הגבעה הזאת שאתה רואה, היא פשוט
הגבעה הזאת שאתה רואה, היא פשוט גבעה של SHIT שנועדה להראות לכל אלה שמצוידים בכזאת, באיזו זיות המדרכה ביחס לכביש. מה זה פה? תכף ימציאו גם רכב עם מד שעור נסיקה!! אכשיו ביננו: אני חושב שאם נהג צריך/משתמש במד שיפוע כדי לדעת עוד כמה נשאר לו, אז כדאי שיעבור לכסא ימני. כמובן שהערה זו לא מופנת אליך אישית, פשוט לי זה נשמע קצת מצחיק, הרי מעטים המצבים שהרכב נמצע רק בשפוע ימינה/שמאלה או קדימה/אחורה בלבד - אתה מבין מה אני אומר - אם הרכב נמצע באלכסון!!! מה עושים, מתחילים לחשב זויות :-) ותחשבו על זה :-)
מרכז הכובד באיסוזו טרופר הוא ב
מרכז הכובד באיסוזו טרופר הוא בגובה של 70 ס''''מ, כאשר רוחב הרכב באיזור הצמיגים הוא כ150 ס''''מ. חישוב זריז יתן לך נתון תיאורטי, מאוד תיאורטי, של יותר מ45 מעלות נטיה עד להתהפכות הצידה. בהנחה לא מדויקת שמרכז הכובד נמצא במרכז האורכי של הרכב ובהנחה שבסיס הגלגלים הוא כ260 ס''''מ תקבל שזווית ההתהפכות המאוד תיאורטית קדימה או אחורה תהיה כ62 מעלות.
יוסי יקירי אם תגיע למצב שתצטר
יוסי יקירי אם תגיע למצב שתצטרך להסתכל במד הזווית הייתי מציע להפנות מבט לכוון תא הכפפות איפה שתפילת הדרך.... להחזיק חזק חזק בהגה ולהתפלל... בקצור מכשירים קצרים באמינות.
אסור לשכוח שלזוית הנטיה יש להו
אסור לשכוח שלזוית הנטיה יש להוסיף גם תאוצה, ולמעשה גם בזוית נטייה של 0 מעלות בסיבוב חד אתה יכול להתהפך
אני דווקא רוצה להוסיף לטובת המ
אני דווקא רוצה להוסיף לטובת המכשירים! קודם כל, אם אתה בשיפור צד וגם בירידה או עלייה, עדיין כל חישוב שיפוע וזווית גלגול הם בניפרד! דבר שני, בסיבוב חד, גם אם לא בשיפוע, הכוחות שפועלים על המכשיר גורמים לו ''''לשקר'''' ולהראות את מצב הרכב בנטייה. זאת משום שהמכשיר מרגיש את הכוחות המשיכה הפועלים עליו, שנוצרים גם בסיבוב. לכן, אתה יכול להשתמש בו כמכשיר שייתן לך מידע על יציבות הרכב. המצב בו המכשיר לא יעיל הוא כאשר אתה מקבל זוית בתנופה. המכשיר לא יראה במצב הזה מה קורה, וגם ככה לא תוכל ולא תספיק (ולא תתעניין) לבדוק את המצב. בקיצור, חשב, את זוית הגלגול והשתמש במכשיר במיקרים שאתה חושש, ואל תשכח להסתמך בעיקר על עצמך ועל המצב הניראה בשטח! לגבי מד הטמפרטורה, הוא דווקא יעיל ונחמד. מד הגובה לעומת זאת היה יכול להיות אולי יעיל, וגם אז לא הכרחי, ברכבים בהם צריך לעשות כיוון מנוע ידני. אצלך גם את זה לא צריך.
בניגוד למה שכתבו המלומדים למעל
בניגוד למה שכתבו המלומדים למעלה, אני חושב שדווקא לנהגים פחות מנוסים (כמוני) מד שיפוע יכול לעזור. הפג''רו שלך יכול, תיאורטית, לעמוד בשיפוע צד של 45 מעלות. די ברור שבשיפוע של עד 20 מעלות, נגיד, אין שום בעיות. כבר יצא לי לעמוד בשיפועים שנראו לי מפחידים מאד, ואחר כך כשהסתכלתי בצילומים ראיתי שהם היו כ-20 מעלות. אבל אני לא מהפריירים והפג''רו שלי נטול מד שיפוע... כמובן שב-100 שקל אפשר לקנות כזה אבל העצלנות, מה לעשות. אגב, המכשיר אצלך הוא אופק מלאכותי שמודד גם זוית נסיקה!
בכל מה שקשור לשיפועי צד, עדיף
בכל מה שקשור לשיפועי צד, עדיף להסתמך על תחושת הבטן כי זה אחד מהמצבים שלי לפחות נורא קשה להעריך,בכל מקרה, בגלל שאנחנו לא נוסעים על פלטות שיש חלקות יש חשיבות רבה לסוג השטח המדובר אצלי למשל כל עוד מדובר על מצע רך , הגלגלים האחוריים מתחילים ''''ליפול'''' למטה וזה מבחינתי הסימן להרגע ולנסות למתן את השיפוע
למה כל הצעקות ? בסך הכל מדובר
למה כל הצעקות ? בסך הכל מדובר בגימיק לגבי כל המדים שתקנו ב10 שקל בבית מרקחת זה לא יהיה מקורי מהחברה זה לא יהיה משולב בקונסולה וזה לא יהיה מואר ..ויפה .. ברכב כמו פג''רו לא כל אביזר בא להיות תכלס שימושי זה לא סיקס אולי תסבירו במה כסאות עור עוזרים לעבירות ? או כיסא חשמלי עם זכרונות ? חוץ מזה שמד הטמפרטורה זה דבר מאוד מאוד מקובל ברכבים חדשים מאוד או ישנים יחסית ומהדגם המאובזר מד הגובה יכול להיות שימושי בחו''''ל ..אבל בארץ גימיק נחמד למה לא ..ומד השיפוע גם יכול להיות שימושי ..נגיד שהנהג עומד לעבור מעבר עם שיפוע מתגבר,מתקדם לאט והוא יודע שהמקסימום זה באזור ה40 ..ורואה מה המצב שלו ואם אפשר להמשיך או שמסוכן ... וחוץ מזה זה גם גימיק שיווקי נחמד .. אגב יש את זה במגנום המפואר(טנדר מוכר בצרכי מס לעבודה בלבד..כן בטח)ואיסוזו לא איחרו בתשובה ואצלהם הנתונים מוקרנים דיגיטלית על מן מסך שעולה מן המכשיר(שנראה אגב מאולתר על הקונסולה ..)בטנדר !! בכל מקרה גימיק נחמד מאוד