פורומים

- שטח 4x4

יעוץ בהגבהת פאג'רו קינג

28 בפברואר 2008 ב 10:25 7 תגובות 5235 צפיות rbabler
שלום לכולם, אני ג'יפאי מתחיל ולפני 3 שבועות קניתי פאג'רו קינג 2001 ארוך. מכיוון שכולנו יודעים שהג'יפ נמוך כמעט כמו מכונית פרטית, הייתי רוצה להגביה ולמגן אותו לפני שאני מתחיל להשאיר חלקים בשטח. 1. מה עושים כדי להגביה אותו? 2. אלה אפשרויות קיימות היום בשוק? יתרונות וחסרונות? 3. לגבי מיגון, האם צריך מיגון מלא או רק מיגון גחון? 4. אחרי ההגבהה, האם צריך ג'ק חדש מכיוון שהג'יפ עכשיו גבוה יותר? 5. יש איזשהו קיט מומלץ? אני לא רוצה שיעבדו עלי מכיוון שאני חדש בנושא.   תודה מראש על כל העזרה.   רפי.
הוספת תגובה
  • 1. profile image eyali0001 28 בפברואר 2008 ב 09:17

שלום רפי

לפני שאתה מתחיל בהרפתקאות שאל את עצמך האם אתה באמת צריך את זה. מדובר בסכום לא מבוטל שאותו אתה יכול לחסוך בהתאם לצרכים שלך. אם אתה לא הולך לכבוש את חורשן/מצוקי דרגות וכו' אין טעם בהשקעה כזו מסיבית. בקיצור תכיר את הרכב תאמוד את יתרונותיו וחסרונותיו והכי חשוב תהנה ממנו. בהצלחה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. rbabler 28 בפברואר 2008 ב 09:44

עלות מול תועלת

בסופו של דבר, עלות מול תועלת משחקת פה.
    האם לא כדאי מראש למגן ולהגביה לפני שקורה נזק שמחייב השקעה כלכלית כבדה?
    אני מפחד להגיע למצב שבו בגלל שלא השקעתי כמה שקלים (אמנם הרבה) בהתחלה אני נגרר להוצאה כבדה.
    נכון שאני כרגע לא הולך ליסוע בשטח בעל תכונות עבירות של מינימום טנק אבל אני מתכנן כן להתקדם בדרגות הקושי באביב / קיץ הבאים עלינו לטובה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image eyali0001 28 בפברואר 2008 ב 11:33

אמת אבל...

כשתגיע לרגע הזה אתה תהיה יותר מיומן על הרכב וגם תכיר יותר טוב את הרכב משמע, שלבסוף תדע בדיוק מה הרכב שלך צריך.
    כמובן שהכל במסגרת מה שאמרת "אני כרגע לא הולך ליסוע בשטח בעל תכונות עבירות של מינימום טנק".
    :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. rbabler 28 בפברואר 2008 ב 12:02

תודה

אני אתחיל לבחון את הגבולות של הג'יפ ובמקביל לברר על הגבהות ומיגונים.
    במידה ואגיע למסקנה שאני צריך, אלך על כיוון שיפורים לג'יפ.
    תודה על העצה.

רפי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image ilan4x4 28 בפברואר 2008 ב 13:12

מציע שתגיע

מציע שתגיע לקורס לנהיגת שטח בסיסית ותלמד איך לנהוג ולשמור על הרכב לפרטים על הקורס   בהצלחה בכל מקרה !

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אלדד מ. פורום 28 בפברואר 2008 ב 19:15

מיגונים לפגרו

אז ככה אני לא מסכים עם השיטה של אייל תנסה ותיראה מה יהיה(:
    במיוחד לא עם רכב נמוך כמו שלך אני ההיתי ממגן אותו דבר ראשון הגבהה באמת ההיתי דוחה קצת למרות שזה ישפיר לך את איכות החיים באופן משמשעותי לגבי מיגונים תבדוק בגתוס ובאספיר אין סוף לשיפורים לגבי הגבההה בומלמים קפיצים תוכל לברר גם אצלם וגם אצל נועם בנדל כאן באתר
    קורס נהיגה אם אין לך מוסג הוא מאוד ממולץ ובכול מקרה תהנה כי זה מה שחשוב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. rbabler 06 במרץ 2008 ב 13:47

אחלה

ביררתי לגבי מיגונים והגבהות באספיר, גתוס ובראסטה בגדרה. המחירים בשמיים.
    הבנתי שהחבילה שאספיר מציעים למרות שהיא הכי יקרה, הכי טובה מבחינת מרכיבים (בולמים של בלטשטיין ולא אולדמן כמו אצל השאר).

מי זה נועם בנדל?

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול