פורומים

- שטח 4x4

קשר בין כמות השמן לסחיבה

02 בינואר 2001 ב 07:02 18 תגובות 593 צפיות גיל ק
שלום לכולם. היה לי ויכוח קטן עם חבר שלי האם יש קשר בן כמות השמן במנוע והסחיבה. כמו כן אם תוכלו להרחחיב בנושא שמנים למנוע (סוג, טיב וכו') להתראות.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 06:03

לא יודע לגבי כמות השמן אבל אנ

לא יודע לגבי כמות השמן אבל אני יודע מנסיון ששמן ישן שנהיה דליל עם הזמן כן משפיע. כניראה שהוא משפיע על האטימה של השסתומים. היה לי פעם אופל קדט 82 שיש לא שסתומים הידראוליים והיו לי המון בעיות עם המנוע נכבה לא נידלק וכל מני בעיות מומחי קרבורטורים שברו את הראש בסוף מישהו אמר לי תחליף שמן מנוע ובום ! הכל נפתר בשניה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מוני הגי''פאי 02 בינואר 2001 ב 07:13

לגיל ולגיא. החלפת שמן ופילטר

לגיל ולגיא. החלפת שמן ופילטר שמן בזמן היא אחד מהטיפולים החשובים ביותר למנוע. יש מנועים שהם פחות רגשים ויש שיותר אבל כולם יהרסו הרבה יותר מהר אם לא תחליפו שמן בזמן. שמן דליל משמעו חיכוך ובלאי יותר גדול למנוע ויכול בין השאר גם להתבטא בסחיבה נמוכה. הכליפו את השמן בזמן ואל תקלו ראש. במיוחד לא אחרי מעבר מים עמוק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 07:35

בכל מעבר מים אתה מחליף שמן ??

בכל מעבר מים אתה מחליף שמן ??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. מוני הגי''פאי 02 בינואר 2001 ב 08:44

אחרי מעבר מים עמוק (מעל חצי מט

אחרי מעבר מים עמוק (מעל חצי מטר) ב - CJ ופחות ברכבים עם נשם דפרנציל קצר מומלץ לבדוק את שמן הדפרנציל ועם יש בו מים להחליף. בכלל אם אתה אוהב להשתובב עם מים כדאי לבדוק מדי פעם את הדפרנצילים וגם פעם בשנה את מסבי הגלגל. אם אתה נוסע על חוף הים תזהר שבעתים. אחרי כל נסיעה שטוף את התחתית עם מים נקים ובדוק למים בשמן באופן קבוע. יש לי נגר רלסירה שאני משקיע אותו במים כדי להוריד את הסירה. אני לא גירזתי את הגלגל ובאחד הנסיעות המיסב פשוט התפרק - ראה הוזהרת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 09:01

אני אישית אף פעם לא נסעתי בתוך

אני אישית אף פעם לא נסעתי בתוך מי ים רק שלוליות ובוץ. מפרוק של הציריות הקידמיות התברר שמצבן תקין ויש גריז. לגבי נשם אין לי מושג אם יש או אין בסמוראי כזה אני אצטרך להמתין לחנן. אבל שמן מנוע אני בודק כמעט כל יום ומצבו תקין. שמן בדיפ'' החלפתי ממש לאחרונה (יום שישי) אז אני מניח שיהיה בסדר. תודה על ההזהרות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 02 בינואר 2001 ב 09:08

גיא שלום! בוודאי שיש לך נשם כ

גיא שלום! בוודאי שיש לך נשם כמו בכל סרן אחר. אם אני זוכר נכון אז שלא כמו בCJ, שם יוצא מהנשם צינור למקום גבוה יותר בתא המנוע, אז בסמי זה נשם קצרצר עם מבנה כזה שאמור לאפשר לסרן לנשום אוויר אך ללא כניסת מים. המהדרין מחליפים נשם כזה בצינור שהולך אל מקום גבוה כמו בCJ ונגמר במסנן קטן. בכל מקרה, אני מצטרף להמלצה של מוני לבדוק אחרי כל יום טיול בבוץ ומים ובטח אם נתקעת בתוך שלולית עמוקה את כל השמנים ברכב ולהחליף במידת הצורך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 09:37

נשם בדיפרנציאלים? אני אחפש או

נשם בדיפרנציאלים? אני אחפש אותו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. פרסום 02 בינואר 2001 ב 10:53

גיא, תראה איזה שירות...אתה אפי

גיא, תראה איזה שירות...אתה אפילו לא צריך לחפש :-( רואים את הנשם על הסרן בתמונה המצורפת, זה הצ''ופצ''יק הקטן על ההאוסינג של הסרן, פונה לכיוון הצופה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 11:22

אההההההה זה נשם !? אז אני מכי

אההההההה זה נשם !? אז אני מכיר אותו. כן הוא באמת קצר מאד ואם צריך אני אבדוק הארכה שלהם.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. זאביק 02 בינואר 2001 ב 12:10

גיא, בניגוד ל-CJ או סופה, בסמ

גיא, בניגוד ל-CJ או סופה, בסמוראי קל מאוד לבדוק את השמן בדיפ'', כי יש גם פתח ריקון תחתון. פשוט פותחים אותו קצת. אם יוצא שמן, אז זה בסדר גמור, אם יוצא מים (כי השמן צף למעלה) תחליף :-).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. גיל ק 02 בינואר 2001 ב 12:40

זאביק, איך אני אמור לבדוק את ה

זאביק, איך אני אמור לבדוק את השמן בדיפרנציאלים אם אין לי פתח לריקון? ובקשר לשאלה המקורית, האם חוסר בכמות השמן במנוע יכולה להשפיע על הסחיבה (אני יודע שאיכות השמן משפיע) תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. גיל ק 02 בינואר 2001 ב 12:43

נ.ב יש לי סופה. ועוד שאלה שלא

נ.ב יש לי סופה. ועוד שאלה שלא קשורה לנושא: האם הטמפ'' של הצינורות שיוצאים מהרדיאטור צריכה להיות זהה (הכוונה היא בין הצינור העליון או העליון) ואיזה מבין שני הצינורות הוא הכניסה ואיזה היציאה. ושוב תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. פרסום 02 בינואר 2001 ב 12:46

בתור פתרון ביניים לא כל כך טוב

בתור פתרון ביניים לא כל כך טוב אתה יכול לטבול אצבע דרך פתח המילוי ולראות מה יש שם או להשחיל צינורית ולשאוב קצת שמן מתחתית הסרן, שם ימצאו המים אם ישנם. פתרון טוב יותר, לדעתי, הוא זה שהצעתי כבר כמה פעמים כאן בפורום: קדח חור בתחתית מכסה הדיפ'', סגור את החור עם בורג 8 מ''''מ קצר שיכנס מבחוץ ויסגר מבפנים עם אום שאותה תרתך אל מכסה הדיפ'' מבפנים והרי לך בורג ניקוז דיפ'' אני עשיתי את זה בשני הסרנים ומאז בדיקת/החלפת שמן נעשו לקלות הרבה יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. פרסום 02 בינואר 2001 ב 12:49

לא, כי אם זה המצב אז הרדיאטור

לא, כי אם זה המצב אז הרדיאטור שלך לא מקרר את המים. למיטב ידיעתי הצינור התחתון הוא צינור היציאה מהרדיאטור והוא הקר יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אורח/ת 02 בינואר 2001 ב 12:51

צינור עליון חם יציאת מים מהמנו

צינור עליון חם יציאת מים מהמנוע וכניסה לרדיאטור.צינור תחתון פחות חם יציאה מהרדיאטור וכניסה למנוע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. מוני הגי''פאי 02 בינואר 2001 ב 15:36

ועוד תוספת קטנה מנסיון אם הצ

ועוד תוספת קטנה מנסיון אם הצינור העליון פחות חם מהתחתון (כאשר המנוע חם) ויש לך בעיות של התחממות מנוע קרוב לוודאי שהטרמסטט שלך תקוע במצב סגור במקרה זה אל תעשה מה שכל המכונאים החכמולוגים עושים ופשוט תוציא את הטרמוסטט אלא תחליף אותו. כך תשמור ע להמנוע ותחסוך בדלק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. CJBIG 03 בינואר 2001 ב 20:27

אוי ואבוי... רבותי כניסת מים

אוי ואבוי... רבותי כניסת מים לרדיאטור - צינור תחתון מים חמים שואפים לעלות !!!!!!!! חוץ מיזה את השינוי ב טמפ המים בין הצינור העליון והתחתון לא תוכלו ליבדוק בנגיעה שניהם יהיו חמים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. פרסום 04 בינואר 2001 ב 06:51

אוי ואבוי??? אולי ברוסיה זה ע

אוי ואבוי??? אולי ברוסיה זה עובד אחרת... המים מתחממים במנוע ומתקררים ברדיאטור ולכן במנוע המים חמים יותר ולכן גם קלים יותר והם אלה שיעלו למעלה ויגיעו אל הרדיאטור דרך הצינור העליון, ברדיאטור המים מתקררים ולכן גם כבדים יותר ולכן ירדו למטה אל המנוע דרך הצינור התחתון, כל זה נכון אם המשאבה הרוסית לא עובדת נגד הכיוון הפיסיקלי הטבעי של המים...

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול