פורומים

- שטח 4x4

שלולית עמוקה, עוברים מהר או לא

17 בדצמבר 2000 ב 15:01 14 תגובות 1485 צפיות יוסי דבש
חבר שלי שמחזיק מעצמו מבין גדול אמר לי "תשמע, יש לך ג'יפ עם מנוע דיזל, שום שלולית לא יכולה עליך, אם לא תכנס לאגם והמים יעברו את גובה המנוע אין לך שום בעיה" סוף ציטוט. מצויד במידע הזה וברוח לחימה הטסתי את המכונה לקרב בלתי מתפשר בדרך השלוליות היוצאת מזרחית לחדרה. אגב דרך מומלצת מאוד אחרי הגשם, יש שם חמש ק"מ של שלוליות שהילדים מתים עליהן החלק הראשון הוא חלק מסוכן מכיוון שאם היה הרבה גשם אז הוא בוצי ומלכלך, ולפעמים בלתי עביר. אז נחזור לסיפור, אני מרביץ פול גז ומשפיץ לכל הכיוונים, ובשלולית ה-12 בערך הפאג'רו מתחיל להשתעל וחמישים מטר מאוחר יותר מדומם מנוע. כבר הרמתי טלפון לחבר עם מגנום שיבוא לחלץ אבל אחרי חמש דקות המנוע הואיל בטובו להניע. בדרך חזרה כבר עברתי את השלוליות בעדינות ללא כל בעיות. עכשיו נשאר לי רק סימן שאלה קטן והוא "מה בעצם קרה שם?" לי נראה שהמים מההשפצרות נכנסו למסנן האויר ומשם לבוכנות ולאגזוז, החבר ה"מומחה" שלי אמר שהסיבה שנתקעתי היא שחדרו מים לאגזוז וזה וחנק את המנוע. ועכשין התור שלכם להביע דעה עמיתי אלופי השטח.
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 17 בדצמבר 2000 ב 13:26

שום מים לא יכולים לאגזוז, וזאת

שום מים לא יכולים לאגזוז, וזאת בגלל לחץ הגזים שיוצאים מהמנוע. אבל אם המנוע דומם בשלולית אז בהחלט יש סכנה כזו. לדעתי הבעיה נובעת ממערכת החשמל או יותר נכון ממערכת הסנסורים. כל המערכות האלו מיועדות לעבוד בתנאים רגלים ולא כאשר המנוע מתחת למים או מוצף בזרמי מים חזקים. אחד הסנסורים כנראה התבלבל וחשב שזה בוקר והפעיל מערכת להעשרת הדלק (או משהו אקוולנטי) לי קרה אותו הדבר בCJ כן כן חושבים שזה אוט ללא מערכת חשמל מיותרות אבל יש בו צוק אוטומטי דפוק שכאשר יש זרמי מים על המנוע (חזקים מאוד אם יורשה לי לצין) הוא נסגר ומדומם מנוע. לאחר זמן מסוים הסנסור שלך התרגל לצב והמנוע הניע. מסקנות 1. תזהר במעברי מים במיוחד אם אין לך שנורקל או 2. תתקין שנורקל. תאטום את המנוע ותבטל כל סנסור שעלול להתבלבל לפני החציה. בברכת שפריץ מוצלח - מוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 17 בדצמבר 2000 ב 13:27

אני לא מכיר את הרכב שלך לעומק

אני לא מכיר את הרכב שלך לעומק אבל עם כל הכבוד למנוע הדיזל שכשלעצמו אמנם יודע לעבוד גם מתחת למים אם רק ינתן לו אוויר לנשימה הרי שיש לך ברכב גם מערכות אלקטרוניות כמו מחשב ניהול מנוע, אזעקות, אימובילייזרים וכאלה. כל אחת מהמערכות האלה יכולה בתורה לגרום לבעיה כתוצאה ממים שהגיעו למקום הלא נכון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. eial 17 בדצמבר 2000 ב 13:29

