אסף אל תתבלבל! נעילה קדמית תק
אסף אל תתבלבל! נעילה קדמית תקפיץ אותך מדרגה ברמה של הרכב אבל יהיו מקומות שהוא לא יעבור :-(
ואגב, מבחינת מומנטים, היום יש
ואגב, מבחינת מומנטים, היום יש לבעלי הדנה30 של סופה פתרון מצוין בדמות דטרויט לוקר וציריות מחוזקות של WARN או superior axle and gear עם צלבים של דנה44 כאשר כל הקומבינציה מגיעה לחוזק של דנה44. ציריות ממתכת חזקה יותר ב40 אחוז משל הדנה30 המקורי, צלבים של דנה44, דטרויט לוקר שלא ישבר ורינג ופיניון ברוורס-קט בחוזק של דנה44 נורמל קט. מה שאומר שכדאי לך לשדרג לדנה44 רק אם אתה הולך לזנק עם הרכב באוויר ואתה צריך את החוזק המבני של ההאוסינג של הדנה44.
לחנן בוקר טוב. דבר ראשון הרכב
לחנן בוקר טוב. דבר ראשון הרכב המדובר הוא של אריק, וההתלבטות היתה בין שתי האופציות שכתבתי, מכיוון שמצאתי מישהו שמוכר סרן קידמי דנה 44 עם נעילת ARB אם תוכל תפרט איזו אופציה אתה מעדיף, שתתאים לרכבים כמו שלי ושל אריק.
אסף מתוך נסיון אני יכול להגיד
אסף מתוך נסיון אני יכול להגיד לך שלא נולד עוד הרכב שיכול לעבור כל דבר. כאשר עברתי מהפרוזה ל - CJ פתאום נראה לי כאילו כל דבר אפשרי. אבל אם האוכל בא התאבון. והיום אני עושה דברים שבפרוזה היתי בכלל מפחד להתקרב אלהם. ככה זה ככול שאכות הרכב שלך והיכולת שלך עולות כל אתה דורש יותר ויותר מהרכב. ותאמין לי תמיד ניתן למצוא מכשול יותר קשה !!! הנקודה היא לדעת מתי הגבול. איפה לוותר ולא לעבור את המכשול.
אסף, קודם כל לדעתי, אם אתה מתכ
אסף, קודם כל לדעתי, אם אתה מתכוון לשחק עם רכבך במשחקי עבירות...רצוי מאד לשנות את יסחי ההעברה, אך כמו שאמרתי לך אתמול - זוהי השקעה עצומה (כספית), ואני אתאר זאת כך: יחסי ההעברה הנפוצים בארץ הם 4:10 (אני לא מדבר על הקיימים אלא מה יש אצל המשפרים למיניהם), בכל אופן, זה סיפור שעולה קצת כסף, אך בהמשך דורש (לדעתי) מעבר לצמיגי 33, באם אתה עושה זאת, ואפילו מוסיף נעילה קידמית, אתה מגיע למצבים שהסרן הקידמי לא מחזיק מעמד (כאן מצטרף הפיתרון שחנן הציע - צריות + צלבים מחוזקים...) אם בעתיד תרצה לעשות המרה לסרן יותר חזק, תיתקל בכמה בעיות: 1.להתאים את יחסי ההעברה שכבר עשית גם בסרן החדש 2.להחליף את הנעילה הקידמית לנעילה עבור הסרן החדש כל אחד מן השלבים עולה המון כסף !!! לכן כל אחד עושה את חישוביו הוא, ואני כמו שאני רוצה לבנות את רכבי בטווח הבינוני, ועל מנת לצמצם עלויות בטווח הכולל, מוכן היום להתפשר על צמיגים 33 (בערך 3500 ש''''ח - הערכה), יחסי העברה - עוד כמה אלפים...וחוסך עבור סרן ''''אמיץ'''' אבל - איש איש בדרכו ילך, וכל אחד, רצוי שיגיד לעצמו STOP בשלב המתאים לו.
אריק אם אתה מעונין לעבור ל -33
אריק אם אתה מעונין לעבור ל -33 אל תשכח את עבדך הנאמן אני בשוט מזיל ריר מהמחשבה שצמגי ה 31 שלך היו על הגיפ המסכן שלי שכרגע נוסע על צמגים שאפילו כלב לא משתין עליהם. אם אתה מוכר אני ברגע זה קונה !!!
אריק אם אתה מעונין לעבור ל -33
אריק אם אתה מעונין לעבור ל -33 אל תשכח את עבדך הנאמן אני פשוט מזיל ריר מהמחשבה שצמגי ה 31 שלך היו על הגיפ המסכן שלי שכרגע נוסע על צמגים שאפילו כלב לא משתין עליהם. אם אתה מוכר אני ברגע זה קונה !!!
אסף שלום! כתבת שהוצע סרן 44 ע
אסף שלום! כתבת שהוצע סרן 44 עם ARB אבל לא כתבת מחיר ולא כתבת אם יחס ההעברה מתאים לך, אם מיקום הדיפ'' מתאים לך, אם מישהו כבר עשה את העבודה של התאמת התושבות ואם זה מגיע ביחד עם המדחס של הARB. מענין לשמוע ממך את כל הפרטים האלו ואם צריך להוסיף משהו אז לעשות מחיר משוקלל של הכול. מצד שני יש את הפתרון של לוקרייט ב250$ או דטרויט ב470$ וציריות ב380$ ואתה אחרי כל הסיפור עם סרן שמבחינת מומנטים יהיה באותו חוזק. מה עדיף? על זה רק אתה תוכל לענות.
אסף, שכחתי... האם רוחב הסרן מ
אסף, שכחתי... האם רוחב הסרן מתאים לך והאם מעגל הברגים בסרן מתאים לך, אתה צריך מעגל בקוטר של 4.5 אינטש של 5 ברגים.
וזה לא נגמר...כמה תעלה לך ההתא
וזה לא נגמר...כמה תעלה לך ההתאמה של ההיגוי (תפוחים, ריתוכים...) אצלך לסרן החדש, אם צריך התאמה כזו?
ואולי בכלל לא צריך ללכת כל כך
ואולי בכלל לא צריך ללכת כל כך רחוק? זה מאוד תלוי בסגנון הנהיגה שלך ובסוג השטח שבו אתה נוסע. אולי מספיק לוקרייט ב250$ ואז לראות מה יקרה? אולי, כמו אצלי, אותו משקל רכב, אותו מומנט מנוע, בנהיגה נכונה לא תשבור אף פעם צלבים ולכן אין מה ללכת הלאה עם החיזוקים? ואולי, בשביל הפעם בשנתיים שתשבור צלב או ציריה עדיף ללכת על הלוקרייט ואולי ליתר ביטחון לשמור בבגז'' ציריות מפירוק של סופה בכמה מאות שקלים? כמו שאתה רואה, יש סימני שאלה אחרי המשפטים אז זו לא הבעת דיעה אלא זריקת רעיון.
חנן, כאשר את מציין עלויות, הם
חנן, כאשר את מציין עלויות, הם לא לגמרי נכונות, כאשר משווים אותם לחלק בארץ, דוגמת הסרן. לעלויות שציינת, צריך להוסיף את הבעייה (והעלות ?) של להביא את הדברים לארץ (ציריות, דטרויט לוקר, דברים כבדים וגדולים - יחסית ללוקרייט). הסרן כבר פה. זה יתרון משמעותי. וצריך לחשוב על הרכבה - לבד או אצל מתקין (כסף), אבל זה נכון לשניהם. נכון שאם לא הייתה בעיית היבוא + משלוח, חיינו היו קלים, טובים וזולים (טוב, לא זולים, כי עם האוכל בא התאבון (-: ).
זאביק, כמו שאני רואה את זה, הר
זאביק, כמו שאני רואה את זה, הרי אף אחד כאן לא מדבר על משהו שבלעדיו הוא לא מסוגל לנסוע וחייב, אבל חייב, לקנות את זה עכשיו בארץ. כמו שזה נראה, מוני, שי, אני, יפתח, אריק, חיכינו בסבלנות והגיעה אלינו ההזדמנות להביא את מה שרצינו מחו''''ל בזול.
ולגבי ההתקנה אין אחד מבין אלו
ולגבי ההתקנה אין אחד מבין אלו שציינתי כאן, ואין סיבה שאסף או אריק יהיו יוצאי דופן, שלא קיבלו/יקבלו עזרה עם ההתקנות.
אני מסכים איתך לגבי הרכבה, שני
אני מסכים איתך לגבי הרכבה, שניתן ואף רצוי לעשות את הדברים לבד. אבל, לא כולם חושבים / רוצים כמונו. במצב הספציפי, הייתי מעדיף את האופציה של דנה44 ו-ARB ולו בגלל ה-ARB. תסכים איתי (?) שעדיף נעילה לא-אוטומטית ע''''פ נעילה אוטומטית, שנותנת לך אפשרות בחירה. צריך לבדוק עלויות והתאמות. זה לא שווה בכל מחיר ע''''פ האופציה של לוקרייט / דטרויט + ציריות מחוזקות (עם לוקרים).
לגבי הדנה44, אני מסכים איתך שז
לגבי הדנה44, אני מסכים איתך שזה עדיף כעיקרון על דנה30 מחוזק, אבל...זה תלוי באפליקציה, במחיר, בנהג ובעוד כמה גורמים. לגבי הARB מול אוטומטית, זה גם תלוי באפליקציה, אני לדוגמא לא הייתי מחליף את הנעילות שלי בARB גם אם היו משלמים לי. לגבי נועלי טבורים, אתה מכיר את דעתי. כמו שאומרים אצלנו: זה FEATURE שהוא NICE TO HAVE אבל לא חייבים אותו, ובפועל זה ידחה לוורסיה 50A זאת אומרת לעולם לא :-)
בגדול, זה עדיין בבדיקה, וכמובן
בגדול, זה עדיין בבדיקה, וכמובן שהערך המוסף שנקרא ARB, תורם לרצון בשינוי. מה גם שעל מנת להעריך את עלות העסקה (שאין לי מושג כלל לגבי-הרצינות של המוכר) סרן זה היה מורכב כבר על רכב, כך שההתאמות אמורות להיות קיימות. אם זה לא יצא לפועל, ישנה אפשרות שאתחיל לשקול את עניין הצריות המחוזקות.