אצלי התושבות הן לגיר, לא לטרנס
אצלי התושבות הן לגיר, לא לטרנספר, והן עולות כ 70 ש''''ח, משהו כזה.
היי חנן. לא הבנתי שיפוץ תושבות
היי חנן. לא הבנתי שיפוץ תושבות עלה 70 שקל או רק הגומיות? מה לגבי שיפוץ שלדה? הבעלים הקודמים של האוטו ביצע מילוץ מהוו'' גרירה האחורי שחובר בצורה חובבנית ועיקם את השלדה, לאחרונה מופיעים גם סדקים באזור הקורה האחורית של השלדה ואני לא מאמין וזה כל כך בריא לסוע עם האוטו בשטח כמופעלים עליו עומסים כל כך גבוהים. אם יש לך נסיון או רעיון לבעל מקצוע טוב לענייני שלדה כתוב לי על גבי הפורום, או.קיי?
אורי, תושבות הגומי עולות כ70 ש
אורי, תושבות הגומי עולות כ70 ש''''ח, לגבי תיקון השילדה אין לי מושג. בזמנו המלצתי לך על מסגר חביב ולא יקר, אברהם כהן בסלמה 100 בת''''א, אבל אני לא יודע אם הוא מכיר את הדקויות הנדרשות לצורך תיקוני שילדה.
או.קיי. אני אתיעץ איתו. תודה.
או.קיי. אני אתיעץ איתו. תודה.
אורי בוקר טוב.,,,,,,,,,,,,,,,
אורי בוקר טוב.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, כמי שתיקן שילדה של CJ ''''יותר מידי פעמים'''', במרבית הפעמים בעבודה עצמית. יש מספר כללי ברזל!!!! שעליך להקפיד ,גם בפיקוח על מי שיבצע עבורך את העבודה. 1. לעולם לא להלחים את השילדה בניצב לקרקע, גם עם הסדק בניצב. 2. כאשר הסדק בניצב דבר ראשון יש לקדוח חור 2-3 מ''''מ בקצה הסדק למניעת התפשטות. 3. לעולם לא להוסיף ''''פלח'''' חיזוק בחלק העליון או התחתון של השילדה (החלק הצר) הדבר מונע גמישות השילדה ויוצר נקודת שבירה נוספת. 4. דרך התיקון הטובה ביותר הנה ''''יצירת תחבושת'''' - שני ''''פלחים'''' ברזל בגובה השילדה באורך של 10 ס''''מ ךפחות, אשר יחוברו לשילדה עם ברגים חודרים (כן קידוח גם בשילדה) ולאחר מכן להלחים בחלק העליון והתחתון לאורך קו החיבור. לבסוף מילה של ''''נסיון'''',, סדקים ראשונים סימן לבאים!!!! לפני שאתה גוצר לתקן בדוק באזור תומכי המנוע...מקום ידוע לשימצה!!!! ומהיום והלאה סע בזהירות יתרה...אין יותר קפיצות,,אין יותר ''''שגעונות'''' או שתקנה ציוד הלחמה ותתאמן.... שיהייה בהצלחה
הבנתי הכל חוץ מעניין התחבושת.
הבנתי הכל חוץ מעניין התחבושת. צירפתי שרטוט של מה שהבנתי (בהנחה שלזה התכוונת). בשרטוט מצויין אזור הסדק, חור עצירה (אם הבנתי נכון), שני הפלחים, והברגים. מה שאני לא מבין זה: אם תיקנתי את הסדק, למה אני צריך את הפלחים? האם כדי לתת עוד חיזוק לאזור שכבר נפגע או שפשוט הציור לא תואם את ההסבר שלך (כלומר אני לא הבנתי אותו נכון)?
אורי, אני יודע שבארה''''ב מקוב
אורי, אני יודע שבארה''''ב מקובל לעשות לשילדות הCJים הישנים שעוד היו בפרופיל C מה שנקרא BOXING. זאת אומרת, לסגור את קורות השילדה לכל האורך לפרופיל מלבני כך שיהיו זהות בחוזקן לאלו של הCJים המאוחרים יותר. אולי שווה לחשוב בכיוון הזה.
אתה מתכוון לסגירת השלדה, במטרה
אתה מתכוון לסגירת השלדה, במטרה לחזק אותה?
אתה מתכוון לסגירת השלדה, על מנ
אתה מתכוון לסגירת השלדה, על מנת לחזק אותה?
התגובות מופיעות למעלה משום מה
התגובות מופיעות למעלה משום מה
כן, אורי. קישור שיכול לעזור..
כן, אורי. קישור שיכול לעזור... http://www.jeeptech.com/4x4web/jeep/projects/pieces_frame2.htm
http://www.jeeptech.com/4x4web/jeep/projects/pieces_frame2.htm
אורי,,,,,,, הבנת נכון מאוד...
אורי,,,,,,, הבנת נכון מאוד... אבל,,תשובתי התייחסה לסדק ניצב..)שמור את השירטוט לפעם הבאה!!) במקרה שלך ,אני מבין שיש סדק רק בחלק התחתון. עם כך, ריתוך ''''''''עדין'''''''' משני הצדדים יספיק לדעתי. אבל זכור מידי פעם להציץ על המקום, לראות שאין ''''''''חדש''''''''. בהצלחה.
שמשוני, תודה רבה על היעוץ :-)
שמשוני, תודה רבה על היעוץ :-)
חנן, הרעיון מוצא חן ביני ונר
חנן, הרעיון מוצא חן ביני ונראה לא לגמרי בר ביצוע לאדם ממוצא, פשוט אני לי מצליח להבין how thw fuck אני מגיע למצב כמו בתמונה שהשלדה נפרדת מהבודי? האם אפשר לעשות דבר כזה בבית (אם יש את כל כלי העבודה הדרושים)?
נראה שזה מחייב עבודה לא קלה של
נראה שזה מחייב עבודה לא קלה של הורדת המרכב מהשילדה, אבל זה לא בלתי אפשרי ובהסתמך על ניסיון של השמשוני ושל החבר של כותב הכתבה שצירפתי קודם את הקישור אליה, אין לך הרבה ברירות אם אתה מתכוון להמשיך ולבנות את הרכב למטרות עבירות קשה. מהניסיון שלי יש כאן הרבה אנשים (כולל אותי) בפורום ששמחים לעזור לJEEPאים אחרים היכן שרק אפשר, אז NO FEAR.
מה שזה ידרוש ממך, זה שחרור כל
מה שזה ידרוש ממך, זה שחרור כל תושבות המרכב, ניתוק כל החיווטים מתא המנוע, ניתוק ההגה, שחרור ידיות הגיר והטרנספר, פירוק החיבורים של המצמד, הבלם והמצערת, הרדיאטור ובטח שכחתי עוד כמה פרטים. ואז או שאתה בונה איזה גשר מעל הג''יפ וחבר עם כננת מרים לך את המרכב מהשילדה או, כמו שאני עשיתי, נוסע אל מתחת לגשר ומרים עם הכננת את המרכב ומניח אותו על נגרר ומשם הביתה או שמגייס כמה חברה ומרים את המרכב ביד.
בתור JEEPאי צעיר אני מה זה שמח
בתור JEEPאי צעיר אני מה זה שמח לקבל כזאת תמיכה, אני כן מתכוון לשפר את הרכב לכוון עבירות מירבית. אולי נעבור לשיחה טלפונית? תשאיר לי מספר, או צלצל אלי 052-229774 או.קיי?