בשטח סלעי, כמו גם ברוב השטחים
בשטח סלעי, כמו גם ברוב השטחים הבוציים, העדיפות היא לצמיגים צרים וחזקים (בטן עמידה)
אני לא בטוח אבל אולי אפשר ללמו
אני לא בטוח אבל אולי אפשר ללמוד משהו מהצמיגים של החמישיה. יש להם צמיגים מאד צרים ואני חושב שזה בא אחרי מחקר רציני של צרכי הצבא האמריקאי.
אריק תרשה לי לתקן אותך ולפרט מ
אריק תרשה לי לתקן אותך ולפרט מעט יותר מאחר ובעית הצמגים מטרידה אותי לא מעט. ראשית באשר לקוטר - כמה שיותר גדול יותר טוב.ניתן להתגבר על מכשולים יותר גדולים והרכב יותר מוגבה. הבעיה שכאשר מגדלים צמגים חיבים גם לשפר את הרכב בהרבה תחומים אחרים - וזה יכול לעלות הרבה כסף. אשר לרוחב ואופי הסוליה של הצמיג. כאן העסק מתחיל להסתבך והוא תלוי בהרבה מאוד גורמים. צמיג רחב טוב ברוב המקרים בשטח סלעי בוץ עמוק או חול עמוק בסלע הוא נותן יותר אחיזה לצמגים בבוץ עמוק ולחול הוא ניתן יכולת ציפה מעל החומר הרך. מתי טוב צמיג צר - כאשר קימת בבוץ או חול לא עמוקים. השיכבה הקשה מחקה כמה סנטים מתחת לבוץ וצריך להגיע אליה. הצמיג הצר טוב בהתחברות והוא יכול להגיע לשם בקלות. אופי הצמיג - אתיחס לשנים דוש או AT ושטח מלא או MT יתרון הדוש שהוא נותן אחיזת כביש טובה רעש קטו חסרונו בשטח הוא ניסתם מהר מאוד. כמו כן בחול עמוק הוא טוב כי הוא לא מתחפר כמו ה - MT יתרון ה - MT בשטח. לא ניסתם אוחז טוב. חיסרון הוא התנהגות כביש גרועה הוא גם מרעיש מוד אני עם הגיפ שלי במהירות 80 בקושי יכול לנהל שיחה ללא צעקות. בחול יש לו בעיה של התחפרות אך ניתן להתגבר על ידי הורדת לחצים. זהו סיכום קצר בנוגע לגלגלים אם תרצה מאמר מפורט פנה לאתר של ברקאי (אף על פי שהמאמר שם קצת מבולבל הוא מאוד מפורט) כל אחד יבחר את הצמיג המתאים לו בהתאם לאופי הנסיעה שלו וכיסו.
ולא צריך לקחת דוגמה מהחמשיה. ל
ולא צריך לקחת דוגמה מהחמשיה. להם היה צרכים משלהם עם מנוע חלש. צמגים רחבים דורשים מנוע חזק. אם תסתכל באתרים אמרקאים תראה הרבה CJ5 ו CJ7 מאובזרים אם צמגי 33 ו 35 רחבים מאוד. מה שלא היה להם במקור.
אם ככה אז זה מתאים גם לי כי גם
אם ככה אז זה מתאים גם לי כי גם הסמוראי עם מנוע חלש.
כשאמרו ''חלש'' לא נתכוונו לממש
כשאמרו ''חלש'' לא נתכוונו לממש ממש ''חלש'' (אם אתה מבין למה אני מתכוון) :-)
לי יש צמיגים 205 כרגע ואני ראי
לי יש צמיגים 205 כרגע ואני ראיתי את השכן גרשון עם הג''יפ השנוי במחלוקת שלו CJ4 או 5 והצמיגים שלו יותר צרים וזה הצמיגים כמו של חמישיה.
כאשר אתה מגיע לגיפים אתה תמיד
כאשר אתה מגיע לגיפים אתה תמיד צריך לזכור שיש להם הסטוריה. הגיפ נולד לפני שישים שנה ולכל דור היו אילוצים משלו. גיפ ווליס MB הראשון יוצר ב 41 על פי התקן של צבא ארצות הברית לכן הוא נמוך מאוד וקטן (הצבא רצה רכב עם צדודית נמוכה שיוכל לסחוב ארבע אנשים ל 400 קילומטר) הגלגלים שלו היו צרים כי זה היה האופנה אז (ונראה לי שהיתה מגבלת יצור) הגיפים הלכו וגדלו עם השנים וגם רוחב הצמגים גדל הרנגלר של היום יכול לבוא מבית החרושת עם צמגים רחבים 31 אינץ. לא נראה לי שגרשון השכן שמר על הצמגים המקורים אלא החליף למה שידו משיגה אגב הקרטריונים לצמגים רחבים הם לא בהכרח צמגים מנוע גדול אפשר לפצות עם תמסורת יותר איטית. האוטו לא יסע מאה אבל יוכל להזיז 31 אינץ אני ראיתי באתר אחד שסם על הזוקי שלו 31 אינץ והחליף את התמסורת לאיטית מאוד כך שהעסק עבד והמנוע הזיז את הגלגלים. אבל אז כמובן צריך לחשוב על הסרנים המסכנים שישברו תחת הלחץ הגבהות ושלא לשכוח החוק. ויש עוד הרבה גורמים אחרים אבל הזמן דוחק. יש רכבים שהם לא מוגבלים כמו הזוק כמו לדוגמה הגיפ שם אפשר להחליף ל 33 אינץ מבלי לשנות את כל מערכת ההנע. זו הסיבה שמי שחידק השטח באמת נכנס לא למוח ועיוות לו שם כמה צלבים, קונה גיפ.