בוקר טוב מוני, בדנה 300 זה פש
בוקר טוב מוני, בדנה 300 זה פשוט יחסית, כי יש שני מוטות נפרדים שיוצאים החוצה, והידית היחידה דוחפת את שניהם במקביל. צריך לבנות תושבת תחליפית שיש בה צירים לשתי ידיות, וזהו בעצם, אין צורך לשנות שום דבר בפנים (אם כי נטען שיש צורך לההרחיב את החריצים במוטות הדחיף כי יש נטייה מוגברת לקפוץ ממצבים כאשר שתי המוטות לא תומכים זה בזה). קיט כזה כולל שתי ידיות עולה 125$ וההתקנה כאמור חיצונית ופשוטה. חנן ואני מתכוונים באיזשהו שלב לעשות סידור כזה, מתוצרת עצמית. אם וכאשר, נשמח לשותפים לטובת הוזלת עלויות. בטרנספרים אחרים זה לא כל כך פשוט, בNP231 של סופה זה דורש כניסה לתוך הטרנספר וגם הקיט יותר יקר באופן משמעותי. לגבי הנחיצות של שינוי כזה? בפורום המרכז הישראלי לסיור יש דיון לגבי נסיעה בהנעה אחורית בLOW, אמנם לגבי רכבים אחרים. בCJ אין לנו שום בעייה לסוע במצב כזה, ע''''י ניתוק הטבורים ידנית, ואני מנצל את האפשרות באופן קבוע. כמובן שהסיבה העיקרית היא הנעילה הקדמית. בטיול שאינו בוץ אני נוסע כמעט כל הזמן בLOW ולוקרים פתוחים, וסוגר לוקרים רק כאשר יש מכשולים שמחיבים זאת. בטיול שאינו על שבילים מהודקים מהירות הנסיעה גם כך לא גבוהה, וארבעת ההילוכים הצפופים מכסים יותר טוב את טווח המהירות המוגבל הזה - נניח עד 40 או 50 קמ''''ש .
נמרוד זו סיבה טובה מאוד לנחיצו
נמרוד זו סיבה טובה מאוד לנחיצות מתקן כזה הרבה פעמים אני רוצה לנסוע ב -LOW אבל אין לי שום חשק שברגע שאני אצתרך (לרוב במקום בוצי) אני אצתרך לרדת ולנעול לוקרים. סיבה נוספת טובה היא היכולת להניע רק את הקדמים במצב סטטי כאשר התחת מתחיל להחליק הצידה רצוי שרק הקדמים יסתובבו. אם תרצו לעשות סידור כזה אי פעם אשמח להצתרף. רעיון נוסף ליצור משותף הוא מחזיקי השקלים מקדימה ואחורה. אצלי אחד נשבר. אומנם ריתכתי אותו בצורה מחוזקת אבל אשמח לקבל אחד כזה משופר כמו שרק מכונת הליזר במפעל שלך יכולה לחתוך
מוני: א. לא ניתן לנתק את ההנע
מוני: א. לא ניתן לנתק את ההנעה האחורית בטרנספר D300. ניתן רק לשלב/לנתק את הקדמית. ב. לגבי תושבות השאקלים - היצור לא טריויאלי כמו השאקלים עצמם. פתרון טוב מאד שניר ל. כבר הציע כאן בפורום הוא לחתוך תושבת כזאת מעלה ראשי של קפיץ. זה חזק הרבה יותר וניתן לחתוך באורך הרצוי וכך למקם את התושבת קדימה יותר במידה ויש צורך. אצלי התושבות הן כאלו, ומוסטות קדימה בשל הקפיצים הארוכים. העלות מינימלית, צריך לחטט בזבל של אחד ממתקני הקפיצים, ובאותה הזדמנות לבקש ממנו גם שיחתוך ויעשה לך את החורים.
נמרוד גם אני חשבתי כמוך שלא ני
נמרוד גם אני חשבתי כמוך שלא ניתן לנתק את ההנעה האחורית. אבל אז במודעה של אחד האתרים לפרסום המוצר של הידית הכפולה נאמר שם במפורס שניתן לנתק את האחורית. Twin stick shifter for 80-86 CJ Dana 300 transfer case allows you to shift front and rear axles, high and low range independently. Rear wheel drive low range and front wheel drive only. Replaces stock shifter, easy installation adjusts for different length transmissions. A necessity for the serious rockcrawler. Boot sold separately. אחרי שקראתי את זה כבר לא היתי כל כך בטוח. לכן לא התעצלתי והלכתי לצילטון לראות את המבנה המכני של D300 התברר שיש שם שני טבעות קלץ שהמזלגות מזיזות האחת שולטת על ההנע הקדמי והאחת על האחורי. לשני הקלצים יש מצב של נמוך גבוהה וניוטרל אם אתה מזיז כל אחד בנפרד אתה יכול לבחור איזה דפרנציל יהיה בניוטרל אם תחשוב על זה די הגיוני הרי בידית האחת יש מצב ניוטרל שבו שני הסרנים לא מונעים. לסיכום עם שתי ידיות אתה יכול לשלוט בהנעה של כל אחד מהסרנים בנפרד. אתה אפילו יכול ליצור מצבים אבסורדים בהם האחורי בגבוה והקדמי בנמוך או ההפך איפה צריך דבר כזה אין לי מושג אבל זה אפשרי. אגב צירפתי תמונה של המוצר
מוני יופי של קישור. אני בניגו
מוני יופי של קישור. אני בניגוד אליך כן התעצלתי והסתמכתי על הזכרון, ולכן כתבתי דברים לא נכונים בעליל. למזלי החרפה לא תשרוד יותר מיום יומיים בפורום של שץ...
אף על פי שלי יש את הNP231, אני
אף על פי שלי יש את הNP231, אני כן קראתי ואני אזכור ואזכיר !!!