פורומים

- שטח 4x4

כביש 6 יתרון או אסון?

30 ביוני 2008 ב 22:05 4 תגובות 1066 צפיות אלדד- מנהל פורום
כביש 6 המוכר לרובנו ככלי נהדר לקיצור זמני הגעה ביו דרום לצפון המדינה לאט לאט מתרבים הסיפורים על בעיות רבות בכביש בנושא האספלט דבר שגורם להתחממות צמיגים התהפכיות וללא מעט הרוגים ופצועים כמובן  - רק במהלך השבוע שעבר מוביל טנקים עלה בלהבות ביחד עם המרכבה שהיתה שעליו עקב התפוצצות הצמיגים ועוד מקרים השבוע של הרוגים בכביש עקב התהפכיות  גילוי נאות הוא שזה נושא שטרם נבדק מדעית לכן אני מרים את הכפפה כאן לחברי האתר הרבים בעזרת הקשרים הרבים שלנו לדרוש חקירה בנושא  ולנהלה באופן לא תלוי כך שהאמת תצא לאור ובכך נחסוך לא מעט חיים !!!!!!!
הוספת תגובה
  • 1. profile image Ogash Ofer 01 ביולי 2008 ב 09:49

התחממות הצמיגים

הגרסה שאני מכיר לתופעת הצמיגים המתפוצצים אומרת כי כאשר נוסעים מהר לאורך זמן ממושך (מה שקורה בכביש 6) אם הצמיג לא מנופח כנדרש הוא מתפוצץ. הסיבה לכך היא שכאשר אין מספיק אוויר בצמיג החיזוק הרדיאלי בצמיג ''עובד'' וכמו חוט ברזל שמזיזים אותו נקרע לבסוף כך גם הברזל בצמיג - ואז מגיע הפיצוץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אלדד- מנהל פורום 01 ביולי 2008 ב 21:23

כביש 6

השמועה ואני מדגיש שמועה שהתערובת של האספלט ב6 גורמת להתחממות יתר של צמיגים בכביש וגורמת בשילוב המהירות להרבה התהפכיות של רכבים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. vais22 03 ביולי 2008 ב 19:19

כביש 6 "היקר"

גם לי באופן אישי היה פיצוץ של שני גלגלים אם בשני מקרים שונים כאשר תאריך היצור של הצמיג היה בן 2 שנים דבר שעלה לי מאוד יקר ומאז אני משתדל לא לעבור 110 בכביש6 דבר שבכבישים אחרים לא קרה לי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image גלעד4X4 05 ביולי 2008 ב 09:26

לא תערובת אספלט ולא נעליים, לחץ אויר

עופר כבר כתב את זה ואני אחדד. אם נוסעים בכביש, כאשר לחץ האוויר בצמיגים נמוך מידי(עפ הוראות הייצרן).הצמיג גמיש יותר וסופג יותר את המהמורות שבדרך ולכן חוטי הברזל שבתוכו עובדים, אם תקופפו חוט ברזל פעמים רבות מה יקרה לו ?, הוא יקרע ! וזה בדיוק מה שקורה בצמיג, בנוסף התהליך הזה גורם להתחממות מאוד נקודתית והסוף, את הסוף אתם כבר כתבתם, צמיגים מתפוצצים, למה דווקה בכביש 6 כי שם אנחנו נוסעים נסיעה ארוכה, רצופה ומהירה וזה נותן לתופעה זמן להיוצר. אז תבדקו אוויר ותוסיפו אם צריך לפחות פעם בשבוע, זה מציל חיים !!!

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול