פורומים

- שטח 4x4

שיתוף במחשבה...

01 בפברואר 2001 ב 12:21 7 תגובות 779 צפיות אריק2
מאחר ואני רואה את רכבי בעתיד באופן הבא: 1. נוסע על צמיגי 33 אינצ' 2. נעול מקדימה. אני חושב על הדרך הנכונה להגיע לזה, ולכן אני משתף אותכם למען הוספת דיעות רבות ככל האפשר. המחשבה המקורית שלי היא בדרך האיטית והיקרה שאני אתאר כאן (יש לציין שכספית - בדרב זו אסיים תוך כשנה - שנה וחצי) אז ככה: מעבר מקדימה לדנה 44, אח"כ שינוי יחסי העברה וקפיצה לגלגלי 33". רק אח"כ אוכל לדבר על נעילה קידמית. עכשיו אסביר עד כמה זה סיפור מסובך: אם אני עובר לדנה 44 מקדימה - זה אומר מעבר לג'אנטים של CJ (כסף) או פי שניים גלגלים ספייר, וזאת כי דנה 44 מתאימה לגאנטים של CJ. אח"כ אם אני עולה על צמיגי 33 - האוטו לא כל כך יזוז...ולכן עליה זו תלווה בשינוי יחסי ההעברה באוטו. נעילה קידמית - היא תורכב בכל אופן רק אחרי שינוי יחסי ההעברה, והחלפת הסרן וזאת על מנת להוציא את כספי בדרך הנכונה. לכן מה שאני שואל הוא כך: הדרך שתוארה למעלה - מאד (אבל מאד !!) יקרה, לכן יש לי אופציה נוספת יקרה פחות והיא: לחזק את הסרן הקידמי - כמובן סט של ציריות מחוזקות...מה גם חשבתי על חיזוק חיצוני - מעין שני 'קורות' מרותכות על הסרן הקידמי וזה יהיה בערך - מלמעלה...ובצד (צירפתי תמונה) יצא לי להתקל במה שנעשי היום במרוצי מהירות למיניהם וזה את הריתוך התחתון, אבל אני מתכוון לדוגמא אם עומדים מול הגלגל ומדמיינים שעון, הריתוך יהיה בשעה1.5 - 2 ואני מקווה שאני מספיק מובן. בכל אופן, על זה לשים יחסי העברה ונעילה קידמית (גם כן צמיגי 33") עכשיו נכנסת הבעיה שלי לתוקף - עוד שלושה שבועות יש באפשרותי להביא משהו מחו"ל, עם חברתי שתבוא בקרוב - הבעיה היא שאני לא בטוח שהיא תסכים לסחוב עימה ציריות לדוגמה... לכן חשבתי לדוגמא על שילוב של קורונה-פיניון כפול שתיים (יחסי העברה קידמי ואחורי) ובנוסף משהו כמו לוקרייט - איזילוקר - דטרויט גירלס...ואז מה שיהיה - בטיולים למיניהם אני אסע תמיד ב1 HIGH והנעילה האחורית תספק לי את כל הדרוש (כמעט) לכל המעברים למיניהם 2<4...וברגעים קשים באמת אוכל לעבור ל4X4 וליסוע ישר. מה גם שבעתיד הרחוק יותר אוכל אולי להוסיף HUBים מקדימה ולעלות עם ציריות חזקות ל 33" יאללה תגידו לי את דעותיכם: דבר נוסף - איני מתפרע ומטפס מעלה כזה או אחר ב4000 סל"ד וב60 קמ"ש ...אלא ממש בעדינות. אבל הפחד שלי, כמו שאתם יודעים - גם לנהג הטוב ביותר ישנם רגעים של היסח דעת ואז - אז נשבר ! ואני מפרסם את זה בשני מקומות על מנת לקבל חתך מקסימאלי של אנשים אז תסלחו לי אם תצטרכו לענות לפעמים כפול...(זה החיסרון בכל כך המון פורומים) תודה.

הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 01 בפברואר 2001 ב 12:25

אריק אני אנסה לנסח את מחשבותי

אריק אני אנסה לנסח את מחשבותי בלי פלצנות או יהירות כי היו אנשים שחשבו שאני כותב כך. 1. לדעתי המעבר ל44 מקדימה הוא מיותר אם אתה חושב רק על צמגי 33. קרא בפורומים של האמרקאים ותראה שהרוב נוסעים על דנה 30 מקדימה ו 35 מאחורה ומרשים לעצמם 33 ללא בעיות. אני מכיר את צורת הנסיעה שלך ואני לא חושב שאתה תגיע לשום דבר מעבר לצריה שבור. 2. האם כדאי להחליף את הקורונה והפניון או עדיף קיט שישנה את הטרנספר שלח ל 1:4 נראה לי גם יותר זול וגם יותר נוח לחברה לקחת. 3. מהנסיון המועט שלי עם פאורטרקס והרב של חנן עדיף נעילה כזו מקדימה. כמו כן יפתח לא מתלונן ושננו ראינו את הביצועים. לסיכום לדעתי תביא קיט הורדת יחס ונעילה קדמית. ואז תרכיב 33. אם תרצה להחליף מקדימה תמיד תוכל למקור את הנעילה. זה גם לא יעלה לך הרבה כסף וגם תהנה משני נעילות. מקווה שלא נשמעתי פלצני מדי בשביל אמיר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אמיר הסמוראי 01 בפברואר 2001 ב 12:34

אני נוסע על סמוראי.....מה אני

אני נוסע על סמוראי.....מה אני כבר מבין.... אולי כשאגדל גם לי אבא יקנה ג''יפ ואז אוכל לחוות דיעה.... דעתי היא שכבר המון זמן לא שתינו תה ביחד..:-( שבת הבאה דרומה- בלי תירוצים ובלי הברזות !!!! (את השורה האחרונה כתבתי לעצמי :-)( קפיש ???

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 01 בפברואר 2001 ב 12:39

אמיר, מה קורה? אני רואה שיש ל

אמיר, מה קורה? אני רואה שיש לך זמן לקשקש בפורום, ואני זוכר שהבטחת לי כתבה שתהיה מוכנה עד שבת שעברה על הלוקרייט בסמי שלך, אז משהו לא מסתדר לי... מילא שאתה שונא אותנו הג''יפאים, אבל שתף מידע עם אחיך בעלי הסמוראי, יאללה, כתוב כבר :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יפתח 01 בפברואר 2001 ב 14:10

אריק הדבר החשוב ביותר הוא לא

אריק הדבר החשוב ביותר הוא לא להכביד על חברתך, בעיקר שהמשמעות הנוספת היא חסכון כספי. לכן התשובה לנושא הנעילה היא כמובן לוק רייט!!! לגבי משמעות הנסיעה ב-4X4 אתה מוזמן לנסות לנהוג על הרכב שלי , כך תוכל לראות שאין שום בעיה בעניין כל עוד לא תנסה לחזור הבייתה ב-4X4. זאביק העלה רעיון שבשבת ניפגש באזור גבעת כח (בעליות של הראלי ליד נחשונים) כדי להרוס את הרכבים לאחר טיול הלפלפים בצפון. בקיצור נדבר בטלפון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אריק2 01 בפברואר 2001 ב 14:27

מוני ויפתח - או.קיי ובכל אופן,

מוני ויפתח - או.קיי ובכל אופן, אני שם קישור לעוד התייחסויות לנושא.

http://212.143.75.162/webs/4wd.nsf/ForumDisplay?ReadForm&Param=134D74E9962ED5DC422569E60039062E

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אמיר הסמוראי 01 בפברואר 2001 ב 17:44

חנן - לא שונא אף אחד - אפילו א

חנן - לא שונא אף אחד - אפילו אם הוא מדווש בשטח על חד אופן טיוואני מתוצרת עלומת שם....:-) לגבי הכתבה - חשבתי שכל מי שלא נוסע על ג''יפ הוא ''''מוקצה'''' - אבל הבטחתי ולכן אקיים. מתי??? הכי מהר שאוכל - אני מקווה שתחילת שבוע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. עדי 01 בפברואר 2001 ב 18:52

אריק יש לי הצעה יותר טובה מצא

אריק יש לי הצעה יותר טובה מצא נא בחורה עשירה ואז לא תצטרך ללכת בשלבים מעייפים ומישהו כבר יסדר הכל פשוט? לא? עדי

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול