פורומים

- שטח 4x4

שלום-שאלה על לחץ אוויר בצמיגים>>>

30 במרץ 2008 ב 18:44 8 תגובות 2919 צפיות riluman
ערב טוב, רציתי לדעת כמה לחץ לנפח את הויטרה שלי? יש לי צמיגים רחבים-215/75. הרכב הוא ויטרה קצרה. רציתי לדעת מה מידת הניפוח המיטבית כשרוב הנסיעה מתבצעת בכביש (לצערי)? תודה מראש ושבוע טוב. על הצמיג רשום רק מקסימום-50 PSI...השאלה כמה לנפח לפי ניסיונכם.
הוספת תגובה
  • 1. profile image חן מאירוביץ 30 במרץ 2008 ב 15:51

בג'ימיני שלי יש לי 215/75/15 והמליצו לי לנפח לחץ אויר 30.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. riluman 31 במרץ 2008 ב 11:00

תודה-הויטרה כבדה יותר לא?

יש פה מישהו עם ויטרה שיכול להמליץ לי על לחץ שהוא ממלא בצמיגים הנ"ל?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image Ogash Ofer 31 במרץ 2008 ב 11:47

בין 30 ל-35 PSI

ראשית תבדוק בספר רכב או על הרכב עצמו (בדרך כלל על המשקוף של הדלת) מה הלחץ המומלץ עי היצרן. אפילו שהמידות אינם מקוריות. מה שהכי חשוב הוא שהלחץ בין גלגל ימין לגלגל שמאל יהיה זהה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. riluman 31 במרץ 2008 ב 13:56

כמו שאמרת-הוראות היצרן מתייחסות למקור>>

הצמיג המקורי, כידוע לכם קטן בהרבה והלחץ בו שונה, כנראה מהלחץ בצמיג הרחב. לא רשום בדופן הרכב כי הוא עבר צביעה מחדש לפני מספר שנים. וחוץ מזה אני שואל מניסיון של אנשים ולא הוראות יצרן, לא תמיד יוצא נתון זהה. אני מחפש את הלחץ המיטבי לנסיעה שעיקרב כביש וחלק קטן ממנה שטח, לטובת נוחות נסיעה וצריכת דלק מיטבית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image אהרון ט. 25 באפריל 2008 ב 07:30

מה שקובע זה הוראות היצרן בלבד!!!

היצרן קבע את גודל ורוחב הצמיגים המתאימים לביצועי השילדה, כמו גם מבחינת העומס שמפעילים הצמיגים על ההגה, הציריות, הטרנספר ועוד!!!
    אם חרגת מהמידות שקבע היצרן, צפה לתקלות, לגבי לחץ האוויר הנכון, בכל רכב ישנם מס' סוגי צמיגים ומידות שונות המאושרים ע"י היצרן.
    בדוק מה המידה הכי קרובה למה שהתקנת ונפח בהתאם. כמובן שכל מדידת לחץ מתבצעת רק בצמיגים קרים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image דני דיאמנט 11 במאי 2008 ב 10:00

מצטרף לדבריו של אהרון ט. לפניי. שינוי גודל צמיג כמעט תמיד לא לא מיטיב עם הרכב !!! אתה מנסה לירות כעת בחושך ולנחש כמה אויר צריך!!! האביזר הכי חשוב בבטיחות הוא צמיג תקין, בגודל נכון עם ניפוח עפ המלצות היצרן!!! סע בזהירות!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. foty 18 במאי 2008 ב 09:29

לי יש בויטרה שלי 215/75/15 100% שטח ומי ששם לי את הצמיגים אמר לי לשים 30 PSI  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image eyali0001 18 במאי 2008 ב 11:11

PSI 30

לא יותר ובטח שלא פחות! ובכל מקרה אל תעלה מעל 32.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול