פורומים

- שטח 4x4

שאלה לחנן -לגבי מדרגות צד

04 בינואר 2001 ב 11:27 11 תגובות 601 צפיות חגי
חנן הבנתי שהשתמשת בפרופיל 50 על 50 ליצור מדרגות הצד השאלה שלי היא בגלל שלי יש סמוראי האם פרופיל זה רחב מידי ? אולי עדיף לי להשתמש בפרופיל צר יוצר? כמובן שעובי הדופן ישאר 3 ממ . תודה מראש חגי
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 04 בינואר 2001 ב 09:33

חגי שלום! בזמנו עשינו את אותן

חגי שלום! בזמנו עשינו את אותן מדרגות צד לCJ שלי ולסמוראי של יפתח. אם אני זוכר נכון אז עובי הדופן היה 2 מ''''מ ולפחות לגבי הCJ זו היתה טעות. כאשר מרימים עם ההיליפט רואים שיש גמישות מסוימת של המדרגה, זה אמנם חוזר למקום לאחר הפעלת הכוח ולא גורם לנזק אבל זה חלש מדי לטעמי. אני לא מבין בחוזק חומרים, בזמנו התייעצתי עם נמרוד ואולי הוא יוכל לסייע גם לך. בכל מקרה חמישה ס''''מ זה לא נורא מכיון שזה חמישה ס''''מ מתחת למרכב כאשר ממילא השילדה הרבה יותר נמוכה מהמרכב כך שאתה לא מפסיד גובה. לדעתי אתה תסתדר מצוין בדיוק עם אותו סט-אפ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 04 בינואר 2001 ב 09:34

או אולי לרדת ל40X40 ולעלות לעו

או אולי לרדת ל40X40 ולעלות לעובי דופן של 3 מ''''מ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. יוסי שנהב 04 בינואר 2001 ב 09:39

גם אני רציתי לשאול משהו: אצלי

גם אני רציתי לשאול משהו: אצלי ב-5 השלדה לא סגורה ואני לא בטוח ששימוש בשני פלחים משני צידי השלדה יהיה מספיר חזק, כלומר, אם אני אשתמש בהיי-ליפט השילדה ממש מסתובב (כידוע השילדה מאד גמישה גם ככה). לכן, אולי יש מקום לעשות תמיכה מהמדרגה לבודי?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. פרסום 04 בינואר 2001 ב 09:57

ואז מה קורה? אתה בעצם ביטלת את

ואז מה קורה? אתה בעצם ביטלת את הגמישות בין השילדה למרכב שמתכנני הג''יפ העניקו לו באמצעות תושבות גומי בין המרכב לשילדה. יש אנשים שבכלל לא מסתמכים על השילדה בקטע הזה אלא פשוט מחברים ברזל זווית מסיבי על תחתית המרכב שאמור לחלק את הלחץ לכל אורך המרכב ובכך למנוע פגיעה בו. אצל נמרוד יש את הסידור הזה, אבל לא ראיתי אותו מעיז לסמוך על זה, ואני לא בטוח שעם מרכב בן יותר מ20 שנה אתה תסמוך על הסידור הזה. אולי אפשר במקום לחבוק את השילדה לעבור מתחת לה מצד לצד עם שני פרופילים שמפותלים בהתאם לצורת הרכב מלמטה ואליהם מחוברות קורות הצד. זה יקח לך חלק ממרווח הגחון, ויותר גרוע, זה מעין מעצור רוחבי שמונע מהרכב מלהחליק על ערימת אדמה או חול. לא עזרתי :-(

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. זאביק 04 בינואר 2001 ב 09:58

אורי, לא הייתי ממליץ ליצור תמי

אורי, לא הייתי ממליץ ליצור תמיכה בודי. החיבור של הבודי לשילדה הוא לא חזק במיוחד, ועלול לגרום נזקים לחיבור (החיבור הוא סה''''כ משהו כמו 10 ברגים מוקפים טבעות גומי). אם אתה חושש מגמישות השילדה, אולי כדאי לחבר את המדרגה עם יותר שתי נקודות חביקה. לא עוד צורת ''''ח'''' אלא צורת ''''ש'''' הפוכה או יותר . אבל, יכול להיות במקרה הזה, שתאבד מגמישות השילדה, כי היא מחוברת בהרבה נקודות למוט ברזל לא גמיש.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. יוסי שנהב 04 בינואר 2001 ב 10:07

האמת היא שאתה גאון. קודם כל

האמת היא שאתה גאון. קודם כל זה לא יפריע למרווח גחון כי הטרמספר ישב יותר נמוך ממוט בעובי 50X50 או יותר. דבר שני, בצורה כזאת לא נראה לי שתהייה פגיעה בשלדה. מה כן - ברגה שעוברים את קו השלדה לצדדים (החלק שלא בתוך מסגרת השילדה) יש צורך לעלות למעלה כדי לא לפגוע המרווח גחון המצויין שבקו שבין הגיגלים ולהוסיף חיזוקים אלכסוניים. אני לא בטוח שהסברתי את עצמי בצורה ברורה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. חגי 04 בינואר 2001 ב 10:17

חנן תודה רבה רציתי גם לדעת

חנן תודה רבה רציתי גם לדעת אם כופפתה את הפרופיל או ריתחתה אותו ב- 90 מעלות ועוד דבר אני מתכנן את המדרגה כך שלא תהיה באותו האורך כמו המרווח בין שני הגלגלים אלה קצרה יותר. כוונתי היא שיהיה רווח של כ- 10 סמ בין תחילת המדרגה לקצה הכנף . האם אתה חושב שיש בזה חיסרון ראה תמונה מצורפת

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. פרסום 04 בינואר 2001 ב 10:27

לא כופפתי כלום, הכול נעשה על י

לא כופפתי כלום, הכול נעשה על ידי ריתוכים. וכן, הרעיון שלך נשמע לי טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 04 בינואר 2001 ב 11:03

חנן שלום פעם פירסמת סט צילומי

חנן שלום פעם פירסמת סט צילומים של העניין הזה אתה יכול להפנות אותי לשם הייתי רוצה לעיין בזה שוב. .תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. פרסום 04 בינואר 2001 ב 11:11

מצטער גיא :-( עדיין לא עשיתי

מצטער גיא :-( עדיין לא עשיתי את זה, מה שכן פרסמתי זה צילום חיצוני של המגינים, אבל אני מתכוון לצלם את זה בצורה רצינית יותר ולכתוב על זה כתבה בשבוע-שבועיים הקרובים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 04 בינואר 2001 ב 12:12

אה. טוב הבנתי חשבתי על זה כבר

אה. טוב הבנתי חשבתי על זה כבר אבל לא הבנתי את הקטע של החיבור לשילדה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול