לדעתי, המחיר די סביר...אך אני
לדעתי, המחיר די סביר...אך אני חייב להוסיף הסתיגות שזה עפ''''י תיאורך בלבד, אגב צמיגים רחבים ברשיון זה עניין של צמיגי 31.10.5.15 וכ20-30 שקלים בקומפיוטסט, כננת משומשת 2000-2500ש''''ח, הגבהות בודי זה לא הכי בריא מסיבות בטיחותיות ולרכב עצמו, אם אלו הגבהות שנעשו ע''''י החלפת בולמים וקפיצים, אזי רק מרבז הגובה עולה - עם כל מה שמשתמע בכך... בגדול - לדעתי סביר ! (מה המצב המכאני\מרכב\חלודה וכו'')
אריק מבחינה מכאנית עושה רושם ש
אריק מבחינה מכאנית עושה רושם שהכול תקין אבל אני לוקח אותו לבדיקה חלודה יש מעט מעוד והבודי תקין!!!
שמע, מכאנית, אין לי הרבה ידע..
שמע, מכאנית, אין לי הרבה ידע...אך שוב, לעשות חשבון אני יודע (כסף) המחיר שוב, בהנחה שהכל טוב !!! הוא מחיר סביר. אני הייתי לוקח אותו לבדיקה ומצד שני מחכה להסברון של מה לבדוק (יש פה כמה מומחים בעניין) מעבר לזה, נסה לברר עוד על זהות הרכב \ המוכר וכו. והכי חשוב, תשאיר כסף בצד - תמיד, אבל תמיד יצוץ משהו (מעבר לביטוח,טסט) ותעשה טיפול מלא לאוטו - שמנים פילטרים וכו''. ובהצלחה.
יש סידרה של בדיקות שצריך לבדוק
יש סידרה של בדיקות שצריך לבדוק רכב כזה. בעקרון אם הרכב הצמגים והכננת במצב טוב המחיר הוא טוב מאוד. עשה חיפוש בפורום ותמצא מה חנן אמר לי לבדוק בעת קנית CJ. יש דברים קטנים שאתה עלול לפספס ויעלו לך ביוקר. הסתכל על השילדה וחפש מתיחה קריעה או שבירה במיוחד באזור החיבור של הקפצים לשילדב ואם יש הגבהת בודי את החיבורים. יש מנהג מגונה לצבוע בזפת עבה את השילדה כדי להסתיר את השברים, אם יש כזו שכבה חשוד בכך. בדוק את המנוע והגיר לפי הוראות חנן. בדוק האם ההגה (ורצוי מאוד מאוד שזה יהיה הגה כוח) נע חלק מצד לצד. בדוק את הקפצים אם לא שקעו. בדוק את הבולים אם הם לא גמורים. שיטה טובה לבדיקה היא לנונע בחוזקה את הרכב ולהפסיק בפתאומיות, אם מתנדנד יותר מפעם הבולמים גמורים. בדוק היטב את הצמגים לסדקים ושחיקה, בדוק את הכננת על ידי פריסה ומשיכת משקל ממשי. אם אתה לא מכיר את הרכב היטב עצתי לך לאחר שתעשה את כל הבדיקות האלו תלך גם לבדיקה מקצועית. בעיקרון לדעתי רכב מאובזר ברמה שתיארת ובמצב טוב הוא מציאה. במציאות יש לחשוד ולכן בדוק היטב את הרכב, אף על פי כן אם עבור את כל הבדיקות קנה. לפעמים יש מציאות כמו לדוגמה הגיפ שקנה נמרוד הוא שנת 89 מאובזר היטב, עם קפצים מיוחדים צמג י 31 אינץ ושתי נעילות וכל זה תמורת 28 אלף!!!.
ברק שלום. אני הייתי לפני כח
ברק שלום. אני הייתי לפני כחדשיים באותו המצב בדיוק וכיום אני נוסע על cj-5 שנת 1975 ואבל במצב נדיר!! לפני שהחלטתי לקנות אותו העלתי שאלה זהה לשלך, כאן בפורום, וקבלתי יעוץ מצויין שהוביל אותי לבחירת הג''יפ שברשותי היום (מצ''ב קישור ליעוץ כולל כל המידע שלדעתי אתה צריך לעבור עליו). תראה, הקניה לא נגמרת באותו היום!!! אצלי הלך האלטרנטור ביום שקניתי אותו, היום יש בעיות עם המשאבת הגה ובגלל שאני רוצה להחליף צמיגים ליותר גדולים יש גם סיכוי להוצאות על הגבהות (שלא ניתן לדחות). עוד משהו - שתשמע לא רק ממני: cj מתאים רק למי שמתכוון ללמוד לטפל בו לבד! אם אתה מתכוון ללכת בשביל כל בעיה למוסך כדאי מאד שתוותר או שתהיה בן של רוטשילד :-) כי הבעיות שצצות הן בד''כ ניתנות לתיקון עצמי (אם יש רצון זמן וידע) ומעבר לזה יש לך פה פורום מכובד של מומחים שייעצו לך עם תתקל בבעיה כל שהיא. שורה תחתונה: cj זה נוסחה מוצלחת למלוי זמן פנוי ולהרפתקאות (גם בשטח וגם מחוץ לו). בהצלחה. אורי.
טוב ידידי תודה רבה על העצות כ
טוב ידידי תודה רבה על העצות ככול הנראה ביום ראשון הקרוב הג''יפ ילך לבדיקה במוסך פרוג''יפ של גיא רפאל ולאחר מכן ילך למכון מקצועי שבו (אני מקווה) יספרו לי הכול אודות הג''יפ!!! מה אתם אומרים האם ניתן יהיה להוריד מהמחיר וכמה בהנחה שצריך להחליף לו בריזנט??!!