בג'ימיני שלי יש לי 215/75/15 והמליצו לי לנפח לחץ אויר 30.
תודה-הויטרה כבדה יותר לא?
יש פה מישהו עם ויטרה שיכול להמליץ לי על לחץ שהוא ממלא בצמיגים הנ"ל?
בין 30 ל-35 PSI
ראשית תבדוק בספר רכב או על הרכב עצמו (בדרך כלל על המשקוף של הדלת) מה הלחץ המומלץ עי היצרן. אפילו שהמידות אינם מקוריות. מה שהכי חשוב הוא שהלחץ בין גלגל ימין לגלגל שמאל יהיה זהה.
כמו שאמרת-הוראות היצרן מתייחסות למקור>>
הצמיג המקורי, כידוע לכם קטן בהרבה והלחץ בו שונה, כנראה מהלחץ בצמיג הרחב. לא רשום בדופן הרכב כי הוא עבר צביעה מחדש לפני מספר שנים. וחוץ מזה אני שואל מניסיון של אנשים ולא הוראות יצרן, לא תמיד יוצא נתון זהה. אני מחפש את הלחץ המיטבי לנסיעה שעיקרב כביש וחלק קטן ממנה שטח, לטובת נוחות נסיעה וצריכת דלק מיטבית.
מה שקובע זה הוראות היצרן בלבד!!!
היצרן קבע את גודל ורוחב הצמיגים המתאימים לביצועי השילדה, כמו גם מבחינת העומס שמפעילים הצמיגים על ההגה, הציריות, הטרנספר ועוד!!!
אם חרגת מהמידות שקבע היצרן, צפה לתקלות, לגבי לחץ האוויר הנכון, בכל רכב ישנם מס' סוגי צמיגים ומידות שונות המאושרים ע"י היצרן.
בדוק מה המידה הכי קרובה למה שהתקנת ונפח בהתאם. כמובן שכל מדידת לחץ מתבצעת רק בצמיגים קרים.
מצטרף לדבריו של אהרון ט. לפניי. שינוי גודל צמיג כמעט תמיד לא לא מיטיב עם הרכב !!! אתה מנסה לירות כעת בחושך ולנחש כמה אויר צריך!!! האביזר הכי חשוב בבטיחות הוא צמיג תקין, בגודל נכון עם ניפוח עפ המלצות היצרן!!! סע בזהירות!!!!
לי יש בויטרה שלי 215/75/15 100% שטח ומי ששם לי את הצמיגים אמר לי לשים 30 PSI
PSI 30
לא יותר ובטח שלא פחות! ובכל מקרה אל תעלה מעל 32.