קטונתי מלהיות אלוף בשטח ...אבל

קטונתי מלהיות אלוף בשטח ...אבל אם יש לך ארובה באוטו ושנורקל לפילטר אויר אז אתה צריך להוסיף מיכלי אויר ולרדת לצלול במימי הים האדום. במנועי דיזל בניגוד לבנזין אין פחד מלהרטיב את המערכת חשמל אבל קיימים שני מכשולים אחרים : 1. אגזוז שנסתם על ידי מים והפתרון הרבה גז בהילוך יותר נמוך ולא לעזוב את הגז אחרת האוטו שואב מים לאגזוז. 2. בעית מים לפיטר אויר שסביר להניח שתביא את המוסכניק שלך לחכך ידיים בסיפוק ולקרוע לך את הכיס לחלוטין. בעיה נוספת בכמה מכוניות היא חשמל,מחשה ועוד שטויות שעלולותץ להנזק במים. בקיצור בשלוליות נכנסים לא מהר מדי ועם גז קבוע !!! טיול נעים אייל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. eial 17 בדצמבר 2000 ב 13:31

חנן בכל פעם שמשהו מזכיר מים או

חנן בכל פעם שמשהו מזכיר מים או משהו דומה זאת תמיד אותה תמונה. בחייאת אנחנו רוצים גיוון !!! אייל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 17 בדצמבר 2000 ב 13:40

זה מה יש :-(

זה מה יש :-(

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. 4x4hotmail 17 בדצמבר 2000 ב 14:37

גם מנוע דיזל זקוק לאוויר. מנוע

גם מנוע דיזל זקוק לאוויר. מנוע שינק מים במקום אוויר - עלול להתפוצץ. כלומר עלול לעקם את טלטליו מיסביו וכל כיוצא באלה צרות. מנוע דיזל פועל בדטונציות - כלומר הצתה עצמית של התערובת - ללא מצתים. כלומר מה שמצית את התערובת הוא הלחץ שנוצר בתא השריפה בנ.מ.ע. ובעברית - יחס דחיסה אסטרונומי. מכאן שמנוע שבמקום תערובת סולר אוויר יש בו תערובת סולר מים במקום לפוצץ את התערובת פשוט ידחס את התערובת. כאשר נפח התערובת (מים וסולר כאמור) גדול מנפח תא השריפה בנקודה המתה העליונה הרי שהתוצאה היא נזק גדול לבוכנות - לטללים ולמיסבים. לכן, כל מנוע - ובעיקר מנועי סולר חייבים ניקוז יסודי של כל מה שאינו תערובת סולר - אוויר - לפני התנעה מחדש לאחר חציית מכשול מים. ראו הוזהרתם! איך מנקזים? כל רכב אחרת אבל העקרון דומה: מפרקים את המזרקים ונותנים כמה סטרטרים בריאים. מה שיצא מהחורים של המזרקים - זה תערובת לא בריאה ובעברית ג''יפה. כן, כולל בוץ לפעמים. אחרי שמתחיל לצאת סולר נקי ושמנוני - זה המקום לסגור הכל להדק לפי המומנט המומלץ, לנקות את כל דרכי האוויר למנוע (מכניסת הפילטר עד לבית המצערות - עם סמרטורים יבשים ואוויר יבש (קומפרסור ) ולנסות להניע. אם אתם לא בטוחים במה שאתם עושים - תזמינו גרר. זה הרבה יותר זול. ועכשיו הערה דידקטית: אם לא מוכרחים למה בדיוק צריך להיכנס לשלולית? פג''רו זה בסך הכל מכונית. לא צוללת!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 17 בדצמבר 2000 ב 16:39

בית מצערות במנוע דיזל?!?!?!?

בית מצערות במנוע דיזל?!?!?!? מהיכן שהמזרקים יושבים לא יצא אף פעם סולר נקי מכיון שהסולר יוצא מפיות המזרקים והם הרי מפורקים אבל אוויר נקי בהחלט יצא משם.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. Samorai.com 17 בדצמבר 2000 ב 18:28

יוסי ערב טוב, אני רק רוצה להע

יוסי ערב טוב, אני רק רוצה להעביר שוב דבר אחד שרוני הסביר אבל לא מספיק, מנוע דיזל יכול לפעול גם מתחת למים עם יש לו שנורקל והכינו אותו מבעד מועד (לדוגמא המרים שיכולים לנסוע לחלוטין מתחת למים כול עוד ''''המוח'''' של הגיר יבש, אבל וזה החשוב ביותר למנוע דיזל מספיקה פעם אחת שבה הוא ישאף מים (בכמות שמנוע בנזין רק ישתעל) כדי לחסל אותו באופן סופי , זה לא מזל רע שקורה לפעמים אלא פשוט מזל טוב עם זה לא קורה. חוץ מזה בדרך כלל עדיף לעבור קודם לאט ולראות שאין הפתעות ואז להוציא החוצה מישהוא שיצלם (עדיף אינדיאני).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 17 בדצמבר 2000 ב 19:27

רוני מנסיון רצוי לבצע שטיפה

רוני מנסיון רצוי לבצע שטיפה למנוע עם שמן דליל ואז גם להחליף שמן לחדש והסיבה הבוץ שנכנס מהשלולית אף פעם לא יצאה רק מהלחץ שהמנוע יוצר. לי אף טלטל אחרי שביצעתי הוצאת מים והחלפת שמנים (כנראה נשאר ליכלוך) ואחרי נסיעה של כ20 ק''''מ המנוע הבין הכל ו... מנוע עם חור בצד שיצר סדק עד לגיר (כולל) החלפתי את שניהם כמובן שגרר היה זול יותר שלא נזדקק אודי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. דרור כספי 17 בדצמבר 2000 ב 19:39

קשה לי להאמין שמהשפרצה בשלולית

קשה לי להאמין שמהשפרצה בשלולית (לא עמוקה) ייכנסו מיים למסנן האויר, אבל אולי אני טועה. בפ''גרו כניסת האויר היא מאחורי הגריל, ליד הפנס הימני. ה''שפריץ'' הגדול בשלוליות לא עמוקות הוא מצידי הרכב. לכן כנראה שאצלך נפגעה אחת המערכות האלקטרוניות או משהו כזה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. צחי 18 בדצמבר 2000 ב 22:22

לאחר שאמרתם כמעט כל מה שאפשר,

לאחר שאמרתם כמעט כל מה שאפשר, רק אוסף שמנוע דיזל עובד בטמפ'' גבוהה יותר מבנזין. כניסה למים ובמיוחד קרים יכולה להיות קטלנית עד לסדק בבלוק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. צחי 18 בדצמבר 2000 ב 22:25

רק לשם השוואה, מנוע של טרקטור

רק לשם השוואה, מנוע של טרקטור ( דיזל לכל מי שאינו יודע ) יכול להגיע לטמפ'' עבודה של- 180 מעלות צלזיוס וזה עדיין נחשב תקין.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 18 בדצמבר 2000 ב 23:24

המממ לא יודע מה איתכם אבל אני

המממ לא יודע מה איתכם אבל אני זוכר את עצמי בחורף שעבר עם הדיפנדר ללא שנורקל נכנס לשלוליות עמוקות מהר ככל האפשר פעם אחת 90 קמש ואני לא מגזים .. ושום דבר לא קרה .. יש הסבר?או שהיה לי מזל ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. פרסום 19 בדצמבר 2000 ב 05:49

אתה כנראה נהג מעולה, שניר...

אתה כנראה נהג מעולה, שניר... המערכת בדיפנדר בנויה גרוע במיוחד כשמסנן האוויר שואב את האוויר פשוט מחלל המנוע ללא כל הגנה מהשפרצות של מים. ברכבים יפנים הוא שואב את האוויר מתא מיוחד שנוצר בין הכנף הקדמית לקיר תא המנוע ואז השפרצות לא מגיעות לשם. כשאני נסעתי בדיפנדר במהירות בשלוליות רדודות במשך 10-20 דקות רצופות הפילטר נסתם במים והייתי צריך לחכות עם מנוע פועל בסרק כחצי שעה עד שהמסנן יתייבש, עד אז המנוע לא הסכים לעלות בטורים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול