אם כבר אז אני גם בררתי גם לג
אם כבר אז אני גם בררתי גם לגבי החלפת גיר לאוטומטי
אופיר שלום, במקרה אני יכול לד
אופיר שלום, במקרה אני יכול לדבר מנסיון אישי. אני החלפתי מנוע בסמוראי לפני כשלוש שנים, במוסך שבתאי שמר במפרץ עליו אתה מדבר. העבודה היתה לשביעות רצוני המלאה. במהלך השנתיים שהחזקתי את סמי לאחר החלפת המנוע לא היו לי שום בעיות משום סוג שקשורות למנוע או לרכיבים מסביבו. אני מדבר על אמינות של מאה אחוז, לא היה בוקר אחד שהאוטו לא הניע מייד, המנוע לא אכל טיפת שמן בין החלפות סדירות במשך כ 30000 קילומטר שנסעתי איתו. המנוע הוא אכן זהה למנוע סוויפט, למעט חלקים חיצוניים כמו קרטר שמן, כיסויים, מערכות יניקה ופליטה וכו. שהמוסך מעביר מהמנוע שלך. המנוע שהרכיבו לי הגיע מפירוק ביפאן, עד כמה שהבנתי. קיבלתי אחריות ל5000 קילומטר או שלושה חודשים, שכאמור לא נזקקתי לה. כמו כן קיבלתי ניירות מסודרים ולא הייתה בעייה לשנות את מספר המנוע בטסט. שורה תחתונה קיבלתי שירות טוב במוסך שבתאי שמר. המחירים עד כמה שאני זוכר, וזה היה לפני שלוש שנים, היו כ3000 למנוע עצמו ועוד 2000 בערך עבודה וכל מיני מסביב. יתכן מאד שכדאי יהיה להחליף גם קלאץ'' בהזדמנות, אז תוסיף לחשבון. אני לא יודע מה המחירים היום, ובסך הכל המוסך הזה לא זול, אבל מבחינת מקצועיות ואמינות לא היו לי בעיות איתם.
כן אופיר, גם אני הייתי מופתע ב
כן אופיר, גם אני הייתי מופתע בתחילה אבל המנוע של הסמוראי הוא למעשה מנוע של סויפט. כמו שהמנוע של הדייטסו פרוזה הוא למעשה מנוע של אפלאוז 1600. כמובן שנעשו במנוע שינויים קלים, כמו הזזה פיזית של מספר מכלולים, אבל למעשה זה אותו מנוע. נסה למצוא מנוע של סויפט משופץ + מוסכניק שיודע לעשות את ההתאמות הנדרשות ובסה''כ תכין 2500 עד3500 ש''''ח. בהצלחה, עופר.
המממממ..... החלפת גיר לאוטומט
המממממ..... החלפת גיר לאוטומט???? זה אפשרי???? נשמע מעניין....
לפני כחודשיים בערך ערכתי מספר
לפני כחודשיים בערך ערכתי מספר ברורים במוסך שמר ובני אמר דברים דומים למה שנאמר כאן בפורום. מנוע של סוזוקי סוויפט 1300. מפרוק מהמזרח יפן או משהו דומה ועוד שאלתי אותו על גיר אוטומטי של סוויפט. אז ככה התשובה שלו מתחלקת לשני חלקים: 1. אפשר לעשות הכל ובטח להכניס גיר של סוויפט 2. למה לי לעשות דבר טיפשי כזה. אוטו שטח אמיתי לא בא עם גיר אוטומטי. אבל אני רוצה להכניס נימה אישית. בתור רכב קל מאד ובתור רכב שרוב חייו נוסע על הכביש (לפחות אצלי) אני חושב שהאיכות חיים שבאה עם גיר אוטומטי גוברת על החוסר יעילות שלו כבולם בירידות תלולות או צריכת דלק קצת יותר גדולה. כמובן כל זה בתנאי שמתכוונים להמשיך להחזיק באוטו הנ''''ל כמה שנים לפחות !!!!!!! מה אתם חושבים ??
עם כל הכבוד לגיר האוטומטי, אתה
עם כל הכבוד לגיר האוטומטי, אתה בטוח שגיר של סוויפט יתאים לסמוראי מבחינת העומס על המכלולים? ברכב שטח מופעלים כוחות מומנט הרבה יותר גבוהים על המכלולים מאשר במכוני רגילה. לגבי החלפת מנוע למנוע של סוויפט - ניתן בהחלט. צריך לשים לב - יש שני סוגי מנועים של סוויפט שמתאימים לסמוראי - אחד עם 64 כ''''ס ואחד עם 70 כ''''ס, ויש ביניהם הבדל משמעותי, מומלץ ללכת על החזק יותר (נדמה לי שהוא שייך לסוויפט משנה מאוחרת יותר, אני לא בטוח).
בדיקה
"