פורומים

- שטח 4x4

מה ההבדל בין 4x4 high לביןlow

26 בינואר 2008 ב 13:31 4 תגובות 1848 צפיות amirdad
יש דברים ולא מעטים שה4*4 הגבוה לא מצליח לעלות וברגע שאני משלב את 4*4 הנמוך הרכב מצליח בלי בעיות מה בדיוק' קורה במנוע? 
הוספת תגובה
  • 1. profile image חן מאירוביץ 26 בינואר 2008 ב 14:04

אין קשר למנוע

יש אחרי הגיר תיבת העברה (טרנספר) מתי שאתה משלה לו הילוך כוח יחס העברה של ההילוכים משתנה והם הופכים להיות קצרים בהרבה ממה שאתה רגיל בהעברת הילוכים רגילה ומה שזה נותן יותר כוח לג'יפ והמנוע כמעט ולא מתאמץ מאשר בהילוך גבוה לכן ממולץ להשתמש בהילוך כוח בשטח עם מדרגות או שיפועים חזקים אל תשלב הילוך כוח בחול אתה תשקע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. עודד 28 בינואר 2008 ב 11:13

יחס העברה

על כל מס' נתון של סיבובי מנוע, ישנם מס' כלשהו של סיבובי גלגלים. נניח ש 10 סיבובי מנוע בהילוך ראשון לוקחים את הרכב 10 מטר קדימה, ברגע שאשלב הילוך שני, ישתנה היחס בין סיבובי המנוע לסיבובי הגלגלים ועל כל 10 סיבובי מנוע הרכב ינוע 20 מטר קדימה, למעשה, עבור אותה הפעלת כח (סיבובי מנוע) קיבלתי מרחק גדול יותר. במה אני משלם על התפוקה הזאת? בכח. לכן הילוך ראשון איטי יותר משני אך עם זאת, חזק יותר. העברת ההילוכים מתבצעת עי הגיר (תיבת ההילוכים), בגיר ידני יש לי למעשה סט של 5 יחסי העברה לבחירתי על פי אופי השימוש שאני רוצה מהרכב. ארצה לנוע מעמידה, היחס הנכון להישתמש הינו הילוך ראשון. ארצה להאיץ, היחס יהיה הילוכים שני עד רביעי. ארצה לשמור על מהירות שיוט בסביבות 90-100 קמש. היחס יהיה הילוך חמישי. ברכבי שטח בעלי הילוך כח, ישנו סט נוסף של יחסי העברה נמוכים יותר לשימושי כנהג. על סט זה אחראי הטרנספר (תיבת העברה). מעבר לתיפקודו כמשלב ההנעה של 2 זוגות הגלגלים (קידמי ואחורי), הוא מתפקד גם כבורר סטים של יחסי העברה. ב HII הטרנספר לא נוגע ביחסי ההעברה הרגילים איתם אני נוהג להישתמש בכביש. ב LOW הוא מפעיל יחס נוסף על הסט שיוצא מהגיר. לכן בהילוך נתון, המהירות בא ינוע הרכב בHII גבוהה ממהירות הרכב ב LOW. כאשר ברצוני לקבל יותר כח ואין לי צורך במהירות, מתבקש שימוש ביחס העברה נמוך אותו אקבל בשימוש ב LOW.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. amirdad 01 בפברואר 2008 ב 14:34

תודה על שעניתם לשאלתי בנוגע ל 4x4

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image Ogash Ofer 01 בפברואר 2008 ב 16:56

כתבה בנושא

ראה כתבה על תיבות הילוכים - קישור ובקרוב טיפ טכני בנושא תיבת העברה HIGH ו- LOW

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול