שלום ידידי,
לגבי הצריכת דלק אני חושב שהיא מוגזמת... הרוב מדברים על 10 ק"מ לליטר, אצלי ברכב ויטארה שזה בדיוק כמו סיידקיק הצריכה נעה סביב 8.5 ק"מ לליטר בעיר עד 9.5 תלוי באופי הנהיגה, פעם אחרונה שמדדתי מחוץ לעיר היה 12.5 ק"מ לליטר.
אם תסע בעיקר בשטח אני מניח שתוכל לרדת לאיזור ה-7 ק"מ לליטר.. ובדיקה לא מבוצעת כבדיקה זריזה... אם אתה רוצה לעשות בדיקה תמלא טנק דלק מלא תסע בו 100 ק"מ או אם זה צריך להיות זריז אפילו רק 50 ק"מ ואז תמלא שוב טנק מלא רק ככה תדע במדוייק.
ואת הבדיקה תעשה רק בסוג נסיעה אחד, עיר, בין עירוני..
לכל מקרה ידידי
מוסך יש את אראל 4X4 בצומת קריית אתא שאני אישית טיפלתי אצלו לאחרונה ודי הופתעתי לטובה גם מבחינת מחיר וגם הבנה. יש את מוסך שבתאי שמר בצ'ק פוסט שזה מוסך מורשה.בהצלחה ידידיאם אתה צריך עזרה אתה מוזמן להרים טלפון :)054-3131310
תודה ידידי על התגובה המהירה
אני ממשיך לבדוק את עניין צריכת הדלק למרות שאני די סקפטי לגבי התוצאות .
בכול אופן ידוע לך מנסיונך או של אחרים על פיתרון לבעיה במידה והבדיקות יראו את אותם תוצאות? (המנוע לא מעשן, ואין ריח של דלק,ובדיקה לפני קניה לא מצאה שום פגם)
לגבי מוסך אראל שמעתי מספר חוות דעת חיוביות עליו ונראה לי שאני בדרך אליו.
ואני שומר לי את הזכות להשתמש במס' הטלפון.
ושוב תודה
עם איזה צמיגים אתה נוסע?
לויטרות משומשות יש בעיית התקנת צמיגים רחבים על ידי בעלים קודמים. צמיגים רחבים צורכים יותר דלק, סע עם המידות המקוריות
כבעלים של ויטארה 94 לשעבר
זו צריכת דלק מוגזמת ... אם זכרוני לא מטעה .... אמורה לעשות בסביבות 10 קמ לליטר.
סוג צמיג 215/75/15 100% שטח
אני עדיין בעיצומה של בדיקה נוספת , אבל כמו שציינתי אני די סקפטי בקשר ל 1:10. בכול אופן קשה לי להאמין שבגלל צמיגים הצריכה גודלת ב 50% , השאלה שלי עדיין עומדת האם מניסיונכם יש דברים אחרים שאני צריך לבדוק ? ואם כבר נפתח שרשור האם יש למישהו מכם דבר טוב/רע להגיד על הדגם שבחרתי ? סתם לידע כללי ! תודה על התגובות.
EGR check engine
שלום לכולם, דרך אגב נורת check engine דולקת קבוע , לטענת המוסכניק בעבר הבעיה כנראה בחיישן מאחר וכל הבדיקות לא העלו כלום ( לכן לא ציינתי ). תוך כדי חיפוש בפורומים נתקלתי ב- EGR האם יש קשר לכשל ברכיב לצריכת דלק גבוהה ?
צריכת דלק
שלום לכולם , לאחר בדיקה חוזרת באמת חל שיפור בצריכה שעומדת על 1:7 . מי יודע אולי בסוף אני יגיע ל 1:10. כמו כן ביקרתי גם במוסך אראל להח' צלב אחורי הח' שמן לסינטטי בדפרנציאל האחורי הח' שמן לטרנספר . סהכ שרות אדיב ומקצועי . תודה, ונשתמע.