07 בפברואר 2001 ב 17:36 20 תגובות 620 צפיות LRDG
ברשותי ניבה אחרי נסיעה בשטח הרכב חדל לנוע כלומר במצב רגיל(4 היי) הרכב אינו זז או מש במצב נעול דיפרנציאל רכב נוסע אני שולל בהיסוס בעיה בטרנספר כי הינע מגיע לגלגל הקדמי האם נשבר האקס האחורי?
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 15:41

למה אתה גזעני? למה דווקא אחור

למה אתה גזעני? למה דווקא אחורי? זה יכול להיות דיפ'' קדמי או אחורי, גל הינע קדמי או אחורי ואחת הציריות קדמית או אחורית. אתה צריך מישהו שיסתכל לך מתחת לרכב כשאתה מנסה לנסוע שיראה איזה גל הינע מסתובב חופשי. אם אתה רוצה להסתכן פחות אז הרם גלגל קדמי כאשר הדיפ'' נעול והרכב בהילוך, אם הגלגל מסתובב חופשי, אז יש לך בעייה בסרן הקדמי. כנ''''ל עם גלגל אחורי וכנ''''ל המסקנות. בהצלחה חנן-ג''יפולוג www.jeepolog.com

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 15:44

אם הרכב לא נוסע במצב רגיל אך

אם הרכב לא נוסע במצב רגיל אך כן נוסע במשולב סימן שלא מגיע הינע לגלגל האחורי לא??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 15:47

לא! הטרנספר שלך סימטרי (אין ב

לא! הטרנספר שלך סימטרי (אין בו 2X4 להנעה אחורית בלבד) אז אתה לא יכול להסיק מסקנה כזו. זה יכול להיות שבר בציריה קדמית לדוגמא ואז כל הכוח ירוץ אליה ולא לשאר הגלגלים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 15:49

למעשה ציריה כלשהי שתשבר באחת מ

למעשה ציריה כלשהי שתשבר באחת מארבע פינות הרכב תגנוב בטרנספר כמו שלך את הכוח מכל שאר הגלגלים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 15:54

אתה צודק אך.... אם ציריה קדמ

אתה צודק אך.... אם ציריה קדמית הייתה נשברת חוקי הדיפרנציאליות היו חלים עליה לכן אני מסיק ש''''מקדימה הכל תקין'''' כמובן שהבדיקה המהימנה ביותר היא להרים את אחורי הרכב לסובב גלגל ולראות אם השני מסתובב בכיוון הנגדי ....מיד שייפסק הגשם

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 15:55

איך הולך עם האתר???

איך הולך עם האתר???

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 15:57

מה הם חוקי הדיפרנציאליות?

מה הם חוקי הדיפרנציאליות?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 15:59

חוקי הדיפרנציאליות (במרכאות)

חוקי הדיפרנציאליות (במרכאות) כאשר גלגל חופשי-נשברת ציריה,נבה כל הכח הולך אליו לזה התכוונתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:01

אז איך לפי חוקי הדיפרנציאליות

אז איך לפי חוקי הדיפרנציאליות הסקת שלא מדובר בציריה קדמית? האתר, אני חושב שבסדר, אבל על זה החברים כאן אמורים להעיד, לא אני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:03

אגב, אני לא ממליץ על השיטה הבר

אגב, אני לא ממליץ על השיטה הברברית הזו אבל איך אומרים? אם אני אתה, הייתי נועל דיפ'' נותן גז, מפרפר גלגלים ורואה אילו גלגלים מפרפרים, אם קדמיים אז יש שבר בחלק האחורי. אם אחוריים...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 16:11

היפוטתית נאמר שמדובר ברכב עם

היפוטתית נאמר שמדובר ברכב עם שני גלגלים ?וגלגל אחד באוויר-כל הכח ילך אליו נכון אם המצב הוא 4 היי אזיי אם הרכב בהילוך ולא נוסע סימן שלא מגיע כח אתה צודק שבטרנספר של הניבה אין מצב של 2*4 אך האם אין סינכרון בין הקדימה ואחורה ואם אין אז למה הנעילה המרכזית?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:15

אני לא מבין את המילה סינכרון ב

אני לא מבין את המילה סינכרון בהקשר של דיפ'' אבל בכל מקרה: עם דיפ'' מרכזי לא נעול כל הציריות מקבלות מומנט זהה לחלוטין. עכשיו אם ציריה כלשהי וזה לא משנה היכן היא נמצאת, שבורה, לא ניתן להפעיל עליה מומנט כלשהו, ולכן שאר הציריות יקבלו מומנט סיבוב זהה-אפס מומנט ולכן הרכב שלך לא נוסע. כאשר אתה נועל את הדיפ שני גלי ההינע הקדמי והאחורי יסתובבו במהירות זהה ולכן הסרן התקין יוכל להניע את הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 16:22

באופן הנדסי אתה צודק חזרנו לנ

באופן הנדסי אתה צודק חזרנו לנקודה התחלתית איזה סרן הלך? יש לך רעיון אחר חוץ מלחפר את הרכב? אתה שולל בעיה של טרנספר? לא אכפת לי לפרק אקס אבל כבר עשיתי שפוץ לטרנספר בעבר לסוזוקי לבד ...לא חוויה הכי נעימה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:24

כמו שכתבתי, תרים גלגל קדמי כאש

כמו שכתבתי, תרים גלגל קדמי כאשר הרכב בהילוך עם דיפ'' נעול ונסה לסובב אותו. אם הוא לא מסתובב אז השבר בסרן האחורי. אם הוא מסתובב, השבר בסרן הקדמי. עכשיו, לאבחן איזו ציריה שבורה, ימין או שמאל, או אולי בכלל דיפ'' שבור, זה כבר יותר קשה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:25

כמו שכתבתי, תרים גלגל קדמי כאש

כמו שכתבתי, תרים גלגל קדמי כאשר הרכב בהילוך עם דיפ'' נעול ונסה לסובב אותו. אם הוא לא מסתובב אז השבר בסרן האחורי. אם הוא מסתובב, השבר בסרן הקדמי. עכשיו, לאבחן איזו ציריה שבורה, ימין או שמאל, או אולי בכלל דיפ'' שבור, זה כבר יותר קשה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. LRDG 07 בפברואר 2001 ב 16:27

חנן תודה רבה מקווה שתפרק את ה

חנן תודה רבה מקווה שתפרק את הנעילות ונוכל לנסוע לטייל ((((:::::::: ביי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:27

ניסיון

ניסיון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. אורח/ת 07 בפברואר 2001 ב 16:55

סליחה שאני מתערב פה בשיחה של ג

סליחה שאני מתערב פה בשיחה של גדולים. אבל נדב הייתי מציע לך להרים טלפון לאורן ניבה1 שיש לו נסיום קטן של 5 שנים עם ניבה ולהתיעץ איתו ... לא ? 050737154. אתה יכול להגיד לו שמצאת את הטלפון באטנטרנט ושגיא פרסם אותו שם. בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. dice 08 בפברואר 2001 ב 00:12

לחנן היפוטתית ניבה מפרפרת ???

לחנן היפוטתית ניבה מפרפרת ???

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. ניר ל 08 בפברואר 2001 ב 07:24

הדבר היחיד שידוע לי על בעיה נפ

הדבר היחיד שידוע לי על בעיה נפוצה בניבה מלבד הניבה עצמה , היא קריעה של איזה קופלונג בדריוושאפט - שווה לזחול ולבדוק .

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול