שלום לשועל!בעברו הג''יפ שלי
שלום לשועל! בעברו הג''יפ שלי CJ8 היה סגור בסגירת מתכת כבדה, שימש לנסיעה יומיומית לעבודה ולכן גם היה מצויד במוט מייצב. נסיעה ללא המוט המייצב היתה במפורש מסוכנת והרכב היה מתנדנד עד כדי איבוד שליטה עליו. לכן, פירקתי את המוט המייצב רק בשטח לקבלת גמישות ומייד עם החזרה לכביש הרכבתי אותו. היום כאשר הרכב משמש לטיולים בלבד וללא סגירת המתכת ולכן עם מרכז כובד נמוך יחסית, המוט המייצב נשאר בבית, וההשפעות על הרכב מינימליות אם בכלל. בכל מקרה, אם אתה מצויד בשתי נעילות דיפ'' 100%, כמוני, ההשפעה של המוט מייצב לטובת העבירות של הרכב, קטנה עד זניחה, מכיוון שזה לא כל כך משנה אם עקב גמישות מוקטנת גלגל עולה לאוויר, ממילא כל מה שנוגע בקרקע תורם למשיכת הרכב קדימה. להתראות בשטח חנן-ג''יפולוג קישור המפרסם נמחק
מצד שני, אם אתה מצוייד בנעילות
מצד שני, אם אתה מצוייד בנעילות קדימה ואחורה. עדיין עדיף שכל הגלגלים יגעו בקרקע, כלומר מקסימום גמישות אפשרית, כלומר ללא מוט ייצוב בשטח, מכיוון שכך אתה מעמיס פחות על הציריות ומשקל הרכב מחולק לכל ארבעת הגלגלים. זה יכול למנוע נזק לרכב ובלאי גבוה. אם יש לך נעילה אחורית בלבד, גם אז גמישות מקסימלית הכרחית משום שהגלגלים הקדמיים, כדי שיתנו משיכה, חייבים לגעת שניהם בקרקע. וכמובן שאם אין לך נעילות, אז ללא מוט מייצב אתה תמנע מהצלבות שיקרו עם המוט. המוט מייצב בעצם מונע את גמישות הקפיצים הקדמיים בהצלבות שזה רע בשטח. הוא נועד בעיקר לכביש ולכל מצב בו היציבות של הרכב חיונית. הוא גורם לזוית גלגול קטנה יותר בסיבובים ושיפועי צד. אני אישית הורדתי את מוט הייצוב ומעדיף כך בהרבה.
בפועל, עם או בלי מוט מייצב, לא
בפועל, עם או בלי מוט מייצב, לא הרגשתי הבדל ביכולת העבירות חוץ מתמונות יפות יותר של פתיחת מתלים. כמות הנזקים לטיול ירדה לאפס אחרי התקנת הנעילות עקב נהיגה איטית ומדויקת אז לא ניתן לדבר על כמות נזקים גדולה יותר כתוצאה ממוט מייצב מחובר, לפחות ככה זה אצלי.
אהלן.. קודם כל תודה רבה על הת
אהלן.. קודם כל תודה רבה על התשובות . אין לי מוט מייצב ואני חושב שאני גם לא אשים הודות לכם. תודה . נ.ב. אסף לא שכחתי אותך ,לגבי מה שדיברנו, אני מחר מתחיל פרוייקט חדש ואני כבר אשכתב את זה. נהיה בקשר השועל