פורומים

- שטח 4x4

עלית מדרגת סלע ברכב נעול

08 בינואר 2001 ב 11:32 14 תגובות 459 צפיות מוני הגי''פאי
נראה לי שאנחנו מדברים הרבה על בעיות מכונאות טיולים שהיו ועוד, אבל אף פעם לא על בעיות עבירות מענינות שנתקלנו בהם. לכן אני היתי רוצה להתחיל בתאור בעיה מענינת. כאשר עולם למוחרקה מכוון צומת העמקים הדרך היא באופן כללי סבירה והחלק המענין הוא לקראת הסוף. יש שם מדרגת סלע בגובה 30 או 40 סנטים ואחריה חריץ עמוק. בתחילה ניסתי לעלות אותה באטיות הגלגלים הקדמים אלו אבל האחורים (הנעולים סרבו. ממש מתחת לסלע היה אזור בוצי שלא נתן לגלגלים מאחז. מאחר ופחדתי לאמץ את הצריות לא נתתי מכות גז. פשוט חזרתי לאחר מעט ואז בעזרת תנופה (קטנה מאוד כמובן) הצלחתי לעלות בקלות. אבל הביצה של הטרנספר השפשפה מעט בסלע. האם משהו רואה פיתרון אחר שלא היה דורש תנופה? אולי כן היתי צריך לתת מכות גז קלות או לחילופין להחליך לצמג שטח מלא 31 אינץ חדשים ?
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 08 בינואר 2001 ב 09:42

חשבת על נעילה קדמית?

חשבת על נעילה קדמית?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מוני הגי''פאי 08 בינואר 2001 ב 12:19

אני תמיד חושב על נעילה קידמית.

אני תמיד חושב על נעילה קידמית. הצרה היא שאם אני רוצה להמשיך לישון בבית קדאי גם לחשוב על התקציב. איזה תצורה לפי דעתך עדיפה צמגי שטח קטנים ומחורבנים עם שתי נעילות או ארבע צמגי שטח מלא גדולים וטובים עם נעילה מאחורה בלבד. הכוונה כמובן מה לשפר קודם אינ פעם חשבתי שעדיף קודם נעילות אבל אחרי שראתי את ההבדל בצמגים אצל אריק כבר התחלתי לפקפק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אריק2 08 בינואר 2001 ב 15:22

דבר נוסף, כאשר האיזור בוצי, או

דבר נוסף, כאשר האיזור בוצי, או דרדרת, כאשר אתה במהירות זחילה, לעיתים גם עם נעילה, אתה תרגיש בלי... משמע, כשאין אחיזה בשני צידי הסרן, הוא יחליק וזו אחת מן המיקרים בהם נעילה לא עוזרת (בוץ חלקלק) מעבר לזאת, אכן, אם היית נעול גם מלפנים, יכול מאד להיות שהיית עולה, מה גם שעם צמיגים טובים יכול מאד היה להיות שלא היית צריך נעילה מלפנים במקרה זה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. פרסום 08 בינואר 2001 ב 15:58

לדעתי, נעילה קדמית קודמת להחלפ

לדעתי, נעילה קדמית קודמת להחלפת צמיגים. אצלי היו שתי נעילות לפני שהחלפתי מצמיגי AT לMT וההבדלים בין נעילה אחורית לשתי נעילות הם שמיים וארץ ובין AT עתיקים לMT חדשים הרבה פחות דרמטיים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. פרסום 08 בינואר 2001 ב 16:21

מה גם שאם מדברים על בעיות תקצי

מה גם שאם מדברים על בעיות תקציביות, אז זה בכלל לא באותו סדר גודל. כאן מדובר על 1000 ש''''ח ובצמיגים מדובר על 2000 פלוס

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 08 בינואר 2001 ב 16:25

חוץ מזה, בוא נחשוב על פוליטיקה

חוץ מזה, בוא נחשוב על פוליטיקה פנימית של הבית ועל הוצאת תקציבים משר האוצר... על הנעילה אתה אומר לה: תשמעי, יש לי הזדמנות חד פעמית להביא משהו מחו''''ל וזה רק 1000 ש''''ח, בבקשה, בבקשה. היא נעתרת, בשאיפה, ואחרי כמה חודשים כשהצמיגים נגמרו לגמרי ומגיע הטסט אז הצמיגים נהפכים להוצאה הכרחית ואז באמת אין לה ברירה :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. מוני הגי''פאי 09 בינואר 2001 ב 07:14

נשמע מאוד מתוחכם. אני מבין שאת

נשמע מאוד מתוחכם. אני מבין שאתה מדבר מנסיון :) הבעיה היא שהשתמשתי בתירוץ של זה רק 1000 שח כאשר הבאתי את הנעילה האחורית ולא נראה לי שזה יעבוד עוד פעם :) אבל נראה אחרי הכול זו תקופת בחירות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. kuzi 09 בינואר 2001 ב 09:02

נעילה זה דבר מעולה אבל מסוכן

נעילה זה דבר מעולה אבל מסוכן כדי שתשתפר בנהיגת שטח תעלה את המדרגה ההיא בלי נעילה אלא עם צמיגים טובים. לא צריך 31 אינץ מספיק צמיג דו''''ש עליתי את מדרגה ההיא עם סוזוקי גימני. אמנם בניסיון שני אבל עליתי !

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אריק2 09 בינואר 2001 ב 09:06

מכיוון שלא ראיתי את העלייה, עד

מכיוון שלא ראיתי את העלייה, עדיין תיקח את מה שאני אומר בערבון כלשהו, אך חוששני שבמקרה בוצי ספציפי זה, גם אם היית נעול מקדימה, הגלגלים הקידמיים היו מסתובבים גם הם על ריק - צמיגים...היו עוזרים יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. פרסום 09 בינואר 2001 ב 09:15

מסוכן??? נעילות מאפשרות לך כמ

מסוכן??? נעילות מאפשרות לך כמעט תמיד לעשות הכול בזחילה ובשליטה מלאה על הרכב. הנהגים שנראים כשהם עוברים מכשול עם תנופה ועקב כך עלולים להביא את עצמם למצבים שהם לא התכוונו אליהם, בדרך כלל נוסעים על רכבים לא נעולים בשני הסרנים. לפני כמה חודשים יצא לי לנסוע על הCJ של מוני בהר חורשן שהיה אז ללא נעילות וזה כשאני רגיל לנסוע על הCJ כפול הנעילות שלי ופתאום חשבתי על זה שהרכב מכריח אותי לנהוג בצורה גרועה: להיכנס להצלבות בצורה מהירה ואגרסיבית, להגיע למדרגות בצורה ישרה במקום לתקל אותן באלכסון על מנת להרוויח בסיס גלגלים קטן יותר מעשית, בקיצור לנהוג רע לעצמך ולרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. פרסום 09 בינואר 2001 ב 09:17

אני מוכן לעשות איתך ניסיון, מו

אני מוכן לעשות איתך ניסיון, מוני, נרכיב את הצמיגים שלי על הרכב שלך ואת הצמיגים שלך על הרכב שלי או של נמרוד ותראה שיהיה לך קשה מאוד למצוא מצבים בהם יהיה לך יתרון עם צמיגי הבוץ החדשים יחסית לרכב כפול נעילות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. 4x4hotmail 09 בינואר 2001 ב 09:54

למה נעילה קדמית זה מסוכן?

למה נעילה קדמית זה מסוכן?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אריק2 09 בינואר 2001 ב 10:05

