4 רק אם הלוקרים נעולים. מכווה שתאתר את הגורם, להתראות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. חגי 14 בדצמבר 2000 ב 17:18

לידיעתכם הלוקרים שלי אוטומטיים

לידיעתכם הלוקרים שלי אוטומטיים. האם בסמוראי העברה ל4 על 4 מחייבת עמידה? אני בטוח ששילוב 4 על 4 מתבצע חלק בזמן נסיעה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. חגי 14 בדצמבר 2000 ב 17:27

רונן אתה זוכר כמה עלה לך החלפת

רונן אתה זוכר כמה עלה לך החלפת הצלב ? אם במקרה אתה צפוני או חיפאי ותוכל לומר לי היכן ביצעת את ההחלפה. איזה מוסך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. יפתח 14 בדצמבר 2000 ב 19:39

לפי התיאור שלך ניראה לי שמדובר

לפי התיאור שלך ניראה לי שמדובר בצלב של הדריישפט המרכזי. במידה והרעש הוא בזמן העברת הילוכים ושיחרור מהיר של גז כנראה שמדובר בחופש בזכר נקבה של הדריישפט האחורי. מומלץ לפרק את הדריישפטים ולבדוק את המפרק של הצלבים לכל הכיוונים. שים לב שבין הטרנספר לגיר יש דריישפט נוסף שלא כמו ברוב הרכבים. לגבי צלבים - צלב מקורי יקר פי שתיים ויותר מחלופי, בנוסף בצלב חלופי ישנה פיטמת גירוז לטיפול שוטף בצלב. בעיה נוספת ויקרה יותר יכולה להיות מיסבים של הטרנספר, זיהוי הבעיה הוא בדרך כלל שמיעת רעש שהולך וגובר כשהמהירות עולה. וכמו כן יכולה להיות בעיית מיסבים שחוקים בדיפרנציאלים. אבל ניזכרתי ששאלתך הייתה לגבי רעידות ולא רעשים, אז אני חוזר לנושא הצלבים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. רונן ק 14 בדצמבר 2000 ב 20:56

את הצלב החלפתי במוסך ביוקנעם

את הצלב החלפתי במוסך ביוקנעם מושבה הוא מתיימר להיות משהוא מקביל לפרופסור בהנע ותיבות העברה תכלס, פרק לי את הטרנספייר שקפץ והתרשמתי שהעבודה טובה. ''''מוסך רוברט ובנו'''' אבל אם יש לך מעט זמן עודף, צלב זו בעיה באמת פשוטה. החלופי, כמובן, עלה 80 ש''''ח ובאמת יש בו פיטמת גרוז, לגבי עלות עבודה אני לא יודע מפני שאצלי זה היה בנוסף לטרנספייר. ד''''א בוגע לחופש שגילית בדרייב שפט הקדמי, אני גם התברכתי בכזה, רצוי לא לסוע מהר ב 4X4 או לישלוח לעיזון. בהצלחה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. רונן ק 14 בדצמבר 2000 ב 21:01

איזון

איזון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. נמרוד 17 בדצמבר 2000 ב 09:07

חגי שלום, מקום סימפטי מנסיוני

חגי שלום, מקום סימפטי מנסיוני נקרא ''''גלמט'''' ונמצא בצ''קפוסט בכביש שמול לב המפרץ (דרך האשלג''''). צלב מורכב על הדרישפט עלה לי 150 ש''''ח, את הדרישפט מסרתי להם ביד. לא הבנתי האם הדרישפט הקידמי מסתובב כאשר אתה ב2X4 ? או שכן או שלא. מנסיוני, הרעידות והרעשים שאתה מתאר הם בסבירות גבוהה מאחד הצלבים של הדרישפט האחורי, ניתן לבדוק את זה בקלות ולתקן בעלות לא גבוהה. כמו שתואר פעמים רבות בפורום, כאשר הרכב עומד על משטח ישר, בניוטרל ובלי בלם יד, תזחל מתחת ותתפוס את שני הצדדים של הצלב. כל חופש שאתה מרגיש כאן מורה על צלב גמור שצריך להחליף. כל חופש - צלב תקין אתה לא תצליח לנדנד ביד. רק אחרי שתפסול את האפשרות הנפוצה הזאת, תצטרך לעבור לאפשרויות החמורות יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. שישזיתוני 14 במאי 2015 ב 18:46

בעית רעידות בסמוראי - שוב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. שישזיתוני 14 במאי 2015 ב 18:48

רעשים במגנום

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול