מה שלומך אסף ? תגיד, הצינורות
מה שלומך אסף ? תגיד, הצינורות ברקס שלך מספיק ארוכים ? יכול מאד להיות שזה הבסיס לבעיה...בכל אופן תבדוק שבהצלבה נשאר עוד ''בשר'' לכבל.
אסף, לדעתי הבעיה היא לא של חסי
אסף, לדעתי הבעיה היא לא של חסימה בצינורות כתוצאה ממתיחה או קיפול כי אז הדוושה לא היתה יורדת עד למטה אלא פשוט הבלם לא היה עובד באותה פינה שבה היתה החסימה. כמו שאמרתי לך בטלפון, אין לי מושג ממה זה יכול לקרות אבל הצעתי לך לבדוק אם ווסת הבלימה אצלך שאמור לווסת את הלחצים בין הבלמים האחוריים לקדמיים עובד על איזה INPUT מכני שמגיע אליו מכיוון המתלה האחורי כמו ברכבים רבים. אם כן אז אולי הוא מגיע למצב קיצוני שהוא לא יודע לעבוד בו ומשחרר את הלחץ. אם תלך לאורך צינורות הבלם שיורדים מהבוסטר הראשי על קיר האש (איפה שמיכל נוזל הבלימה נמצא) אתה אמור להגיע אל הווסת הזה. ממנו אמורים לצאת צינורות אל הבלמים הקדמיים והאחוריים. ואם יש שם איזה מוט או משהו כזה שמגיע אליו מכיוון המתלה האחורי אז זה הINPUT המכני שדיברתי עליו. אם אכן יש שם דבר כזה הייתי מנתק את המוט הזה ובודק שוב אם הבעיה חוזרת על עצמה. בכל מקרה, זהירות, אתה משחק כאן עם בלמים אז לעשות ניסויים רק במקומות שראויים לכך ואולי עדיף להרים טלפון לאילן- סופרפאוור או מומחה אחר שמכיר סופות לעומק. בהצלחה.
מה גם שלדעתי, אסף, אילן מכיר ד
מה גם שלדעתי, אסף, אילן מכיר דיי טוב את הרכב הספציפי הזה...
בהנחה שיש שם מנגנון כזה... כש
בהנחה שיש שם מנגנון כזה... כשאתה מנתק את מוט הזה צריך לקבע אותו במצב שמדמה מתלה אחורי במצב סטטי, לא פתוח עד הסוף ולא סגור עד הסוף. במצב פתוח מהרגיל המנגנון אמור להוריד את לחץ הבלימה אל הגלגלים האחוריים כדי שלא ינעלו בשעת בלימה לפני הבלמים הקדמיים ויתכן שאצלך עקב מתלים משופרים שמאפשרים פתיחה גדולה יותר מהמתוכנן של המתלה האחורי המנגנון מגיע למצב קיצון שהוא לא מתוכנן אליו.
עוד רעיון שנראה לי לא כל כך סב
עוד רעיון שנראה לי לא כל כך סביר אבל שווה בדיקה בכל זאת. יתכן שכמו שאריק אומר צינורות הבלם שלך קצרים מדי וכשהם נמתחים באיזשהו מקום נוצר פתח כלשהו שמאפשר לנוזל הבלימה לברוח משם. הפתח הזה אמור להיסגר לאחר האירוע כי אתה טוען שאחרי שאתה יוצא מההצלבה הבלם חוזר לתפקד כרגיל. אם זה המצב אז אתה אמור לראות שיצא נוזל בלם מהמערכת על ידי זה שתזהה שפריצים שלו. וגם אחרי כמה ניסיונות כאלה מפלס נוזל הבלם בכוסית ירד לך.
לא ניראה ממש סביר אבל עם בהצלב
לא ניראה ממש סביר אבל עם בהצלבה צינורות הבלמים נימתחים נפחם גדל והדוושה יורדת, לא נראה לי מאוד הגיוני אבל לפי התיאור נראה שזאת הבעיה , נסה לשחרר את הצינורות מהתפס העליון שלהם ולנסות שוב.
תנסה קודם כל לנקז אויר מהברקסי
תנסה קודם כל לנקז אויר מהברקסים ואם אתה לא מצליח אל תפרק שום דבר אלה תגש למוסך אחרת תמצא את עצמך מהר מאוד בלי ברקסים בנושא הזה אסור לאלתר!!!