חנן, אני רוצה להוסיף דבר הנקרא

חנן, אני רוצה להוסיף דבר הנקרא ''חקר שוק'' לדעתי, עבור מוני (עד כמה שאני מכיר) עדיף קודם לחדש את צמיגיו וזאת לפי הנתונים האלו: 1. שיקול מס אחד והוא השיקול הבטיחותי, צמיגי שטח אף על פי שאינם בעלי אחיזת הכביש הטובה מכולם, אך עדיין יתנו לו יותר שקט ממה שהצמיגים היום נותנים לו, מה גם שצמיגי 31-10.5-15 אפילו יתנו לו גובה נוסף. 2. מוני אינו נוסע לטיולי עבירות קשים (גם אם הוא רוצה מאד, אין לו זמן כרגע...) זה בגדול...הרי בינינו, נעילה היא מוצר מותרות וצמיגים, אין מה להוסיף. מצד שני כאשר מדברים על נהיגת שטח ושטח טכני בעיקר (כיף לא נורמאלי) אין ספק, ולו הקל ביותר שנעילה קידמית ואחורית מקפיצים אותך קדימה עשרות מונים) ישנם מודלים כלכליים שנותנים לך אפשרויות שונות בהשקעה - אם אתה צריך לדוגמה קריט X, שהינו חיוני לך ועולה 2500ש''''ח, ויש לך הזדמנות לדחות את ההשקעה, ע''''י מוצר Y שאומנם עלותו הינה 1000 ש''''ח...מה עושים ? לדעתי, אומנם מוצר Y יפתור לך המון ממה שבא לפתור מוצר X, אבל את X תצטרך בכל מקרה (לפחות בטסט) אני הייתי משקיע במוצר X שהינו היקר מהשניים, ואז קופץ לי לענייני מותרות. ואם אני משליך את תאוריה זו על עצמי, הרי זו הסיבה ששקלתי לשים את אותו סרן אצלי מלפנים, וזאת על מנת לא להתחיל עם נעילות למיניהם, ולגלות לדוגמא שהסרן אינו חזק ואז להחליף אותו ואת הנעילה...(לפני שאתה מעיר לי על חוזקו, אני חייב לומר שאני לדוגמא רואה את הרכב שלי, בטווח הבינוני-ארוך, על צמיגי 33, ובנוסף אני מאמין שאהיה חייב לשחק עם יחסי ההעברה, ורק אז אתפנה ובשמחה !!! לנעילה הקידמית...או פשוט יותר יהיה להחזיק מלאי חלקי חילוף באוטו)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. מוני הגי''פאי 09 בינואר 2001 ב 10:56

אני רק רוצה להבהיר שהבעיה לא ה

אני רק רוצה להבהיר שהבעיה לא היתה לעלות את המדרגה ויותר מזה אני מאמין שהיתי יכול לעלות אותה עם הפרוזה. השאלה היא עם איזה טכניקה עדיף לעלות והאם נעילה קדמית היתה עוזרת יותר מגלגלים טובים לעלות את המדרגה לאט ובבקרה מבלי לשבור שם דבר. מבחנתי זהו מקרה פשוט לדוגמה שיכול ללמד על מצבים הרבה יותר בעיתים. כאשר נגשתי למדרגה הגעתי בכוונה לאט מאוד (מהירות הליכה איטית) וזאת כדי לבדוק אך ורק את פעולת הנעילה ולא את המומנט. המדרגה הזו היתה מענינת במיוחד בגלל שהיא היתה בשיפוע צד קטן שנבע מזה שאנשים הניחו אבנים בצד אחד כדי למתן את המדרגה. התהליך היה מאוד מענין. הגלגלים הקדמים עלו בקלות ואז כאשר הגלגלים האחורים הגיעו למדרגה הרכב לא הצליח למשוך עצמו למעלה. יתר על כן הוא התחיל להדרדר אחורה (כול עוד הגלגלים האחורים הסתובבו כמובן) מזה ניתן ללמוד מספר דברים: 1. הרכב לא עלה את המדרגהבגלל שכאשר הגלגלים האחורים ניסו לעלות הם איבדו אחיזה - כי הסלע הוא אנכי. הגלגלים הקדמים לא עזרו כלל בגלל שהם לא היו נעולים והסתובבו באויר. אני משוכנע שעם נעילה קדמית הרכב היה עולה ללא מומנט. 2. הודגם כאן בעיה מאוד מסוכנת הנובעת משימוש בנעילות. הרכב נתקע והגלגלים האחורים המשיכו להסתובב בגלל הנעילה. היות ולא יכלו להתקדם הם התחילו להחליק הצידה במורד השיפוע והרכב התחיל לתפוס שיפע צד. עם לא היתי מפסיק בזמן הרכב היא מגיע למצב מסוכן. זה קרה לי כבר מספר פעמים כאשר ניסיתי את הנעילות במצבים שונים. לכן עם נעילות נדרשת שליטה קפדנית בגז. מובן שבמקרה שלי הפתרון היה פשוט מומנט. באתי במעט תנופה אשר לחצה את הגלגלים האחורים לסלע סיפקה אחיזה ואז הרכב עלה. אולם שיטה זו אינה מספיק מבוקרת לטעמי. במקרה פרטי זה אני באמת חושב שנעילה קדמית היתה יותר עזרת מגלגלים.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול