פורומים

- שטח 4x4

נעילת לוק רייט לדנה 30

07 בפברואר 2001 ב 11:17 20 תגובות 1188 צפיות יפתח
בימים האחרונים ראיתי דעות רבות בפורומים על נושא הנעילות האוטומטיות לסרן קידמי של סופה. לא ניראה לי שמישהוא מהכותבים התנסה בנסיעה על סופה נעולה מקדימה עם לוק רייט. אחד ממשפריי הרכב בארץ הודיע לי חגיגית לפני ההתקנה של הלוק רייט שאין סיכוי שהרכב יצליח לנסוע על הכביש. ולאחר שהתקנתי את הנעילה ודיברתי איתו שנית הוא אמר במילים אלו "בוא הנה זו מהפכה" אז התחלתי לשאול את עצמי, מהיכן שואבים משפריי הרכבים בארץ את המיידע לגביי השיפורים השונים.(כמובן שאינני מכליל את כולם). בארה"ב YJ רבים נעולים אוטומטית מקדימה,ומלבד בעיות היגוי קלות ב-4X4 לא מדווחים שם על בעיות מיוחדות. בסופה שלי הרכבתי כאמור לוק רייט, ואין שום השפעות בנסיעה על הכביש ב-2X4!!! בנסיעה ב-4X4 מורגשת השפעה קלה על ההגה, אולם קוטר הסיבוב אינו הישתנה לרעה לעומת הסיבוב ב-4X4 לפני הרכבת הנועל. סביר להניח שהמרכיבים השונים בארץ מעדיפים למכור נועלים ב-6000 ש"ח ולא ב1500 אך הנושא המיסחרי לא צריך להשפיע על חוסר הידע/נסיון בתחום הנעילות. לדעתי אריק2 ועוד חברים עם סופות עדיין לא הפנימו את הנושא שעם כל הכבוד לאנשיי המקצוע בארץ, הנסיון האמתי בתחום השיפורים הוא לא בארצנו הקטנטונת. יפתח- "גיפולוג
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 07 בפברואר 2001 ב 10:48

יפתח בתור צופה מהצד בטיול בו נ

יפתח בתור צופה מהצד בטיול בו נסענו שנינו אני יכול לדווח שלא ראתי שום הבדל בין הרכב שלך לרכב סופה אחר. אבל מטולוגיה מתה לאט מאוד. כבר כמה זמן אני מנסה לשכנע את אריק שילך בעקבותך והוא מהסס. אפילו שאמרתי לו שאים הנעילה שהוא יקנה לא תעבוד אצלו אני מוכן לקנות אותה ממנו. גם לי אמרו שהתקנת נעילה מאחורה תגרום לתופעות קשות ברכב. אצלי מורכבת הנעילה כ - 3 חודשים וחוץ מהטיקטוקים בשיבובים אני בכלל לא מרגיש אותם בכביש. אגב אם מצאת מקום בארץ שמוכר נעילה חדשה ב - 1500 שח אנא ספר לי עליו אני רץ לקנות

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אריק2 07 בפברואר 2001 ב 11:00

די כבר להכניס לי לראש יותר מיד

די כבר להכניס לי לראש יותר מידי דברים בפחות מידי זמן...בסדר בסדר, אני אשים איזה משהוא שם מקדימה שינעל ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אסף ר 07 בפברואר 2001 ב 11:27

אריק אתה פשוט בן אדם חלש אופ

אריק אתה פשוט בן אדם חלש אופי, שניתן להשפיע עליו בקלות, קח את זה לתשומת ליבך. סתם, גם אני אשים איזה משהו שינעל מקדימה אבל אני אחכה לנעילה חשמלית או מכנית ,לדעתי הרבה יותר אפקטיבי ויעיל ,( הכוונה שניתן לנעול רק מתי שרוצים) נ.ב אני מגיע מחר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 11:34

אסף שלום!אני לא מבין איך אתה

אסף שלום! אני לא מבין איך אתה מסוגל לגבש לעצמך דיעה מושכלת על חוסר אפקטיביות של שיפור מסוים, כאשר אתה יכול לבדוק אותו בעצמך ומתעקש לא לעשות את זה. אם היית בודק איך זה מרגיש בפועל ואחרי זה טוען שזה לא מתאים לך דעתך היתה נחשבת כרצינית, אבל ככה? אני לא מצליח להבין את זה. חנן-ג''יפולוג.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אסף ר 07 בפברואר 2001 ב 11:52

חנן שלום אז ככה לפי מה שסיכמנ

חנן שלום אז ככה לפי מה שסיכמנו בשיחה שעברה הגענו למסקנה שכאשר נוסעים משולבים ישנה השפעה כלשהיא על ההגה, נכון? כיום הרכב שלי הוא גם פרייבט, ולכן לא כדי לי לקחת את הסיכון של לשבור משהו, בעתיד שהרכב יהפוך לנטו שטח, יהיה לי כדאי מאד לעשות את זה. לגבי אריק המצב שונה בשבילו הסופה היא רכב טיולים בלבד, ולכן אין מניעה שלא יעשה כך, במיוחד אם יש לו אפשרות להביא נעילה מחו''''ל. וכן אתה צודק, אני מוכרח לנהוג ברכב של יפתח אולי אני סתם מוציא לשון הרע לגבי נעילה קדמית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 12:01

כמו שדיברנו, בהחלט יש השפעה של

כמו שדיברנו, בהחלט יש השפעה שלילית על ההגה ב4X4 ברמה של תזוזות קלות בהגה בשטח עם אחיזה טובה. אבל מי דיבר על שבירה? הסיכוי שתשבור משהו עם נעילה אוטומטית זהה לחלוטין לסיכוי שתשבור משהו עם נעילה ידנית. וגם אתם תשבור, מה הקשר לזה שאתה משתמש ביומיום עם הרכב, השבירה לא תפריע לך בשום צורה בנסיעה היומיומית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אסף ר 07 בפברואר 2001 ב 12:14

חנן בו תסביר לי פעם אחת ולתמיד

חנן בו תסביר לי פעם אחת ולתמיד אם זה נקישות, או דפיקות בהגה? לפי הבנתי הדפיקות בהגה משמעותם עומסים כלשהם על הציריות או בכלל על מערכת ההיגוי. אם טעיתי תקן אותי אני ישמח. בקשר לנעילה מכאנית הכוונה היתה לנעול רק באופן ידני רק שצריך, על ידי משיכה של כבל וכדומה. חוץ מזה תן לזמן לדבר בקשר ליפתח, תאמין לי שאם במשך חודשיים שלושה לא ישבר לו כלום, 80\\% יתקינו נעילות קדימה ואחורה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. מוני הגי''פאי 07 בפברואר 2001 ב 12:23

אריק אל תיתן לאף אחד לבלבל אות

אריק אל תיתן לאף אחד לבלבל אותך לא אנחנו שכנענו אותך אלא ההזדקקות שלך כנהג לנעילה קדמית. כמו שאמרתי אם לא ימצא חן בעינך אתה תמיד יכול למכור לי את הנעילה ודרך אגב כשתביא אותה - אל תעז ללכת למשפר להתקנה. בשביל מה יש חברים !!! רק תגיד איפה ואני בא לעזור. ואם אין לך כלים בא אלי ל''''בית המלכה'''' ונארגן את הענין. אגב אם יש מקום במזוודה אל תשכח אותי. הגיפ שלי מתחנן לנעילה קדמית (וגלגלים). להתראות בהתקנת הנעילה - מוני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אריק2 07 בפברואר 2001 ב 12:26

אסף, הכוונה היא שבמצב של 4X4 א

אסף, הכוונה היא שבמצב של 4X4 אתה תרגיש (בסבוב על גבי משטח בעל אחיזה סבירה ומעלה) משיכות קצובות לכוון ישר...(הפוך מן הסבוב)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 12:32

יפתח כתב ''''השפעה קלה על ההגה

יפתח כתב ''''השפעה קלה על ההגה ואני ארחיב:'''' אתה פשוט מרגיש תנודות קלות של ההגה מצד לצד, לא נקישות ולא דפיקות. למה זה קורה? מכיון שעד היום שני הגלגלים הקדמיים קיבלו תמיד מומנט זהה לחלוטין ולכן המשיכה שלהם קדימה והרצון לסובב את ההגה לכיוון שנוח להם איזנו בדיוק אחד את השני וההגה נשאר ניטרלי. אחרי ששמת נעילה, שני הגלגלים מקבלים מומנט סיבוב שונה בהתאם לתנאי השטח או הסיבוב ולכן כל פעם גלגל אחר רוצה להזיז את ההגה לכיוון אחר. ולכן אם שמת לב טוב למה שכתבתי אתה מבין שלא מדובר על עומסים גדולים יותר על מערכת ההיגוי אלא פשוט על עומסים שונים שלא מקוזזים אחד על ידי השני. אם תשים מישהו שלא מכיר את הרכב שלך לפני התקנת הנעילה הוא אפילו לא ידע שיש משהו שונה ברכב. אם וכש.. יפתח ישבור משהו זה יקרה כאשר הוא יפעיל עומס לא הגיוני בזמן ניסיון עלייה בהילוך נמוך ואם היתה לו נעילה ידנית השבר היה מתרחש בדיוק באותו זמן ומקום. אל תחכו לשבירה של מכלולים במצבים אחרים כי זה לא יקרה. חנן-ג''יפולוג

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אריק2 07 בפברואר 2001 ב 12:48

אני מסכים עם מה שאומר חנן...

אני מסכים עם מה שאומר חנן... ובכל אופן, מוני - תודה, אני אזכור את זה... ובקשר אליך...אני לא רוצה להעמיס עליה יותר מידי...אבל נושא הדואר שאומנם לוקח טיפה יותר זמן ייבדק בחיוב (אגב הנחיתה היא ב20 לחודש וגם אני לא הזמנתי עדיין כלום)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אסף ר 07 בפברואר 2001 ב 13:00

חנן מי יתן ואני יתבדה לגבי עני

חנן מי יתן ואני יתבדה לגבי עניין זה. דבר נוסף וחשוב בהקשר לכל עניין הנעילות , וחשוב מאד שתסביר לא רק לי אלא גם לנהגים אחרים את השינוי המחוייב בנהיגה ,הרגלים חדשים כגון זהירות בזוויות צד שילוב ל- 4 רק שצריך (הכוונה לאלו בלי נועלי טבורים). .תכנון לפני עליות ,''''בעדינות'''' ולא פול גז אולי גם קצת יותר קלא''צ צמיגים (עקב נסיעה לא משולבת , כמובן לאלו בלי הנועלי טבורים) ובכלל נהיגה זהירה יותר אני מקווה שעל זה אתה מסכים איתי...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. מוני הגי''פאי 07 בפברואר 2001 ב 13:03

אריק בנושא ההתקנה כמו שאמרתי

אריק בנושא ההתקנה כמו שאמרתי אתה תמיד מוזמן. בקשר לדואר אני מגשש אצל שר האוצר נראה מה יניב יום הנקודה היא שקשה לשכנע את האוצר שזה מציאה חד פעמית אם ניתן תמיד לשלוח את זה בדואר. בכל מקרה כדאי שתתקשר עוד היום ותזמין. אתה זוכר מה קרה לי עם ההזמנה. אל תיקח סיכונים כי בסופו של דבר תשאר בלי כלום וחבל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 13:17

אסף ביקש, אז אני מבהיר לכל המע

אסף ביקש, אז אני מבהיר לכל המעונין את המשמעות של נהיגה עם נעילות אוטומטיות או ידניות כאשר הן משולבות. שיפועי צד, גם אני כמוכם קראתי את האזהרות של רוני-גולדטק בנושא, אני מוכרח לומר שאני לא מכיר את הנושא מנסיעה בשטח אבל אני מסוגל להבין את הבעייתיות התיאורטית שבענין: כאשר רכב ללא נעילה נוסע בשיפוע צד שהוא חזק עד כדי כך שאין משקל על הגלגלים העליונים, הגלגלים העליונים יסתחררו במקום והרכב יעצר. אותו מקרה עם רכב נעול, הרכב ימשיך לנסוע עד שהוא יתהפך, אי לכך ובהתאם לזאת הנהג חייב להיות מודע לרכב ולא לסמוך על כך שבשיפוע צד חזק מדי הרכב יעצר בעצמו. אגב, זה כמעט קרה ליפתח בסיבוב הניסיון עם הסמי לאחר שהתקנו את הנעילה האחורית, הוא עלה על סוללה וכנראה ציפה שהרכב יעצר בעצמו ובלי להתכוון הגיע לזווית צד מסוכנת. המשך יבוא...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 13:20

...שילוב ל4X4 רק כשיש צורך, אנ

...שילוב ל4X4 רק כשיש צורך, אני לא מתכוון לתת כאן שיעור מכיוון שאין כאן היבט בטיחותי או של נזק מכני לרכב אלא רק של אי נוחות קלה בהגה כפי שהוסבר כאן, אז כל אחד ילמד בעצמו עם איזו טכניקה הוא מרגיש נוח ועם איזו לא ומתי. המשך יבוא...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 13:27

...תכנון לפני עליות, העליות יל

...תכנון לפני עליות, העליות ילקחו בצורה שונה, בריאה יותר, בקו ישר אל מול פני העליה ועם פחות התחשבות בבורות שיצרו חסרי הנעילות. על מנת למנוע נזקים מיותרים הטכניקה המועדפת עליי, היא גישה איטית ככל האפשר אל העליה ובמהלכה, ואם העלייה לא הצליחה, לעצור, אולי לחזור מעט אחורה ולנסות שוב. רק לאחר מספר פעמים שהעליה לא הצליחה בזחילה אני מרשה לעצמי להעלות מעט את המהירות. חשוב לשים ז... על כל מי שעומד מהצד וצוחק על זה שלא עלית את העליה במכה ראשונה, הלחץ הפסיכולוגי הזה הוא הגורם המרכזי בשברים מכניים. עוד טכניקה שעובדת מצוין בעליות דרדרתיות עם רכב כפול נעילות היא לאחר שנעצרת לתת לרכב לחפור לעצמו בורות, לחזור 30 ס''''מ אחורה כך שהגלגלים יהיו על שפת הבור האחורית ולזנק קדימה בבת אחת. התנופה הקטנה שהבורות נתנו יעזרו לג''יפ להתקדם אל מעבר לנקודה הבעייתית בעלייה. אל תנסו את זה עם ג''יפ מחוסר נעילות, מצבכם יורע היות והבור שנוצר רק יפריע לכם. המשך יבוא...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 13:33

...אין שום סיבה לבלאי מוגבר במ

...אין שום סיבה לבלאי מוגבר במצמד. כאשר אתה צריך לנסוע בLOW סע בLOW כבר אמרנו שההשפעה על ההיגוי היא מינימלית ולכן אין סיבה שתיסע בHIGH במקום שדורש LOW ותהרוס את המצמד. צמיגים, תיאורטית הצמיגים אמורים להישחק מעט מהר יותר, בפועל, אני לא הצלחתי לזהות מגמה כזו. לדעתי זה אפילו הפוך מכיוון שרכב כפול נעילות יתקל במצבים מאוד מאוד נדירים שבהם הוא לא ימצא אחיזה כדי להתקדם ויפרפר את גלגליו למוות. חובת הזהירות הכללית, בהחלט קיימת תמיד ועוד יותר עם נעילות, המומנט שעלול להגיע לציריה בודדת הוא כפול מזה שתכנן לה היצרן ולכן בהילוכים הנמוכים, ראשון ושני LOW לא עולים עליות בפולגז!!!, ראו הוזהרתם. זהו! עד כאן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. מוני הגי''פאי 07 בפברואר 2001 ב 13:33

חנן אני מסוגל לתאר מצב של שיפו

חנן אני מסוגל לתאר מצב של שיפוע צד עם נעילה שעלול היה להביא למצב מסוכן. בגלל הגלגלים המחורבנים שלי אינ מחליק כמעת בכל סוג אדמה. אם אני מגיע לאט מדי למדרגה הגלגלים יתחילו להחליק ושניהם יסתבבו במקום. אם המדרגה היא בשיפוע צד קטן האוטו יתחיל להחליק הצידה ללא נילה מה שהיה קורה הוא שגלגל אחד היה מחליק והשני עומד ויוצר עוגן. המכונית לא היתה מחליקה אלא נעמדת במקום מובן שהפיתרון הוא תשומת לב יותר גדולה אבל לנהג לא מנוסה זה יכול ליצור בעיה אם הוא ימשיך ללחוץ גז ולהחליק. בגדול מנסיון אישי (לא גדול לצערי - התנוקת) נעילה היא דבר טוב מאוד אבל צריך ללמוד לחיות איתה. אופי הנהיגה משתנה לדוגמה באותה בריכה בה נתקעתי אם לא היתי נעול היתי בא מהר ועובר אבל בגלל הנעילה קיבלתי עודף בטחון ונישיתי לעשות את זה לאט. מה שאני מנסה לומר שיש ללמוד את הנעילה ונסיון העבר ללא נעילה לא תמיד עוזר. היום בניגוד למחשבותי פעם נראה לי שמי שיודע שהוא רוצה להיות נעול כדאי לו להתחיל ללמוד מיד עם נעילה. אבל חיב שבעל נסיון יהיה לצידו כדי שלא יכנס למצבים מסוכנים (ועם נעילה זה כידוע הרבה יותר קל)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. Samorai.com 07 בפברואר 2001 ב 18:07

מוני אהלן, באתר של OFF-ROAD מצ

מוני אהלן, באתר של OFF-ROAD מציאים לך באופן אישי ((: ,ב1950 שח כולל מעמ איזי לוקר חדש מהקופסה, דבר שני אריק לפי הבנתי עם נעילה קדמית אתה צריך להוריד מהירות ואז איפה הכיף, גם ככה אתה עובר בכול מקום (ומעביר עוד כמה אנשים כשצריך) אז בשביל אתה צריך נעילה? תהנה מהאחורית שפשוט יושבת עליך כמו כפפה ליד (לא ליד של או.גי. סימפסון).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. אריק2 07 בפברואר 2001 ב 18:42

אמיר, אם אני לא רואה אותך בשבת

אמיר, אם אני לא רואה אותך בשבת...הכפפה הזאת תכאיב לך !!! :-)

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול