אהלן אמיר עלית כאן על בעיה
אהלן אמיר עלית כאן על בעיה כואבת. אנחנו הרי מטיילים יחד וכל פעם יש את הסיפור מחדש. האמת שיש המון מסלולים יפים, הבעיה שאלו שהם בקרבת הבית מטויילים מאד והרחוקים שבהם דורשים שעות נסיעה ארוכות מאד שלא לדבר על העלויות לאלו מבינינו שרכובים על רכבי בנזין... בצער רב, נותרה אפשרות שרבים מממשים אותה למרות שהיא שלילית במהותה ואלו הם טיולי הבר, טיול שלא בשבילים מסומנים, כמו אלו שמתבצעים מדי פעם בנחל דימונה ואז מתפתח פה דיון לוהט בענין. לא נראה לי שיש פתרון חד משמעי פה...
נסה את הכרמל ואזור רמות מנשה
נסה את הכרמל ואזור רמות מנשה חוץ מאזור חורשן יש אזורי טיול נפלאים ברמת מנשה הכרמל מלא בשבלי יער קסומים נסה את איזור הגלבוע ועמק חרוד אזור מקסים בעונה זו. ןעל תשכח את רמת סירין אומנם קרובה לנחל תבור אבל לא ממש מטוילת. הגליל התחתון והעליון מלא במסלולים מענינם עם אנשים עוד יותר מענינים. אזור רמת הגולן הבקעה - אני אשית יכול להמליץ לך על מספר מסלולים נפלאים שעשיתי שם פשוט נפלא. הדבר המענין במסלולי שטח שהם אף פעם לא משעממים. יש מסלולים שעשתי ארבע או חמש פעמים וכל פעם הם קצת שונים - פעם בחורף פעם בקיץ ובאביב. בתור עצה ראשונית קנה סט מפות ואם אתה שונא להתברבר גם GPS מצא אזור שנראה מענין על המפה ופשוט סע אליו. אל תצפה לכלום ותמצא עושר של נוף ויופי. זאת חווית 4 על 4 אמיתית. אגב מומלץ מאוד בטיולים מסוג זה לנסוע לפחות עם עוד גיפ אף על פי שאני עשיתי הרבה מאוד מסלולים לבד. אם תרצה עצה למסלול אתה מוזמן להתקשר אלי
ודרך אגב כמובן שאל תראה בהצעה
ודרך אגב כמובן שאל תראה בהצעה שלי המלצה לפתוח קולסים חדשים. בכל השנים שאי טילתי אינ יכול להגיד בלב שלם שמעולם לא נסעתי בשביל שלא היה שם כבר, קרי אף פעם לא עשיתי בעצמי קוליס חדש. האמת שלא היה צורך תמיד היה בנמצא שביל שעברו בו כבר רבים וטובים לפני. כמו כן מעולם לא לכלכתי ויותר מזה הצאתי לכלוך של אחרים מהשטח ארצנו אינה גדולה ואין שום צורך לפתוח שבלים חדשים נוספים על אלו הקימים. כמו כן תמיד נשמעתי לפקחי החברה אף על פי שאני חיב לצין שזה לא תמיד היה הגיוני. להתראות בשטח - מוני
אמיר,,,,,,,,,,, יש מסלולי טיו
אמיר,,,,,,,,,,, יש מסלולי טיול רבים רבים,, אם לא ''''מקמץ'''' על קצת דלק...ומוכן לנסוע מעבר ל - ''''באר שבע'''' רק תגיד....
שאלה קטנה להבהרה????? ישן בשט
שאלה קטנה להבהרה????? ישן בשטח??? ניווט יודע????
ישןרק במלון מליון כוכבים בשמיי
ישןרק במלון מליון כוכבים בשמיים (אוהל) מנווט די בסדר - ויודע להקשיב ל- GPS לא מתקמצן מאוד על דלק (סמוראי) אוהב מאוד דרומה. קדימה השמשוני, תתחיל לשפוך הצעות...
תתחיל לרשום !!!!! תשאיר את הא
תתחיל לרשום !!!!! תשאיר את האוהל בבית--לא רואים את הכוכבים... ועכשיו ברצינות : הצעה ראשונה..מתחילים בכביש כלא נפחא - מחנה רמון< יורדים מהכביש לנחל עבדת לכיוון דרום מערב...יש באזור הרבה בורות מים נבאטיים גדולים...חפש מצא ותהנה,, ממשיכים דרום מערב (כללית) לכיוון באר חפיר...סע במסלול הארוך יותרשמושך טיפה דרומה,,ואז לכיוון הבאר...משם ממשיכים לכיוון מערב על הציר השחור..כ - 5 ק''''מ ואז שתי אפשרויות..האחת לחתוך צפונה לכיוון שיבטה ולחזור דרך הדיונות . השניה לחתוך לכיון ''''עזוז'''' לקנות גבינה ואז להמשיך צפונה על פי החשק. עד כאן היה מהראש...עם מעוניין בנ.צ. יותר מדוייקים.....תומר ואשתדל לספק... המשך יגיע...
בדיקה
"
רעיון נוסף...... שדה בוקר...מ
רעיון נוסף...... שדה בוקר...מעלה צין..עד גשר הרכבת הגדול....לאחר שני קילומטר לערך ..שמאלה לעין אום טינה....ועכשיו....מימין למעיין..ישנה דרך אשר לאחר כ - 100 מטר נראת שעולה על גיבעונת וכאילו מסתיימת...תעלה בזהירות (בקצה העלייה לעצור מייד ולשבור ההגה שמאלה)ולהמשיך בזהירות..הדרך ממשיכה בתוך וליד הואדי עוד כ - 2.5 ק''''מ ובסוף הדרך מגיעים לגב מים גדול...חובה!!! לטפס ולראות מקרוב.. חוזרים באותה הדרך עד הציר הראשי של המפעלים (נקודת הכניסה)..להמשיך מזרחה לנוע על הצד המזרחי של הציר עד שעולים על דרך המשאיות הגדולות. כאן טיפה עבודה!!! לאתר את הכניסה לכיוון נחל ''''שרף''''...תחילת הדרך מחורבנת ,לא קשה,...שמגיעים למסילת הברזל..ניתן לעבור מתחת למסילה במעביר המים...ב ז ה י ר ו ת!!!...ממשיכים בנחל עד שלא ניתן יותר להתקדם...ואז...יאללה על הרגלים פנימה למעוק של הנחל...שווה את המאמץ... ליציאה....חוזרים טיפה חזרה...ותראה ציר משאיות חדש עולה מזרחה עד שיא הרכס..בקצה הדרך יש מחצבה בפינה הצפון מזרחית שלה התחברות לציר המטווחים של נחל חצבה...לנוע עליו צפונה..אחרי הירידה החזקה...שוב שתי אפשרויות...האחת להמשיך בנחל ימינה = מזרחה לאחר כ 300 מ'' הדרך מטפסת על הרכס המזרחי וניתן לחתוך עד תחנת דלק חצבה...האפשרות השנייה מייד לאחר הירידה החזקה יש פניה שמאלה ועלייה....הדרך הזאת תוביל אותך עד הכביש שמחבר את כביש הערבה למעלה העקרבים...... נסיעה טובה... במידה ולא מספיק...אני מוכן להמשיך....תנצל כל עוד הזיכרון שלי עובד!!!!
נדב!!!!!!!!! כבד את אביך (טוב
נדב!!!!!!!!! כבד את אביך (טוב גם את אימך) למען נמשיך להובילך בשבילים הניסתרים!!!!!!!!!!
ח ש ו ב ב י ו ת ר !!!!!!!!!!
ח ש ו ב ב י ו ת ר !!!!!!!!!! חלק מהצירים הם שיטחי אש!!!!! כל אחד נוסע על אחריותו!!!!! נקודות לינה מומלצות......... זה כבר סוד משפחתי...
נווו תפסת אותי במצב רוח טוב!
נווו תפסת אותי במצב רוח טוב!!!!! מ ת ח י ל י ם,,,,,, כביש מצפה אילת - נחל פאראן!!! נכנסים בנחל פאראן ימינה - מערבה - לכיוון בארות עדה (האזור סגור כרגע)..ביקור בקניון עדה..במידה ולא הייתה...ממשיכים בציר המטווחים לכיווןדרום מערב....ועכשיו....מייד לאחר השורה של התותחים...יש פניה ימינה דרך שיורדת לערוץ נחל פאראן...תחילת הדרך זרועה בחלקי מתכת...סע בזהירות...שהגעת לנחל..פניה ימינה לוקחת אותך לחלק הקשה של נחל פארן וחזרה עד הר צוריעז...זה להזדמנות אחרת....פונים שמאלה ונוסעים בערוץ הפאראן עד שפוגשים את הדרך (לשמור לא להתברבר!!), הדרך שמובילה לחלק הדרומי של הר כרכום...נוסעים עליה עד הפניה ימינה...זהו הציר העובר למרגלות הכרכום בצידו המזרחי....ממשיכים עד שיורדים לנחל כרכום...ירידה נחמדה...פונים שמאלה = צפון מערב...ממשיכים עוד כ - קילומטר..ואז הדרך מטפסת ימינה אל גב הרכס.....לאאאא לאאא עולים עליה...נכנסים לערוץ מימין לה....זוהי הדרך שמובילה אותך עד נחל ערוד...בנחל ערוד ממשיכים צפונה עד בארות עודד...ומישפ או דרך נחל נקרות מזרחה לכביש מצפה אילת...או ממשיכים בערוץ הערוד עד מעלה ערוד ובורות לוץ. זהו כיוון כללי של המסלול ..יש הרבה פינות חמד בדרך ששוות ביקור.. המלצות בהתאם לרצונך... ל ה מ ש י ך?????????
מורנו ורבנו השמשוני יפה נאמת
מורנו ורבנו השמשוני יפה נאמת !!! עוד- עוד -עוד אני מבטיח לשלוח עדכונים מה מצב השטחים הנ''''ל.... נ.ב. נשמח אם תרצה להצטרף ! תה מרמיה עליי. אמיר נ.ב. שץ - אולי כדאי לשקול לפתוח מדור נוסף??
אמיר, מדריך ברקאי דרום, כבר י
אמיר, מדריך ברקאי דרום, כבר יש לך?
למרות שהמסלולים בספר, בבחינת '
למרות שהמסלולים בספר, בבחינת ''מתויירים'', המסלולים מתפרסים על פני כל הנגב, וישנם מספר מסלולים שלא נראה לי שתמצא בהם שותפים (לא רצויים).
אמיר, אני מקווה שאתה מארגן לנו
אמיר, אני מקווה שאתה מארגן לנו לעוד שבועיים משהו מעניין, והפעם (אי''''ה) תה המרמיה עלי. אגב, איפה שאני נמצא עכשיו, ישנם מסלולי בוץ, והרבה !
אמיר מה קורה? יש לי את הספר '
אמיר מה קורה? יש לי את הספר ''''לדרך ב- 4X4'''' של נילי גרייצר עם 50 מסלולי שטח, אם אתה מעוניין לראות אותו רק תגיד. אני מקווה שתארגן עוד טיולים יפים לפחות כמו שהיה בשבת. בסוף גם אני אלמד... בברכת: ''''תנו לסמוראי להוביל !'''' אייל.
הדואר האלקטרוני שלי הוא: ches
הדואר האלקטרוני שלי הוא: [email protected]
אמיר.....בוקר טוב,,,,,,,,,,,,,
אמיר.....בוקר טוב,,,,,,,,,,,,, למדת את הצירים בעל פה????? תרשום לעצמך בקשה צנועה..... כאשר תהייה באזור נחל צניפים - נחל גריזי....באזור בורות גריזי..(נ.צ. 142.500 - 93.200) ישנו עץ תמר קטנטן...תשמור בעבורו ג''ריקן מים...ותשקה אותו...אולי בסוף לאחר הרבה הרבה שנים יתחיל לצמוח לגובה.... תודה.. ושאתה יוצא לאזור...תודיע...אולי אגיע לכוס התה המובטחת.....