מכון רישוי ל 4X4
ממה שאני יודע הבעייה היא לא במכונה של בדיקת בלמים (שמסובבת את הגלגלים בעצמה) אלא הבעייה היא במכונות לבדיקת עשן או בדיקת מאמץ הדורשות מהמנוע להניע את הגלגלים והבעייה מתייחסת רק לרכבים שהם 4X4 קבוע (גם על הכביש). מקור הבעייה: רכב שהוא 4X4 קבוע עולה על מכונה שמסובבת רק זוג גלגלים (בסרן אחד). הנהג נותן גז כאשר זוג גלגלים על הקרקע וזוג גלגלים על המכונה. הדיפרנציאל המרכזי (ראו כתבה על דיפרנציאל) עובד קשה מאוד כאשר הוא מפנה את כול המהירות של המנוע לזוג הגלגלים שעל המכונה - וכך נגרם לו נזק. לכן: אין לבצע בדיקת מאמץ או עשן לרכב שהוא 4X4 קבוע על מכונה שלא מריצה את ארבעת הגלגלים גם יחד.
תמהתני...
בדיקת בלמים: ביררתי לגבי רכבי סובארו במחלקת השירות של היבואן. למרות שזה לא בריא עקרונית זה סביר בגלל הזמן הקצר של הבדיקה (שניות ספורות). בדיקת עשן: הכוונה לבדיקת גזים? אם כן, אז לא ברור לי מדוע הבדיקה דורשת מהמנוע להניע את הגלגלים וגם לא זכור לי שזה כך. אם לא, אז דומני שבדיקה כזו לא כלולה ברישוי שנתי של רכב פרטי. בדיקת מאמץ: לא זכור לי שבדיקה כזו כלולה ברישוי שנתי של רכב פרטי.
בדיקת עשן/גזים לרכב דיזל
איסור בדיקת בלמים לרכבי AWD
איסור בדיקת בלמים לרכבי AWD
אני לא בטוח - אבל שוה לשאות מומחה לעניין
לעניות דעתי אין בעיה לבדוק בלמים לרכב AWD שכן המכונה מסובבת את הגלגלים ולא המנוע ושאר מערכות ההניע (הדיפרנציאלים) שיכולים להינזק.
בדיקת גזים (עשן) היא הבעייתית (ולכן מבצעים אותה ללא תנועה)