אתה שואל שאלה על מצב שאין בו מ
אתה שואל שאלה על מצב שאין בו מנצחים... אתה מנסה למשוך עם סמוראי (רכב שבקושי מסוגל לסחוב את עצמו) רכב שכבד ממנו כמעט פי שתיים, ועוד תקוע בבוץ. השיטה הזו נבלה והשיטה הזו טריפה. אבל באופן אישי, הייתי עושה כמוך עם המצמד ולא במכות. אם היה לך בזנ''''טים, מכפיל/י כח וכבל כמו שאמור להיות לכל מי שיוצא לשטח היית יכול לעשות לעצמך את העבודה לקלה הרבה יותר.
אמיר מכיון שהפרוטה לא חסרה בכי
אמיר מכיון שהפרוטה לא חסרה בכיסך, אז הפיתרון לפעם הבאה היא רצועת גרירה אנרגו קינטית. שתשמור על השילדה שלך מכל רע..
משיכה במכות לא מומלצת ויכולה ל
משיכה במכות לא מומלצת ויכולה להיות מסוכנת. אני חוויתי על בשרי שאקל שנקרע מהלחץ עף לשמשת הרכב המחלץ ושבר אותה,רק מזל שזה לא היה ראש של מישהו בנוסף אם אין לך רצועה מתאימה נזק לשלדה עקום וסדקים מובטחים אם תהפוך את זה להרגל ולמה להרוס קלאטץ ? מה אתה עושה את זה בחצי קלאטץ ? לפי מה שאני יודע בהילוך כוח שיחרור כל הקלאטץ ולחיצה על הגז אין בעיה של כוח ולא קורה כלום לקלאטץ והבעיה היחידה היא האחיזה .מקסימום מתחפר או מחליק .. לא ? ועוד משהו אפשר להשאיר את הרצועה טיפה לא מתוחה ואז להתקדם לאט כאשר כל הקלאטץ משוחרר עד לנקודת המתיחה ולהתחיל למשוך ..בעדינות אבל עם הרבה כוח ..
לא, שניר. מה שאתה מכיר עם רכבי
לא, שניר. מה שאתה מכיר עם רכבים עם 30-40 קג''''מ מומנט עובד פחות טוב עם 15 קג''''מ ולא כל רכב מסוגל לפרפר את הגלגלים שלו באמצעות כח המנוע ללא שימוש במצמד. אמיר מספיק מנוסה, לדעתי, בשביל לעשות את זה במידה וזה היה אפשרי.
...בנוסף, אמיר, כשאתה גורר, תש
...בנוסף, אמיר, כשאתה גורר, תשתדל לעשות את זה קדימה ולא ברוורס, כל גלגלי השיניים במערכת העברת הכח מתוכננים להיות חזקים יותר בנסיעה קדימה.
אמיר. לא נעים לומר אבל מדובר
אמיר. לא נעים לומר אבל מדובר פה בחוקי הפיזיקה בכבודם ובעצמם. מה שאנחנו רוצים לעשות זה להזיז את הרכב התקוע. כאשר מושכים לאט לאט הרי שאנו מפעילים את הכוח נגד החיכוך שבא מהכיוון של הגלגלים. ובמקרה של רכב תקוע גם מהחיכוך של תחתית הרכב באדמה ולעיתים גם נגד ואקום שנוצר מהמגע של הרכב בבוץ. אם אתה מנסה לתת מכה יש לך גורם נוסף להילחם בו וזה הכוח הידוע בשם ''כח ההתמדה'' או כוח ''דלמבר'' שגורם לתקוע להתנגד לך. יהיה לך קל יותר להבין את זה אם תמדמיין שאתה גורר רכב שנמצא על הכביש, אם תגרור אותו לאט לאט הוא יבוא אחריך, אבל אם תתן לו מכה, אז הוא יחתוף מכה אבל גם יחזיר לך מכה. המקרה היחיד בו צריך לתת מכה זה כאשר אתה זקוק להרף עין לכוח יותר גדול ממה שיש לך ואז התנופה תספק לך אותו, לדוגמא אם אתה צריך לשבור ענף של עץ שחסם לך את הדרך. במקרה כזה יכול להיות שכוח המשיכה של הסמוראי לא יספיק, אבל מכה תפתור את הבעיה. יוסי דבש
תודה חנן החכמת אותי (כרגיל...
תודה חנן החכמת אותי (כרגיל...)