פורומים

- שטח 4x4

טירון מבקש עצה

26 במאי 2008 ב 19:16 4 תגובות 2927 צפיות sefik
שלום לכולם
אשמח לקבל את עצתכם: אני ג'יפאי מתחיל (בעצם רק מתחיל כי עוד לי רכב...) עם טבילת אש חביבה על ניסן hardbody באפריקה (ממליץ בחום למי שיכול לקחת פסק זמן מהחיים). בכל מקרה אני בדילמה היכן להשקיע את 80k-100k שלי, כאשר ברור לי שאני רוצה ללכת על רכב קטן  רצוי מתחת ל-2 ליטר (כסף, כסף, הוצאות,....) אולי אפילו ג'יפון אך מצד שני עם אישה וילד (אז כנראה שלא ג'ימני!).
האם פשרת השטח בטריוס באמת כזו רצינית?
מודה על עזרתכם
ספי
הוספת תגובה
  • 1. guygi 27 במאי 2008 ב 14:22

תשובה לטירון מבקש עזרה

תנסה קאיה ספורטאג' (לא הדגם החדש) או סוזוקי גרנד ויטארה.
    אלו רכבים עם יכולות שטח (בעלי הילוך LOW בניגוד לטריוס או לטוסון) ,
    עם 5 מקומות (נוחים מספיק למשפחה עד 3 ילדים),
    עומדים בתחום התקציב שלך (ויתכן שתשאר עם עודף) ועם תחזוקה זולה יחסית.
    הסוזוקי יקר יותר מהספורטאג'. הספורטאג' זולל דלק.
    בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. oron 29 במאי 2008 ב 23:10

שאלה טובה

קודם כל שלום וברוך הבא לקהילת אוהבי השטח אני מכיר קצת את הקאיה ספורטז . בעיקרון רכב סביר ועמיד עם יכולות שטח לא רעות המנוע הוא 2000 סמק של מזדה 626 , מרווח גחון {ללא שיפורים } 19 סמ שותה דלק- לפחות ברכבים שאני הכרתי - בערך-10- 8 קמ לליטר בדגם ידני. מיכל דלק של 45 ליטר. בעיה עיקרית ברכב הזה הוא הלוקרים שננעלים עי ואקום ובעצם ישנה צינורית שאם היא סדוקה או מחוררת לא תצליח לעבור למצב 4X4... אני לא בטוח כמה הרכב מסיבי ועמיד בדברים קשים.. באחד הטיולים שהובלתי {חברים כמובן} והוגדר כטיול קל, שפך נחל דליות ,שמורת היהודיה והלאה, הגלגלוהתושבת שלו קרסו. לדעתי בתור רכב לצבירת נסיון וביעדים שלך הוא יכול להספיק- רק תזכור לתחזק אותו ולטפל בו כמו שצריך. קח את הדברים שלי בערבון מוגבל אני  מבין גדול בקאיה. אגב - guygi אני חושב שקראתי כמה דברים שלך באתר המקביל של GEEPTRIP , התרשמתי לטובה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. oron 29 במאי 2008 ב 23:12

תיקון

התכוונתי שאני לא מבין גדול בקאיה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. sefik 02 ביוני 2008 ב 15:17

אז לגבי הספורטאג

oron כתב/ה:
    "קודם כל שלום וברוך הבא לקהילת אוהבי השטח אני מכיר קצת את הקאיה ספורטז . בעיקרון רכב סביר ועמיד עם יכולות שטח לא רעות המנוע הוא 2000 סמק של מזדה 626 , מרווח גחון {ללא שיפורים } 19 סמ שותה דלק- לפחות ברכבים שאני הכרתי - בערך-10- 8 קמ לליטר בדגם ידני. מיכל דלק של 45 ליטר. בעיה עיקרית ברכב הזה הוא הלוקרים שננעלים עי ואקום ובעצם ישנה צינורית שאם היא סדוקה או מחוררת לא תצליח לעבור למצב 4X4... אני לא בטוח כמה הרכב מסיבי ועמיד בדברים קשים.. באחד הטיולים שהובלתי {חברים כמובן} והוגדר כטיול קל, שפך נחל דליות ,שמורת היהודיה והלאה, הגלגלוהתושבת שלו קרסו. לדעתי בתור רכב לצבירת נסיון וביעדים שלך הוא יכול להספיק- רק תזכור לתחזק אותו ולטפל בו כמו שצריך. קח את הדברים שלי בערבון מוגבל אני  מבין גדול בקאיה. אגב - guygi אני חושב שקראתי כמה דברים שלך באתר המקביל של GEEPTRIP , התרשמתי לטובה."
    שלום
    העניין עם הספורטאג שהיא זוללת. אני מכיר שני חבר'ה שמשוגעים על הספורטאג שלהם אבל מוציאים באמת הרבה כסף. מה שמחזיר אותי לעניין הגרנד ויטרה 1600 הקצרה: אם הספורטאג נמצאת מבחינתי על קו התפר, מבחינת הגודל (אל תצחקו עליי בבקשה...) אז הגרנד נראית לי מתאימה יותר מבחינה זו.
    מהם למעשה החסרונות המוכרים של הרכב הזה?
    תודה מראש על הסבלנות

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול