פורומים

- שטח 4x4

הסופה מתחממת, למה?

29 בדצמבר 2000 ב 18:23 5 תגובות 808 צפיות גיל ק
שלום לכולם. לפני שבוע נסעתי לטיול בדיונות. היה מאוד כיף חוץ מזה שגיליתי שהאוטו התחמם. אני יודע שזה טבעי שבדיונות (מאמץ) המנוע מתחמם רק שבדרך חזרה בכביש ולמעשה מאז ועד היום בכל נסיעה (בפקקים,בנסיעה איטית/מהירה, עצירה וכו') האוטו ממשיך להתחמם. לפני הבעיה הטמפ' היתה 70 ועכשיו היא מגיע ל100 ולפעמים ליותר. השעון טמפ' כנראה בסדר כי כשהמנוע קר אז הטמפ' נמוכה ורק לאחר נסיעה היא עולה. כשאני נוסע במהירות של 90 קמ"ש הטמפ' יורדת קצת. מה יכולה להיות הבעיה. נ.ב. מדובר בסופה וכנראה שאין לי נזילות. תודה רבה
הוספת תגובה
  • 1. רועי_ 29 בדצמבר 2000 ב 16:45

לא משנה מה הסיבה תיכנס דחוף

לא משנה מה הסיבה תיכנס דחוף למוסך איך אתה ממשיך לנסוע עם רכב מתחמם???? !אתה תגמור על המנוע תבדוק אם יש מים.. ואם המאוורר עובד אבל כנס למוסך דבר ראשון ואם האוטו מתחמם מייד תעצור שיתקרר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אבי.ש 29 בדצמבר 2000 ב 17:02

יש 2סיבות שיכולות להיות. 1רדי

יש 2סיבות שיכולות להיות. 1רדיאטור סתום.2הפן קלץ לא טוב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. CJBIG 29 בדצמבר 2000 ב 17:09

כמו שכתב קודמי רצוי מאוד שתיכנ

כמו שכתב קודמי רצוי מאוד שתיכנס למוסך מקצועי שיטפל בבעיה בעיית התחממות היא דבר רגיש בכל כלי רכב בפרט בגי''''פ שמתאמץ למרות זאת הינה כמה בדיקות שתוכל לבצע על מנת לקבל רושם ראשוני ובנוסף בפעם הבאה אולי תהיה בשטח אז לפחות להבין מה קורה 1- בדוק מים במיכל העיבוי וכמובן ברדיאטור (פתח בזהירות שלא יעופו עליך המים 2 - גע בצינור התחתון של הראדיאטור ובעליון עם התחתון חם והעליון קר הרדיאטור סתום במידה ושניהם אותו חום והמאורר עובד סביר להניח שהטרמוסטט תפוס בסופה עד כמה שזכור לי המאורר מכני יכול מאוד להיות שיש לך מצמד צינטרפוגלי יכול להיות שהוא מחליק, השאר בסרק היסתכל על המניפה ושמישהו יתן מכת גז רגעית במידה ואתה רואה את המניפה ממשיכה להיסתובב באותה מהירות הקל''''צ מחליק זהו על קצה המזלג - רצוי שמישהוא מקצועי יבדוק לך

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. גיל ק 29 בדצמבר 2000 ב 20:38

תודה לכל מי שענה לי. בכל מקרה

תודה לכל מי שענה לי. בכל מקרה אני מקפיד שהרכב לא יעבור את התחום ''''הירוק'''' והמאורר עובד ויש מים במיכל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 29 בדצמבר 2000 ב 21:51

היתה לי אותה הבעיה עם סיקס. ה

היתה לי אותה הבעיה עם סיקס. התברר שיש כמה סיבות פקק המים ברדיאטור לא משחרר לחץ. בדיקה של צינור המים העליון, אם הוא ממש בלחץ זאת בעיה. בעיה שנייה, היחידה של המאוורר לא תקינה, המאוורר הסתובב והיה ניראה שהוא מסתובב מהר , אך למעשה הוא לא. לא היתה שום דרך לדעת. דבר נוסף, הרדיאטור היה גמור. ואחרונה חביבה היא משאבת המים שאולי לא שואבת מים, עקב כנפיים פנימיות אכולות או סתומות. בקשר ליחידה של המאוורר: זאת יחידה מלאה הסיליקון נוזלי. בחלק הקדמי החיצוני שלה יש סויץ'', אשר שולט על הזוית של ההתנגדות של החומר לסיבוב של המנוע. הסויץ'' הזה מחובר לסליל מתכת, אשר מתחמם מחום המנוע ומתרחב. כאשר המנוע חם, ההתרחבות שלו צריכה לסובב את הסויץ'' ולגרום למאוורר לנוע מהר יותר. אצלי סליל המתכת נדפק. בקיצר זרקתי את היחידה הזאת ויצרתי חיבור ישיר של המאוורר לציר המנוע, וזה הרבה יותר טוב. המנוע מתחמם קצת יותר לאט. את הטרמוסטט אתה יכול לבדוק ע''''י הוצאתו ולשים אותו במים רותחים בסיר על הכריים. הוא צריך להפתח כשהמים רותחים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול