פורומים

- שטח 4x4

טכניקות הנעת CJ8

21 בינואר 2001 ב 09:53 10 תגובות 691 צפיות מוני הגי''פאי
כידוע לפני זמן מה נתקלתי בבעיות התנעה של הגיפ לאחר שהוא עמד זמן מה (שבוע וחצי) ללא הנעה כרגיל לא התעצלתי ונגשתי לחקור את הבעיה. ראשית ניקיתי פלגים (התעצלתי כאשר קניתי את הגיפ ואכן נראה כאלו לא ניקו אותם שנים אחדות. לאחר מכן בדקתי וסידרתי את קבלי ההצתה בצורה מסודרת לא ניקיתי את הדיסטרביוטור כי פשוט לא היה לי זמן (התנוקת אתם יודעים) לאחר מכן ההנעה היתה סבירה אבל נראה לי שהיה כאן משהו יותר מסתם לכלוך פלגים. לא התעצלתי וניגשתי לצילטון לבדוק את הענין קרי מהו מבנה הקרבורטור מתברר שיש מנגנון מיוחד שמיועד אך ורק להצתה כאשר הרכב קר במצב זה הצוק האוטומטי משוך עד הסוף. ישנה מין פחית אשר מתחברת אל הצוק ואל פחית בקרת האויר בקרבורטור. אם הנהג לוחץ על דושת הגז ועוזב בקרת האויר תשאר גבוה ותאפשר זרימת אוויר מהירה שתכניס הרבה דלק ותקל על ההתנעה. ההסבר הוא מבולבל אבל זה בגלל שצריך תרשים שיתאר את המנגנון (תמונה אחת שווה אלף מלים) ולי אין סורק. בכל אופן התכלס של הענין הוא שאם הקרבורטור תקין והוא בעל צוק אוטומטי ללא כל מני שבצורים מה שצריך לעשות כדי להניע מנוע קר הוא: 1. ללחוץ לאט על דוושת הגז עד כדי חצי דוושה. פעולה זו תאפשר את פעולת המנגנון. 2. להניע. הרכב יונע מיד ויעלה לטורים גבוהים. אפשר לכוונן את גובה הטורים במצב זה. אם הם נמוכים מדי יתכן ומשהו שיחק לכם במנגנון. כדאי לבדוק את זה כי אז המנגנון לא יעבוד טוב. 3. אחרי מספר שניות לחצו בעדינות שוב על הדושה ועזבו. הטורים יהיו גבוהים אבל לא כמו קודם. 4. סעו לשלום. תוך שמירה על טורים נמוכים כל עוד המנוע קר כדי לשמור עליו. המנגנון עצמו הוא פשוט וטוב. הצרה היא עם הצוק האוטומטי. בגלל שהוא עובד על חימום של סליל ולא ממש בודק חום מנוע יתכנו מצבים מצחקים. כמו לדוגמה אני התנעתי ונסעתי בירידה. המנוע לא התחמם (כי הוא רק עבד בסרק) הסליל של הצוק התחמם ופתח לי את הצוק. כאשר הגעתי לתחנת הדלק וכיביתי מנוע לתדלוק, כאשר נסיתי להניע - לא הלך, פשוט הצוק היה פתוח אבל המנוע קר. מסקנה חכו עד שהמנוע באמת יתחמם לפני שאתם מכבים. או וזה עדיף התקנו צוק ידני או יותר טוב החלפו את הקרבורטור BBD המחורבן של CJ8-6 הוא פשוט מתוכנן לא טוב. וזה לא רק אני אומר אלא וותקי הגפאים ששנים סבלו מהצרות שהקרבורטור הזה עושה.
הוספת תגובה
  • 1. יוסי שנהב 21 בינואר 2001 ב 11:15

אהלן מוני. שמעתי שהחלפת הקרבו

אהלן מוני. שמעתי שהחלפת הקרבורטור עוזרת גם לבעיה של מנוע כבה בעיות. אז... אולי משהו לגיד לנו איזה קרבורטור פותר את הבעיות האלו? (בעצם ללא החלפה של הצ''וק האוטומטי לידני לא תפתר הבעיה של הכבות המנוע הכניסה השלוליות אז צריך גם להחליף קרבורטור וגם לבטל צ''וק אוטומטי).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. יוסי שנהב 21 בינואר 2001 ב 11:16

בעיות (בשורה הראשונה) = בעליות

בעיות (בשורה הראשונה) = בעליות

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ניר ל 21 בינואר 2001 ב 11:24

אם כבר מחליפים קרבורטור אז למה

אם כבר מחליפים קרבורטור אז למה לא להחליף את כל הראש , לראש של סופה כולל מערכת הזרקת הדלק ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוסי שנהב 21 בינואר 2001 ב 11:29

כי זה עולה בין 5K ל-10K ש''ח )

כי זה עולה בין 5K ל-10K ש''ח )-:

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. יוסי שנהב 21 בינואר 2001 ב 11:30

וקרב'' + צ''וק ידני בבניה עצמי

וקרב'' + צ''וק ידני בבניה עצמית לא מגיע לחצי סכום כזה (לעניות דאתי)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. מוני הגי''פאי 21 בינואר 2001 ב 12:20

אני אישית לא היתי הולך על מערכ

אני אישית לא היתי הולך על מערכת הזרקת דלק אומנם היתרונות שלה רבים : חיסכון בדלק ביצועים יותר טובים אין בעיות הדלקה או צוקים סרבנים. והחשוב מכול אין בעיות בעליות חדות אבל החסרונות שלה שאם היא התקלקלת בשדה אין סיכוי לתקן אותה והזרקת דלק היא בהחלט מערכת מסובכת. אם אתה רוצה לתקן אותה בבית גם אז תצתרך מומחיות והרבה מכשרים יקרים ספצפים למטרה זו. חלקי חילוך גם הם יקרים מאוד. לעומת זאת קרבורטור הוא פשוט עם חלקים זולים. אין כמעט בעיה בקרבורטור שלה תוכל לתקן לבד בשדה עם כמה מכשרים פשוטים. הבעיה היא לא בכל הקרבורטורים אלא רק בקרבורטור BBD הזה. אים היתה לי הזדמנות היתי מחליף אותו, אבל גם איתו אפשר לחיות בשלום. מספיק לבצע כמה שיפורים פשוטים (כמו לדוגמה להחליף את הצוק האוטומטי) ולדעת איך לעבוד איתו ומה הם היתרונות והחסרונות שלו וניתן לעבוד איתו בשקט שנים רבות. אני רק רוצה לצין שהוא לא עושה בעיות במצבים רגילים. יש לזכור שב CJ מדובר על רכב לפחות בן 10 שעוברו ועוברים עליו כמה התעוללויות רציניות כמו זווית רכב של יותר מ 40 מעלות ועוד ועוד. רכב יפני רגיל היה במצב כזה מתפרק ממזמן. הגיפים בגלל חוסנם תמיד עוברים התעוללויות יותר קשות. אולי בגלל זה יצא להם המוניטין של לא אמינים. אין מה לעשות אם אתה רוצה להיות גפאי אמיתי אתה חיב ללמוד את הגיפ - וכן גם לאהוב אותו. אתה לא יכול להיות גפאי של יום שבת שהדבר היחיד שהוא יודע על הרכב הוא איך להכניס את המפתח ולהניע, וכאשר הוא מגיע לשטח קשה הוא אולי גם מוריד ל - LOW. כדי להיות גפאי אתה צריך גם ללכלך את הידים כי בשטח אתה הוא זה שתוכל להציל את עצמך ולא אף אחד .אחר '''' its a jeep thing. You wouldn''t understand ''''

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. מוני הגי''פאי 21 בינואר 2001 ב 12:27

ולגבי קרבורטורים משופרים אז י

ולגבי קרבורטורים משופרים אז יש קיט של קרבורטור של HOLY אם אני לא טועה בארצות הברית הוא עולה כ 300 דולר בארץ אני לא יודע אם משהו מיבא. יש גם קרבורטורים סטנדרטים יותר טובים אבל בארץ יש רק את ה - BBD ויהיה קשה מאוד למצוא אותם פה במצב תקין אגב המרה להזרקת דלק של סופה היא אפשרית וגם תוסיף כוח למנוע. משומש לא צריך לעלות יותר מכמה אלפי שקלים. אבל שוב אני לא ממליץ מסיבות אדיאולוגיות. :>

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. יוסי שנהב 21 בינואר 2001 ב 12:28

זה בדיוק מה שאני חושב לגבי החז

זה בדיוק מה שאני חושב לגבי החזקת CJים. מי שלא מסוגל לטפל ב-CJ אולי מתאים יותר לג''יפ דו''ש. ד''''א כל קרבורטור שהוא לא BBD אמור למנוע (או לשפר) את בעיה העליות?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. מוני הגי''פאי 21 בינואר 2001 ב 12:53

עוד קרבורטור טוב הוא של WEBER

עוד קרבורטור טוב הוא של WEBER אבל שוב רק בחול יש אפשרות לשפר את ה BBD שיתנהג יותר טוב בעליות על ידי הורדת גובה המצוף וחיזוק קפיץ המחזיר של המחט אבל זה עלול לפגוע בבצועי הבביש. לכן רק אם אתה חובב עליות מאוד תלולות 40 מעלות ומעלה, ויש לך בעיות ע=ם הקרבורטור היתי ממליץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 21 בינואר 2001 ב 17:15

אני לא מקבל את השטויות על הצ''

אני לא מקבל את השטויות על הצ''וק! אני ניכנס בכיף לשלוליות ומאז שאטמתי את כל המערכות למעט הצ''וק האוטומטי, אין לי שום בעיה! פתרון לזויות חדות הוא למצוא איזה קומבינה שתשמוך על טורים שלא יהיו נמוכים מתחת לנורמאל. לדעתי זה לא מסובך ולא יקר מידי. תחשבו על זה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול