פורומים

- שטח 4x4

ספורט ה4X4 ושמירת טבע

28 בדצמבר 2000 ב 11:56 4 תגובות 626 צפיות פרסום
אני רואה כאן המון תגובות נרגשות על הסרט שהיה בערוץ 2 אתמול ורוצה להגיב. יש כאן לא מעט אנשים בארץ שרואים ב4X4 סוג של ספורט ולא רק טיול. אותם אנשים (וביניהם אני) משקיעים הרבה כסף וזמן ואימון בספורט הזה. הספורט הזה לא חייב לבוא על חשבון שמירת טבע. בחו"ל דווקא התומכים הגדולים בTREAD LIGHTLY הם מבכירי הג'יפאים שם וכאלה שעוסקים בספורט מוטורי בצורה אינטנסיבית. בתור מנוי על פורומים אמריקאיים אני רואה איזה כוחות הם מפעילים כאשר איזו רשות רוצה לסגור איזה שביל מענין ומוזר לי שדווקא בפורום של ג'יפים, אנשים כאן לא מבינים את אלה שרוצים משהו קצת שונה. כאשר סגרו את המחמל לרכב לפני מספר שנים ועכשיו כאשר ציר המצלעות סגור לרכב ולא מסיבות של שמירת טבע אלא מסיבות של "סיכון" דווקא אתם הייתם אלה שאמורים לזעוק חמס, לכתוב אמנות ולהתאגד נגד זה. אם היו כאן מסלולים קצרים ומענינים שלא נכבשו על ידי דחפור היה למי שהספורט הזה זורם בעורקיו מקום ליישם את זה ואז זה לא היה נעשה בצורה חסרת אחריות בכל פינה בארץ כמו שראיתם בסרט. מסלולים כאלה, בגלל האתגר והקושי שבהם יכולים להיות קצרים מאוד. בארה"ב המסלולים הכי קשים הם הרבה פעמים באורך של פחות ממייל, מה שלא דורש יותר מדי שטח שמיועד לענין. אבל אנחנו הכי חכמים ואנחנו המצאנו את הגלגל, לא? במקומות אחרים מוקצים מסלולים שבהגדרה רכב ללא שתי נעילות, כננת, וצמיגי 35אינטש אסור בכניסה לשם, ואם היו כמה מקומות מוגדרים כאלה בארץ, היו מתנקזים לשם המון ג'יפאים שלצערי באין מקומות כאלה עושים דברים שאתם ואני לא אוהבים. תראו מה קורה ב"בור" כל יום שישי ותבינו שיש דרישה של הקהל לדברים כאלה ומי שנמצא שם, באותו זמן, לא משחית במקום אחר.
הוספת תגובה
  • 1. 4x4hotmail 28 בדצמבר 2000 ב 10:34

עכשיו גילית לנו שהמים רטובים.

עכשיו גילית לנו שהמים רטובים. זה בסדר אבל מה בדעתך לעשות בעניין? אם בכלל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 28 בדצמבר 2000 ב 10:37

לא יודע, רוני, אבל אני בטוח של

לא יודע, רוני, אבל אני בטוח שלך יש כמה רעיונות בראש...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. 4x4hotmail 28 בדצמבר 2000 ב 11:00

לדעתי צריל לבוא במגע עם הרשות,

לדעתי צריל לבוא במגע עם הרשות, מפעלי ים המלח, מועצת דימונה ערד, עמותת התיירות, מרכז המבקרים וכל כיוצא באלה כדי להוציא לפועל את הרעיון המקורי של נמרוד - Dimona creek pass לשלט אותו - לצלם אותו לתעד אותו להתכנס , לבצע טיולים ומסעות עבירות, ולצלם כל מדרגה וכל סלע, לכנות אותם בשמות, לשים שלטים ועוגני כננות, בקיצור להפוך אותו לקניון ההפתעות. אנמי בטוח שאפשר למצוא לזה גם תקציב וגם נכונות . ''''המקומיים'''' מחפשים אטרקציות ואני בטוח שכמו שאני עשתי חצי עולם כדי להגיע לרוביקון - אחרים ממקומות אחרים יעשו גם כדי לבוא אלינו - אם נדע למכור את זה נכון . ההשקעה היא בעיקר של זמן ומגעים עם הרשויות. אין פה כסף גדול להשקיע. רוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אריק2 28 בדצמבר 2000 ב 11:49

דבר נוסף שיש לי להגיד בקשר לשמ

דבר נוסף שיש לי להגיד בקשר לשמירת באיזון בטבע: בסרט, כל המקומות היו אך ורק במסלולים ושבילים מוכרים, נמעט איזור נחל דימונה. ופה יש להזכיר שלא בגללנו, איזור זה הוא אינו שמורת טבע !!! כוונתי היא לא שיש עודף בשמורות, אלא בגלל המפעלים הפועלים באיזור (כוחות פוליטי כלכליים בלבד) מקום זה אינו משמש כשמורת טבע ! במקביל, כל עוד מקפידים ליסוע בתוך תוואי נחלים, ושוב, באיזור זה יש יותר גשמים מאשר במקומות אחרים ויותר דרומיים בארצנו, אפשר להבין שלפחות עשרה פעמים בשנה, כל תוואי הנחל משתנה עקב שיטפון. מה גם, ובגלל שאין סיכוי שמקום זה יהפוך לשמורת טבע (ואולי חבל), ניתן לדעתי להשפיע על עיריה כגון עריית ערד (יוקוהמה האחרון הוא דוגמא לכל פסטיבל שמוצע שם), ודחוף ולעזור, זה עלול אפילו להוסיף צבע רב לעיני האנשים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול