פורומים

- שטח 4x4

אלטרנטור בג''יפ

23 בינואר 2001 ב 19:24 11 תגובות 773 צפיות אורח/ת
היום סיימתי להתקין פנסי שטח על גגו של ג'יפי. התברר לי שהאלטרנטור מתקשה לשמור על טעינה כאשר כל הפנסים דולקים והוא בקושי מצליח רק בטורים גבוהים. כאשר הפנסים הראשיים בלבד דולקים והרכב עומד במקום המתח נימצא על 13 וולט בערך ובטורים גבוהים הוא עולה לקצת פחות מ 14 וולט. כשכל האורות מכובים המתח על 14 תמיד. סך הכל הפנסים על הגג לוקחים כ 200 וואט ביחד. השאלה שלי היא, האם זה נורמאלי? האם אני צריך לשפץ את האלטרנטור? מה הבעיה?

הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 23 בינואר 2001 ב 17:26

בצד שמאל למטה זה אני, אחרי שרא

בצד שמאל למטה זה אני, אחרי שראיתי שהטעינה לא מספיקה, מותש לאחר יומיים עבודה! היה מסובך לבנות את הקשת העליונה, וגם היו דיי הרבה מאוד חיבורים, עם הריליים וכל השאר!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. פרסום 23 בינואר 2001 ב 17:31

יופי! עכשיו יש לך ג''יפ ערסי

יופי! עכשיו יש לך ג''יפ ערסי אמיתי עם האורות על הגג ששווים לתחת, כי ברגע שתנסה להפעיל אותם בשטח בלילה תגלה שהאור על מכסה המנוע מסנוור אותך. לעניננו: בדיקת המתח הנכונה היא על ידי מד מתח שמחובר למצבר ישירות מכיון שמד המתח בג''יפ מחובר למתח ליד הדשבורד ושם זה בדרך לפנסים עם זרם גבוה כך שחלק מהמתח נופל בדרך על החוטים וקריאת מד המתח שלך היא לא אמיתית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. פרסום 23 בינואר 2001 ב 17:36

אם מד מתח שמחובר ישירות למצבר

אם מד מתח שמחובר ישירות למצבר יראה לך שמתח הטעינה לא מספיק אז יש לך בעיה אמיתית עם הטעינה ואז או שתמכור את הפנסים (שממילא רק יפריעו לך היכן שהם מותקנים) או שתחשוב על שידרוג האלטרנטור לכזה עם הספק יציאה גדול יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. גדי מאיר 23 בינואר 2001 ב 18:50

אני מצטרף לדעתו של חנן. פנסים

אני מצטרף לדעתו של חנן. פנסים על הגג מיועדים לרכב שנוסע בלילות בביצות מים בעלות עומק מים שאינו מאפשר לפנסים שנמצאים על הפגוש להאיר ביעילות (מה שקרוי בשפת הגויים - flood lights). הפנסים מסנוורים דרך מכסה המנוע והם לא יעילים. אם אני לא טועה, חייבים גם לכסות אותם בנסיעת כביש כי הם אינם חוקיים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 23 בינואר 2001 ב 19:01

דרור צודק. הפנסים לא חוקיים ו

דרור צודק. הפנסים לא חוקיים והם אכן מסנוורים היו לי פנסים על קשת על הגג וחיברתי אותם על הטומבון. הרבה יותר יעיל גיא

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. CJBIG 23 בינואר 2001 ב 20:26

ערן שלום - הבעיה שאתה מתאר ע

ערן שלום - הבעיה שאתה מתאר עלולה להתחלק ל2 חלקים 1- בעיית טעינה 2- בעיית מגעים הספק הפרוזקטורים לא צריך לעניין אותך על מנת ליפתור את הבעיה מאחר וההספק ( ואט)הוא לא עומס אשר אמור האלטרנטור לפצות , בדגמי CJ האלטרנטור הוא חזק במקור ובהנחה שמערכת החשמל תקינה לא צריכה להיות שום בעיה של פיצוי זרם של בערך 30 אמפר שהיא צריכת הפרוזקטורים . בנוסף חשוב מאוד איך חיברת את הפרוזקטורים ( הם אמורים להיות מחוברים דרך ממסר ) בהנחה שהכול תקין הפיתרון עבורך יהיה להחליף את הפולי של האלטרנטור ליותר קטן ועל ידי כך אתה מגדיל את מספר הסיבובים שלו בטורים סרק ועל ידי כך את הטעינה בסלד סרק בהצלחה נ.ב אם תצטרך שירטוט חשמלי לחיבור הפרוזקטורים אשמח לעזור

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אריק2 23 בינואר 2001 ב 20:29

אתם קטלניים !!! שמע, התקנת

אתם קטלניים !!! שמע, התקנת כי רצית !!! אם יפריע לך, זו לא תהיה בושה לפרק אותם, אולי להנמיך אותם, יש שני אופציות נחמדות נוספות: 1. להתקין ליד מראת הצד עם איזה מיתקון מתפרק - מעין ''''פנסי צייד'''' זה יותר נחמד, ומה נקרא פרודוקטיבי. 2. להתקין אותם מאחור - זה יכול מאד לעזור בלילות, כשצריך לסוע רוורס לדוגמא, והמכוון שלך לא בטוח אם זה שיח גדול במקצת או סלע מלוכלך... לגבי בדיקת המתח - אתה יכול לנסות להעריך את צריכת כל הצרכנים ברכב - ברגעים הקריטיים (בוואטים) ולהשוות להספק האלטרנטור... P(וואט) = U (וולט) I x (זרם) אני מקווה שהנוסחא יצאה טוב. בכל אופן - בדיקה מהיימנה לא פחות וכמובן לעיתים מדויקת (אם אתה לא מעריך נכון את הצריכה המקסימאלית) היא מה שחנן הציע, שזה למדוד על המצבר במצב עומס וללא עומס - וזה מראה לך את מצבו של האלטנטור (מנוע מונע !)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 24 בינואר 2001 ב 09:22

חבר''ה, תודה על ה''''עידוד''''

חבר''ה, תודה על ה''''עידוד'''' אבל: א) אני לא ערס, אלא בן אדם שרוצה לראות בחושך, ואין רע בזה שזה ניראה יפה, כמו כל הג''יפ שלי! ב) המקום הטוב ביותר לפנסים לדעתי הוא הגג משום שהאור מגיע מזוית גבוהה ועוקף את כל הבאמפים בשטח שגורמים לצל וגורמים לחוסר ראות מספקת, כמו שנגרם מאורות הדרך! חוץ מזה אני צריך את אורות הרוחב ע''''י הרכב כדי שאוכל לראות מה קורה על ידי ולא לפני, ולכן על הפנסים להיות כמה שיותר אחורה! ג) נכון, האורות מסנוורים , ואני אסדר את זה ע''''י הזזת המתקון מעט אחורה יותר וכך יהיה צל באיזור מיכסה המנוע! ד) בקשר לאור לרוורס, אתה צודק אריק! אני חייב אחד כזה! אשים מתישהו כשאוכל להשיג איזה פנס חלש וזול. חבל לשים פרוזקטור של 100 וואט לרוורס.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. נשנש 25 בינואר 2001 ב 02:37

ערן המסוקס אל תסתתר מאחורי ה

ערן המסוקס אל תסתתר מאחורי התמונות תודה שאתה ערס חוץ מזה אין לך מספיק פנסים יש לך עוד מה ללמוד.... :) הפנסים חוקיים כל עוד לא מדליקים אותם בכביש ואתה יודע כמה זה יעיל אז אל תקשיב לשטויות של אחרים דוגמא לפנסים כמו שצריך.... נ.ב פנסי הערפל התחתונים לא דולקים...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 25 בינואר 2001 ב 07:37

ותשים ראש של פרה, השיפור של הפ

ותשים ראש של פרה, השיפור של הפנסים זה עוד כלום לעומת התוספת שתקבל מהפרה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. צחי 27 בינואר 2001 ב 21:16

חיבור נכון הוא דרך ממסר בדיוק

חיבור נכון הוא דרך ממסר בדיוק כמו שניבה1 תאר, זה יותר בריא בעיקר למתג ההפעלה, אם לפנסים לא יגיע מתח מספיק חזק הם מקסימום לא ידלקו במלוא העוצמה, יש לשים חוטים עבים 2.5 קוודרט, לא לשים את כל החוטים בצמה כדי למנוע חימום אחד של השני. עבור על כל החיבורים לראות שהמגעים אינם רופפים ואינם מלוכלכים, לכלוך = בידוד .כל עוד הטעינה אינה יורדת את ה- 12.6 וולט בסרק בלבד, הטעינה תקינה, מתחת לזה הטעינה חסרה. בכל מקרה יש לבדוק על המצבר עם וולטרמטר ולשים לב שהטעינה לא עולה על 14.8 - 15 בסל''''ד גבוהה, זה גומר את המצבר בגלל טעינת יתר. וכמובן, זהירות על הידיים...

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול